Opiskele kandiksi ulkomailla

Opiskele kandiksi ulkomailla

Maailma on pulloillaan mahdollisuuksia, joten miksi turhaan rajoittaisit itseäsi Suomen rajojen sisälle? Yliopistoja on vaikka kuinka ja yliopistoissa on lähes loputtomasti mielenkiintoisia koulutusohjelmia, joten vaihtoehdot eivät ainakaan lopu kesken!

Tässä muutama opintoneuvojiemme poiminta ainutlaatuisista kandivaihtoehdoista maailmalla. Lue eteenpäin, inspiroidu ja aloita tulevaisuutesi suunnittelu. 

Englanti, Bournemouth University

  • Bachelor of Science, Forensic Science (Rikostekniikka)  
  • International Tourism and Hospitality Management (Kansainvälinen matkailu ja liikkeenjohto)

Kandidaatin tutkinto Bournemount Universityssä - KILROY

Luonnontieteiden kandidaatti, Rikostekniikka
Rikostekniikka on monipuolinen opintoala, jonka myötä tutustut rikospaikan tieteelliseen tutkimiseen monilta kanteilta: toksikologia, kemia, molekyylibiologia, forensinen arkeologia ja oikeuslääketieteellinen antropologia. Tutkinto on suunniteltu vastaamaan modernin rikosteknisen tutkimuksen vaatimuksia sekä antamaan opiskelijoille mahdollisimman laajan yleiskuvan alasta sekä teorian että käytännön harjoitusten avulla.

Opetus koostuu ns. tavallisista oppitunneista, alan johtavien tutkijoiden vierailijaluennoista, kenttävierailuista sekä laboratoriotyöstä. Valitset kurssitarjottimelta peruskurssien lisäksi itseäsi kiinnostavat kokonaisuudet.

Lue lisää Bournemouth Universitystä.

Kansainvälisen turismin kandidaatti, Johtaminen
Yksi keskeisimmistä eduista opiskella matkailu- ja ravitsemusalaa ulkomailla on kielitaito: sujuva kielitaito on oleellinen työväline eikä vain kiva maininta CV:ssä. Bournemouthissa opiskelet (arjen englannin lisäksi) ranskaa, espanjaa tai vaikkapa mandariinikiinaa.

Alan keskeiseen koulutukseen kuuluu kielitaidon lisäksi erilaiset kanssakäynti- ja viestintätaidot. Ulkomailla opiskellessasi kehität näitä taitoja päivittäin kansainvälisessä opiskelijaryhmässä sekä arjessa, itsellesi uudessa kulttuuriympäristössä.

Kansainvälisen matkailun ja liikkeenjohon tutkinto on täydellinen erityisesti, jos mielit työskennellä tulevaisuudessa ulkomailla ja olla kehittämässä kansainvälistä turismia maailmanlaajuisesti. Tutkinnon puitteissa tutustut monipuolisesti alaan, jotta ymmärrät sen monipuolisuuden sekä osatekijöiden vaikutuksen toisiinsa sekä muihin teollisuus- ja palvelualoihin. Kun suoritat koko tutkinnon Bournemouthissa, voit lisätä tutkintoon vaihto-opintoja esim. USA:ssa, Australiassa tai Aasiassa.

Lue lisää Bournemouth Universitystä.

USA, New York Film Academy

  • Bachelor of Fine Arts, Filmmaking (Elokuvatuotanto)

Kandidaatin tutkinto New York Film Academyssä - KILROY

Taiteen kandidaatti, Elokuvatuotanto
"Each student writes, shoots, directs, and edits his or her own films.  There is no better way to become a film maker than to simply start making films."

Elokuvan tekemisen opiskelu ulkomailla avaa sekä koulutus- että työmahdollisuuksia, joihin et Suomessa pääse käsiksi. Yhdysvalloissa panostus esittävän taiteen koulutukseen ja tuotantoon on aivan eri luokkaa kuin Suomessa, mikä tarkoittaa sinulle opiskelijana enemmän valinnanvaraa, monipuolisempia kursseja ja kauttaaltaan korkeatasoista koulutusta.

Kun kieli ja ilmaisu ovat ammattisi työvälineitä, on kielitaito ehdoton vaatimus. Verkostojen luominen ja kansainvälisten toimintatapojen tuntemus ovat ratkaisevia tekijöitä, kun luot kansainvälistä uraa oikeastaan millä tahansa esittävän taiteen alalla.

New York Film Academyssä opinnot koostuvat luennoista ja konkreettisesta tekemisestä. Kolmen vuoden opintojesi aikana käsikirjoitat, kuvaat ja editoit 12 elokuvaprojektia, joiden vaativuus kasvaa opintojen edetessä. Omien projektien lisäksi jokainen opiskelija avustaa opiskelijakavereitaan heidän projekteissaan, mikä tarkoittaa monipuolista harjoituskenttää erilaisista tyylilajeista, olosuhteista ja työtehtävistä. 

Lue lisää New York Film Academystä.

USA, Hawaii Pacific University 

  • Bachelor of Science, Marine Biology (Meribiologia)

Meribiologian kandidaatti Havaijilla - KILROY

Luonnontieteiden kandidaatti, Meribiologia
Muutto Havaijille ei kuulosta ollenkaan huonolta vaihtoehdolta näin äkkiseltään ajateltuna. Muutto Havaijille ja siellä opiskelu kuulostaa itse asiassa vielä paremmalta, kun tutustut tähän mahdollisuuteen lähemmin. 

Jos maailman meret ja niiden tulevaisuus kiinnostavat, meribiologia saattaa olla alasi. Meribiologiassa yhdistellään useita tieteenaloja tavoitteena merten kestävä kehitys niin ympäristön, kulttuurin, talouden kuin turisminkin näkökulmista. Koska meribiologit analysoivat meriekosysteemien rakenteellisia syy-seuraussuhteita ja muutoksia, on opintokenttäsi laaja: molekyylibiologiasta organismien fysiologiaan, eliölajien vuorovaikutukseen ja merten ekologiaan asti. 

Havaiji on mieletön tutkimuskenttä juuri meribiologian opiskelijoille. Suomessa ei tarjota suoraan verrannollisia opintokokonaisuuksia meribiologian alalta, koska luonnollisestikin suomalainen tutkimuskenttä makeine vesistöineen on rajallinen. Hawaii Pacific Universityssä puolestaan panostetaan meribiologiaan todella paljon, mikä näkyy korkeatasoisena tutkimustyönä sekä poikkitieteellisenä yhteistyönä sekä yliopiston sisällä että yliopiston ja erilaisten tutkimus- ja asiantuntijainstituuttien välillä. 

Lue lisää Hawaii Pacific Universitystä.

Australia, Griffith University

  • Bachelor of Criminology and Criminal Justice (Kriminologia)

Kriminologian opiskelu Australiassa - KILROY

Rikosoikeuden kandidaatti, Kriminologia
Suomessa ei voi opiskella kriminologiaa pääaineena, joten jos ala kiinnostaa on ulkomaille lähtö, ei vain vaihtoehto vaan, välttämättömyys. Kriminologia on monititeteellinen opintoala, jolla on yhteyksiä lain, psykologian, sosiologian, filosofian, historian ja vieläpä kulttuurin tieteenaloihin. Kriminologian opiskelijat tutustuvat mm. kriminaalipsykologiaan ja yhteiskunnan tapoihin käsitellä rikoksia.

Koska kriminologia on niin monipuolinen ala, voit perusopintojen jälkeen, suuntautua itseäsi eniten kiinnostaviin osa-alueisiin. Vaihtoehtoja ovat mm. rikosoikeus, kriminologian historia, ihmisoikeudet, sosiologia, kriminologia politiikassa ja mediassa sekä rikoksia ennaltaehkäisevä työ.

Australia ja Griffith University ovat jotakuinkin täydellinen yhdistelmä opintojesi näyttämöksi. Australian itärannikon täydellinen ilmasto ja monipuolinen vapaa-ajan tarjonta tekevät Australiasta houkuttelevan opiskelumaan. Mitä vielä odotat?


Opintoneuvojamme ohjeistavat maksutta, joten miksi et ottaisi kaikkea mahdollista apua vastaan.

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä