Griffith University

 Opiskelijaelämä Brisbanessa ja Gold Coastilla

Opiskelijaelämä Brisbanessa ja Gold Coastilla

Isot kaupungit eivät aina ole tylyjä ja harmaita - ei ainakaan Australiassa! Brisbane ja Cold Coast ovat malliesimerkkejä tästä. Brisbanessa aistit rennon ja kutsuvan tunnelman heti kaupunkiin saapuessasi ja Gold Coastilla nautit koko alueen dynaamisesta energiasta, modernista kaupungista ja tietenkin upeista biitseistä. Kylve auringossa ja nauti opiskelijaelämästä Brisbanessa ja Gold Coastilla!

Yliopistorutiinit Griffithissä täyttävät helposti päiväsi aamuvarhaisesta aina iltaan asti, jos niin haluat. Mutta muista myös tutustua uuteen elinympäristöösi ja nauttia kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista, monipuolisesta ruokatarjonnasta, luontopoluista ja tietenkin opiskelijaelämän sosiaalisesta puolesta. 

Opiskelijaelämä Brisbanessa ja Gold Coastilla on paljon muutakin kuin pelkkää opiskelua

Brisbane, tämä palkintojakin parhaana asuinpaikkana kuitannut kaupunki, sijaitsee jotakuinkin 70 kilometriä maailmankuululta Gold Coastilta. Gold Coastin 42 kilometriä pitkä biitsiparatiisi, jossa muuten aurinko paistaa keskimäärin 245 päivänä vuodessa, on opiskelijan unelma: sinä ja uudet kaverisi löydätte sieltä takuuvarmasti aktiviteetteja, joilla tuulettaa ajatuksia ja rentouttaa tenttilukemisesta jäykistyneet hartiat! Vuokraa vesiskootteri, opettele surffaamaan, pistä piknik pystyyn tai lähde pyöräretkelle – mitä ikinä haluatkin tehdä, Gold Coast tarjoaa siihen soveltuvat puitteet.

Olipa mielessäsi sitten crazy-bailausta kaupungilla, kotoisa iltapäivä kahvilassa, laiska päivä rannalla, uusien musiikkituttavuuksien metsästys klubeilla tai sekalaiset kaupunkiseikkailut, löydät etsimäsi Brisbanesta ja Gold Coastilta!   

Opiskelijaelämä Brisbanessa

Brisbane on yli 2 miljoonan ihmisen koti, ja ilmeisesti moni muukin toivoisi sen olevan: Brisbane on rankattu useasti erilaisissa kyselyissä top-kaupunkien joukkoon, kun on etsitty maailman parasta paikkaa asua. Ja on helppo ymmärtää miksi! Monipuolinen kulttuurielämä ja jotakuinkin loputtomat urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet takaavat viihtyvyyden. Brisbane on turvallinen, mielenkiintoinen ja jännittävä. Vilkkaan kaupungin monikulttuurinen ja avoin väestö, miellyttävä hälinä ja huoleton ilmapiiri tekevät siitä helposti lähestyttävän.

Opiskelijana on helppo olla - yötä päivää!

Mene ja tapaa paikallisia Brunswick Streetin ostoskeskuksen alueella tai heittäydy mukaan West Endin boheemiin elämänrytmiin, jossa muuten pääset myös nauttimaan livemusiikista. Lisäksi Westfield Chermside, koko Queenslandin osavaltion suurin ostoskeskus, on niin ikään näkemisen ja kokemisen arvoinen. Tai jos haluat paketoida koko Brisbanen yhteen pakettiin, hyppää bussiin ja matkaa  Mt Coot-tha -näköalapaikalle: huikea näkymä koko kaupungin yli!

Urbaaniseikkailujen ja shoppailun tasapainoksi suosittelemme poikkeamista luontopoluille. Miten olisi valaiden hämmästely Hervey Bayssä tai vierailu Lone Pine Koala Sanctuaryssä. Jos aikataulusi sallii, niin suuntaa Lone Pineen veneellä – bussilla köröttelyn sijaan – ja nauti kaupunkisiluetista joelta käsin!  

Opiskelijaelämä Brisbanessa - Vieraile Koala Sanctuaryssä

Jos taas kaipaat enemmän toimintaa vapaa-aikaasi, vuokraa kanootti ja melo pitkin Brisbane-jokea tai testaa vuorikiipeilyä ja valloita Kangaroo Point. Kaupungilla riittää myös täysin ilmaista tekemistä: Lähde lenkille, pyöräile tai kävele pitkin kuuluisaa water highwaytä. Myös Southbank on vierailemisen arvoinen paikka. Ja kyllä, Southbank on myös yhden Griffith Universityn kampuksen nimi, mutta alue, jonka mukaan kampus on nimetty, on itse asiassa rönsyilevä ja kukoistava puisto. Mene ja näe itse! 

Opiskelijaelämä Brisbanessa - South Bank

Opiskelijaelämä Gold Coastilla 

Gold Coast pursuaa tekemistä opiskelijalle: värikkäitä, runsaita toreja, erinäisiä vesiurheilumahdollisuuksia, baareja ja klubeja, huvipuistoja ja luontoa. Gold Coast on yksinkertaisesti täydellinen paikka leppoisaan oleiluun ja rannalla loikoiluun vaikuttavan pilvenpiirtäjärivistön katveessa.

Aurinkoisen rannan ehdoton keskus on energinen ja eeppinen Surfers Paradise. Rannan pehmeät tuulet ja kauniina kaartuvat aallot houkuttelevat yhtä lailla aloittelijoita kuin pro-surffareitakin viettämään aikaa lainelaudalla. Ja kun aivan rantaviivan tuntumassa on mahdollisuus myös iltamyöhäiseen shoppailuun ja kahviloissa ja ravintoloissa riittää valinnanvaraa, niin Surfers Paradisen voi todellakin todeta olevan the place opiskelijan viikonlopun viettoon. Opiskelijaelämä ei tästä enää parane!

Opiskelijaelämä Gold Coastilla - Nauti kaupungista ja biitsistä yhtä aikaa

Kolmesti viikossa (keskiviikona, perjantaina ja sunnuntaina), sään salliessa, pääset harjoittamaan tinkimistaitojasi ja nauttimaan rennosta markkinahulinasta. Kulje siksakkia kojulta toiselle korujen, vaatteiden ja pikkupurtavien inspiroimana. Taustalla live-esitykset viihdyttävät ja antavat tahdin hauskanpidolle!

Jos taas mielesi halajaa luonnonhelmaan, suuntaa hämmästelemään Currumbin Wildlife Sanctuaryn villiä luontoa. Tutustu paikallisiin eläimiin lähietäisyydeltä, opi jotakin uutta aboriginaalien kulttuurista tai osallistu High Ropes Course -seikkailuun. Rauhallisemman luontokokemuksen äärelle pääset puolestaan rehevässä sademetsässä, n. 45 minuutin ajomatkan päässä Surfers Paradiselta, jossa pääset kävelylle puiden latvastoon Tamborine Rainforest Skywalkia pitkin. 

Opiskelijaelämä Gold Coastilla - Tamborine Rainforest Skywalk

Opiskelija-alennuksia Brisbanessa ja muualla Australiassa 

Tiesithän, että kansainvälisellä opiskelijakortilla (ISIC) saat opiskelijabudjettisi kestämään hieman pidempään niin Brisbanessa kuin muuallakin Australiassa? Saat opiskelija-alennuksia baareista ja ravintoloista eikä illan tarvitse päättyä lyhyeen, vaan voit pitää hauskaa uusien opiskelijakavereidesi kanssa. Saat opiskelija-alennusta myös esimerkiksi vaatteista ja elektroniikasta, joten pääset hyvin opiskelijaelämän alkuun Australiassa. 

Niin, ja hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin, ja haastaa itsensä uusiin seikkailuihin, on testata uusia urheilulajeja tai muita aktiviteetteja ISIC-kortin tarjoamien etujen turvin. 

Brisbanen ja Gold Coastin ilmasto

Queenslandin osavaltio kuuluu subtrooppisen ilmaston vyöhykkeelle, mikä tarkoittaa kuumaa ja miellyttävää säätä oikeastaan vuoden ympäri.

Kesäkuukausina joulukuusta helmikuuhun ilma on kostea ja päivän korkein lämpötila on keskimäärin 30°C. Samaan vuodenaikaan sekä Brisbanen että Golden Coastin alueilla saadaan kohtuullisia sademääriä, ajoittaisia ukkosmyrskyjä ja tulvia.

Talviaika on tavallisimmin kuiva ja lauhkea. Valtaosa talvipäivistä on kuitenkin aurinkoisia ja näin suomalaisittain lämpiä: päivälämpötilojen keskiarvo on 17°C paikkeilla. Kaiken kaikkiaan Australian itärannikolla opiskelu ja eläminen vaikuttaa varsin mukavalta – ja matkalaukustakin säästyy tilaa paksumpien villapaitojen, toppatakkien ja talvikenkien verran!

Opiskelijaelämä Brisbanessa - Nauti sekä urbaanista että luontoympäristöstä Brisbanessa

Road trip Australian itärannikolla

Miten olisi kaupunkiin ja koko itärannikkoon tutustuminen auton ratista käsin? Vuokraa auto, tai vielä paremmin matkapaku, ja hit the road! Suunnittele todellinen seikkailu uusien opiskelukavereidesi kanssa ja aja vaikka rannikolta rannikolle. Minne ikinä tie sinut viekään, niin kerrytät aivan varmasti muistojesi pankkia huomattavasti! Parhaat vinkit Australian road tripeille saat reissuasiantuntijoiltamme!

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Griffith University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä