Curtin University

Opiskelijaelämä Perthissä - Opiskelu Australiassa KILROYn avulla

Opiskelijaelämä Perthissä

Koe monipuolinen Perth ja vietä ikumuistoista opiskelijaelämää Australiassa. Perth on yksi maailman turvallisimmista ja, melkeinpä kaikilla mahdollisilla mittareilla arvioituna, asuttavimmista kaupungeista. Hyödynnä Perthin ulkoilumahdollisuudet ja ota ilo irti kaupungin monipuolisesta yöelämästä!

Perth sijaitsee Australian länsirannikolla, joka tarjoilee seikkailuhenkisille tekemistä ja nähtävää vaikka kuinka. Perth on alueen ainoa kaupunki yli 2000 kilometrin säteellä, mikä tarkoittaa huomattavasti pienempiä turistimääriä kuin itärannikolla. Perth on kuitenkin miljoonakaupunki, josta ei puutu palveluita ja aktiviteettimahdollisuuksia. Äläkä unohda kilomterien pituisia biitsejä! Ja loma-aikoina ehdit hyvin Exnouthiin ja Broomeen Perthistä käsin. Perth on täydellinen spotti ikuimuistoiselle opiskelijaelämälle!

Biitsielämä Perthissä

Perthissä rannat ja kaikenlaiset ulkoaktiviteetit ovat elämän keskiössä. Kaupungin keskustasta on noin 10 kilometriä rannikolle, ja matka taittuu kätevästi bussilla tai junalla. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esim. Cottesloe Beach ja erityisesti surffareiden suosima Scarborough. Biitsit tarjoavat tarpeellista tuulettumista pänttäämiseltä, tai tietenkin voit testata rantahiekkaa myös opiskelupaikkana. Joka tapauksessa Perthissä riittää vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon.

Puistoja Perthissä

Perthissä on useita viheralueita, joista avautuu kauniit näkymät sekä itse kaupunkiin että Swan-joelle. Kings Park & Botanic Garden on valtava puistoalue, joka on täydellinen paikka piknikeille ja BBQ-iltamiin. Puistossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, joista ehdottomaan parhaimmistoon lukeutuu kesällä järjestettävät leffaillat.

Opiskelijaelämä Perthissä - Sir James Mitchell -puisto - KILROY

Toinen erinomainen spotti grillailulle on Sir James Mitchell -puisto The Bell Toweria vastapäätä, joen toisella puolella. Täältä käsin ihailet Perthin upeaa kaupunkisiluettia – täydellinen tapa viettää iltaa.

Jos kaipaat lisää luontoa, vieraile Heirisson-saarella ihmettelemässä kenguroita. Tutustu samalla saaren aboriginaalien historiaan.

Yöelämä Perthissä

Opiskelijaelämään kuuluu luonnollisesti myös riehakas yöelämä ja erilaiset iltamenot, ja Perth ei tuota pettymystä tälläkään osa-alueella. Kun kaipaat rentoa menoa, villiä viikonloppua tai kutsuvaa tanssilattiaa, suuntaa Northbridge-alueelle, joka on lukuisten baarien ja klubien kotipaikka. Rauhallisempaan illanviettoon suosittelemme pubeja ja hotelleja, joiden sunnuntai-valikoimassa on live-musiikkia ja hyvää ruokaa.

Perth ja läheinen Fremantle ovat myös tunnettuja panimoistaan, joissa kannattaa vierailla. Erityisesti paikallisten suuri suosikki, Little Creatures, on vierailun arvoinen. 

7 aktiviteettiä Perthissä

Kun olet aktiivinen, saat opiskelijaelämästä enemmän irti, tutustut opiskelukavereihisi paremmin ja saat energiaa itse opiskeluihin. Perthissä riittää hyvin aktiviteetteja illoille. Viikonloppureissuilla ja loma-aikoja ajatellen kannattaa suunnata katseensa myös kaupungin ulkopuolelle. Länsi-Australiassa välimatkat ovat pitkiä, joten älä turhaan pelästy pitkiä välimatkoja – pitkät road tripit kuuluvat asiaan!

Opiskelijaelämä Perthissä - KILROY

#1
Lähde läheiselle Rottnest-saarelle joko päiväksi tai koko viikonlopuksi. Vuokraa pyörä ja kruisaile pitkin saarta. Tällä reissulla bongaat myös lähes varmuudella suloisia, ja varsin valokuvauksellisia, lyhythäntäkenguroita. Saaren rannikko on myös hyvä spotti rannalla loikoiluun ja pinnanalaisen maailman ihailuun snorkkeli naamalla.

#2
Viinimaistelua Swan River Valleyssä tai Margaret River -pikkukaupungissa. Tutustu viininviljelyn saloihin ja maistele viinitarhojen tuotoksia Perthin ympäristössä. Alueella vallitsee vastaa ilmasto kuin Välimeren alueella, joten olosuhteet ovat erinomaiset viininvalmistukseen.

Opiskelijaelämä Australiassa - Ole aktiivinen myös luentojen ulkopuolella

#3
Hankkiudu aussijalkapallon kannustusjoukkoihin Subiaco Oval / Domain Stadium -katsomoon. Sen lisäksi, että lajin seuraaminen on hauskaa, tämä on myös loistava tapa kurkistaa syvemmälle australaisten mielenmaisemaan. Katsomossa on aina mahtava tunnelma, joten kannattaa käydä katsastamassa ainakin yksi matsi, vaikkei penkkiurheilu muutoin innostaisikaan.

Stadion on niin ikään suosittu konserttiareena, jossa ovat esiintyneet mm. U2, AC/DC ja Robbie Williams.

#4
Vietä päivä Fremantlen historiallisessa rantakaupungissa ja nauti sen tunnelmasta ja upeasta perinnearkkitehtuurista. Vieraile ainakin markkinoilla ja paikallisessa vankilassa. Lounasaikaan kannattaa suunnata kalasatamaan herkullisten fish & chips -annosten äärelle.

#5
Lancelinin hiekkadyynit ovat huippuhauska tapa viettää päivää! Testaa off-road-ajotaitojasi ja lautaile alas dyyneiltä erityisillä hiekkalaudoilla. Lancelinin rantakaupunki ja hiekkadyynit sijaitsevat n. 130 km Perthistä pohjoiseen.

#6
Vieraile Principality of Hutt Riverin mikrovaltiossa noin 500 kilometrin päässä Perthistä. Principality of Hutt Riverillä on oma postimerkki, valuutta ja passi, vaikkakaan Australia tai yksikään muukaan valtio ei tunnusta niitä. Tapaa karismaattinen kuningasperhe ja opi mikrovaltion historiasta. Muista ottaa passi mukaan, jotta saat virallisen leiman passiisi!

Opiskelijaelämä Curtin Universityssä - KILROY

#7
Käy Penguin Islandilla ja snorklaa Shoalwater Islands -meripuistossa lähellä Rockinghamia, jonne on vain puolisen tuntia Perthin keskustasta. Ihmettele pingviinejä, delfiinejä ja hylkeitä. Laskuveden aikaan voit jopa kävellä Penguin-saarelle, mutta mantereen ja saaren väliä kulkee myös veneliikenne.

Road trippailu Länsi-Australiassa

Paras tapa nähdä Australiaa on road trippailu: vuokraa uusien opiskelukavereidesi kanssa auto tai matkapaku ja lähtekää maantieseikkailuhin! 

Opiskelija-alennuksia Perthissä

Opiskelijan budejtti on aina tiukilla, mutta kun muistat hyödyntää opiskelija-alennukset ja -edut, venytät budjettisi kestämään hieman pidemmälle. Kansainvälisellä ISIC-kortilla saat opiskelija-alennuksia Perthissä ja ympäri Australiaa.

Ilmasto Perthissä

Perthin ilmasto on varsin samanlainen kuin Välimerellä. Kesä on tavallisesti varsin kuuma ja kuiva, ja se kestää joulukuulta maaliskuulle. Helmikuu on yleensä se kesän kuumin kuukausi. Keskilämpötilat kesällä pyörivät 27-30°C paikkeilla. Perthin talvi alkaa jotakuinkin toukokuulta ja kestää aina syyskuulle asti. Talviaikaan päivälämpötilat ovat 10-20°C välimaastossa, öisin lämpötila saattaa laskea hieman alhaisempiin lukemiin. 

Opiskelijaelämä Perthissä

Curtin University Singaporessa

Curtinin kotipaikka on Australian länsirannikolla, mutta yliopisto on levittäytynyt myös Singaporeen. Jos moderni Singapore ja sen rikas kulttuuri ja dynaaminen, kansainvälinen ilmapiiri houkuttelevat, harkitse ihmeessä myös Singaporea tulevana opintopaikkanasi. 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Curtin University?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä