Mihin lukion jälkeen?

Mihin lukion jälkeen?

Yhteishaku on jälleen alkanut (hakuaika päättyy 28.3.2018 klo15), joten nyt jos milloin on hyvä aika tehdä tulevaisuuden suunnitelmia: minne lukion jälkeen?

Kun kerran mietit opintojasi ja tulevaisuuttasi, miksi et pitäisi vaihtoehtojasi aidosti avoinna: sinulla on tuhansittain opiskeluvaihtoehtoja myös Suomen rajojen ulkopuolella! Yhteishaku koskee vain suomalaisia korkeakouluja, mutta se ei tarkoita, että vaihtoehtosi loppuisivat siihen. Maailma on täynnä mahdollisuuksia, joten kun mietit minne suunnata lukion jälkeen, tutustu ihmeessä myös kansainvälisiin vaihtoehtoihin.

Tiesithän, että voit hakea ulkomaalaisiin oppilaitoiksiin, vaikka olisit jo hakenut yhteishaussa suomalaisiin korkeakouluihin. Voit hakea kauttamme vaikka kuinka moneen yliopistoon ja koulutusohjelmaan, ja tehdä päätöksesi vasta, kun saat tiedon opiskelupaikasta. 

Meidän omat opintoneuvojat opastavat ja ohjeistavat sekä ammattitaitoon että omiin kokemuksiinsa tukeutuen, joten sinä saisit parhaat mahdolliset eväät omien suunnitelmiesi ja valintojesi tekemiseen. Lue lisää maskuttomasta opintoneuvonnasta, niin olet jo askeleen lähempänä tulevaisuuden suunnitelmiasi.

Opiskelemaan ulkomaille, mutta minne?

Houkutteleeko ulkomailla opiskelu, muttet oikein tiedä, minne päin maailmaa sinun kannattaisi lähteä? Ei huolta. Tiedämme, ettei päätöksenteko ole helppoa, ja voit olla aivan varma, ettet ole ainoa, joka miettii aivan samoja asioita. Joten vedä syvään henkeä ja mieti rauhassa. 

Onko unelmissasi tenttiinluku hiekkarannalla, uuden kielen oppiminen tai aktiivinen reissuelämä yliopiston lomakausina? Onko oma alasi tieteen vai taiteiden puolella? Kaipaatko opiskelijaelämältä aktiviteetteja vai rauhaa keskittyä? Sopisiko joku Aasian yliopistoista uudeksi opiskelijakodiksesi vai onko henkinen kotisi ennemminkin vaikkapa Kanadassa? Mikä ikinä kysymyksesi onkaan, saat vastauksia, opastusta ja tulevaisuuden suunnitteluapua opintoneuvojiltamme – sen kuin vain kysyt!

Ota yhteyttä