Australia

Käytännön tietoa opiskelusta Australiassa

Käytännön tietoa opiskelusta Australiassa

Hienoa, olet päättänyt hakea opiskelemaan Australiaan, nyt pitäisi sitten vain hoitaa käytännön asiat kuntoon. Ei huolta! Kun haet meidän kauttamme, autamme sinua sopivan koulun valinnasta aina viimeiseen käytännön järjestelyyn asti.

Emme pakkaa puolestasi, emmekä valitettavasti osaa konsultoida uuden läppärin ostossa, mutta jotakuinkin kaikissa muissa Australian opintoihisi liittyvissä asioissa, olemme valmiina auttamaan. 

Opiskelijaviisumi Australiaan

Tarvitsenko viisumin Australian opintojani varten? Kyllä. Viisumin hakua ei kannata jättää viime hetkeen, sillä käsittelyssä saattaa kestää viikkoja, ruuhka-aikoina jopa kuukausia. Autamme viisumipapereiden täytössä ja varmistamme, että sinulla on hakemuksessasi kaikki tarvittavat liitteet. 

Opiskelu Australiassa - Mitä ottaa huomioon? - KILROY

Lennot Australiaan

Australiaan on pitkä matka ja matkaan mahtuu välilasku tai kaksi. Riippuen aikatauluistasi voit hyödyntää välilaskusi esim. pikaisella kaupunkilomalla menomatkalla Australiaan. Saat meiltä kätevästi opiskelijaliput, joissa on aina ns. tavallisia lentolippuja joustavammat ehdot, jos haluatkin esim. muuttaa matkustuspäiviäsi. 

Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle yhdessä parhaat mahdolliset lennot Australiaan – halusitpa sitten yhdensuuntaisen lipun tai menopaluun. Neuvomme tietenkin myös matkatavaramäärissä. 

Matkustaminen Australiassa

Australia on valtava, joten matkustus kaupunkien välillä tapahtuu parhaiten lentäen. Myös juna tai linja-auto on mukava vaihtoehto, mutta matkanteko vie niillä aikansa. Toisaalta taas road trippailu kuuluu olennaisena osana aussielämään, joten valitse reissumuotosi sen mukaan, paljonko sinulla on lomaa käytettävissäsi.

Kaikissa suurissa kaupungeissa on toimiva joukkoliikenne, joita suurin osa ihmisistä käyttää hyväkseen. Opiskelijahintaiset liput ovat halpoja (kertalippu n. euron luokkaa) varsinkin Perthissä, Adelaidessa sekä Brisbanessa ja Gold Coastilla. Myös taksi on halvempi kuin Suomessa. Osa opiskelijoista hankkii oman auton, joita saa Australiasta huokeasti. Muista kuitenkin Aussien vasemmanpuoleinen liikenne!

Asuminen

Valtaosa yliopistoista tarjoaa opiskelijoilleen vaihtoehtona opiskelija-asuntoja kampuksilta. Vaihtoehtoisesti voit etsiä huoneen tai asunnon yksityisiltä markkinoilta. Monet opiskelijat valitsevat yhteisasumisen muiden opiskelijoiden kanssa. Hinnat vaihtelevat asuintyylistä ja kaupungista riippuen noin 500–900 euron kuukausivuokran tienoilla. Jos haluat asettua yliopiston asuntolaan, autamme sinua järjestelyssä.

Muutto Australiaan vaatii tietenkin jonkin verran järjestelyitä ja etenkin alussa on paljon mietittävää. Tästä syystä suosittelemme, että saavut Australiaan hyvissä ajoin ennen lukukauden alkua ja buukkaat itsellesi ensimmäiset yöt valmiiksi

Lue tarkempia tietoja asumisvaihtoehdoista kunkin yliopiston kohdalta.

Käytönnön tietoa Australiassa opiskelusta

Asuin- ja elinkustannukset

Lukukausimaksun lisäksi tulevat asuin- ja elinkustannukset, kuten vuokra, ruoka, kirjat, matkat, puhelin, netti jne. On vaikea antaa kaikille sopivaa arviota, mutta keskimäärin voisi laskea elinkustannusten olevan asteen edullisemmat kuin Suomessa. Suuret kaupungit Sydney ja Melbourne ovat kalliimpia kuin pienemmät kaupungit Brisbane, Gold Coast, Perth tai Adelaide.

Yliopistoilla on usein erittäin hyvät infopaketit ulkomaalaisille opiskelijoille, joten kun tiedät, mistä kaupungista olet kiinnostut uutena opintopaikkana, kysy budjetointiapua opintoneuvojiltamme, niin saat kätevästi materiaalit käyttöösi.

Terveys

Australiassa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden tulee kuitenkin ottaa pakollinen OSHC-vakuutus, joka kattaa perusterveydenhuollon Australiassa. Lisäksi suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista. 

Pankkipalvelut

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Suosittelemme myös avaamaan paikallisen pankkitilin erilaisia laskuja varten – yliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilin avaamisessa paikan päällä.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Australia?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä