5 keinoa kotiutua opiskellessa ulkomailla

5 keinoa kotiutua opiskellessa ulkomailla

Ulkomaille opiskelujen perässä muuttaminen on jännittävää, kihelmöivää ja hiukan pelottavaakin: uusi opiskelupaikka, ihmiset ja ennen kaikkea uusi maa sekä kieli. Älä anna turhalle jännittämiselle sijaa, vaan ota kokemukset vastaan avoimin mielin.

Näillä yksinkertaisilla neuvoilla nopeutat kotiutumisprosessia ja eikä aikaakaan, kun olet jo luonut omat arkirutiinisi ja kalenterisi on täynnä erilaisia opiskelijaelämään kuuluvia menoja!

1. Asu asuntolassa

Ulkomailla opiskelu - asu opiskelija-asuntolassa

Erityisesti ensimmäisenä opiskeluvuotena yliopiston asuntolassa majoittuminen on enemmän kuin suositeltavaa. Asuntolassa tutustut helposti uusiin ihmisiin, ja siellä solmitut ystävyyssuhteet seuraavat sinua koko yliopisto-opintojesi ajan.

Yliopistokampukset ovat myös itsessään kuin minikokoisia kaupunkeja, joissa kaikki palvelut ovat kivenheiton päässä, mikä helpottaa elämää huomattavasti. 

2. Osallistu yliopiston kerhojen toimintaan

Ulkomailla opiskelu - klubit ja kerhot

Opiskelijoiden pyörittämät erilaiset kerhot, clubs and societies, ovat oiva tapa tavata muita ihmisiä ja päästä kunnolla osaksi kohdemaasi opiskelijaelämää. Liity draamakerhoon, kuvaa lyhytelokuvia elokuvakerhossa tai sukella väittelyn saloihin väittelykerhossa. Kerhot tuovat hyvää vastapainoa luennoilla istumiseen, ja voit osallistua toimintaan juuri niin suurella panoksella kuin itse haluat.

Aloita uusi harrastus, kokeile jotakin aivan uutta ja heittäydy mukaan aktiivisesti. Näin tapaat uusia ihmisiä ja löydät paikkasi uudessa ympäristössä huomattavasti nopeammin kuin huoneessa istumalla.

3. Liity urheilujoukkueeseen

Ulkomailla opiskelu - löydä ystäviä cheerleadingin parista

Urheilujoukkueet ovat tähtiesimerkki yhteisöllisyydestä, ja joukkueesta voi tulla ulkomailla opiskelun aikana kuin toinen perheesi. Mukaan voi usein lähteä ilman aikaisempaa kokemusta, joten kynnys uuden lajin aloittamiseen on varsin matala.

Tarjolla on usein myös mitä mielenkiintoisimpia lajeja: miltä kuulostaisi esimerkiksi veden alla pelattava hockey, ultimate frisbee tai gaelilainen jalkapallo?

4. Tee vapaaehtoistöitä

Ulkomailla opiskelu - tee vapaaehtoistöitä muiden opiskelijoiden kanssa

Yliopistot ja erilaiset järjestöt tarjoavat useita erilaisia vapaaehtoistyömahdollisuuksia, joihin kannattaa ehdottomasti tarttua! Tuutoroi uusia opiskelijoita, pidä esittelykierroksia kampuksen avointen ovien päivänä tai osallistu hyväntekeväisyyskampanjaan. Tutustut samalla paikallisen yhteisön toimintaan sekä uusiin ihmisiin ja keräät elintärkeää työkokemusta tulevaisuutta varten.

Vapaaehtoistöissä vallitsee tavallisesti erityisen hyvä yhteishenki ja kaikki ovat tervetulleita, joten tällaiset aktiviteetit ovat erinomaisia, jos esim. arkailet vieraan kielen käyttöä.

5. Opettele sanomaan "kyllä" uusille seikkailuille

Ulkomailla opiskelu - vietä aikaa uusien ystäviesi kanssa

Ehkä se kaikkein tärkein: ota ulkomailla opiskelustasi kaikki irti! Älä siis istu pelkästään kirjastossa ja elä esseitä sekä kokeita varten. Jos joku kysyy sinua kahville kesken intensiivisen tenttiin pänttäämisen, lähde. Muista myös reissata - esimerkiksi yliopiston lukulomat ovat tähän hommaan erittäin sopivia.

Kyllä, opiskelu on tärkeää, mutta niin on muistojenkin kerääminen ja hetkessä eläminen. Muistot pysyvät mielessäsi paljon pidempään kuin yksi matkustelun takia huonosti menneen kurssin arvosana. Sitä paitsi rentoutuminen, tuulettuminen ja sosiaaliseen elämään panostaminen tarjoavat äärimmäisen tärkeää vastapainoa pänttäämiselle.

Ulkomailla opiskelu on yksi elämäsi parhaita kokemuksia, joten aloita sen suunnittelu jo tänään! Ota yhteyttä opintoneuvojiimme ja varaa aika opintoneuvontaan. 

 

Ota yhteyttä