Työt opintojen ohella

Työt opintojen ohella

Opiskelijabudjetilla ei leveillä, mutta onneksi opintojen ohessa voi tienata – myös ulkomailla. Ulkomailla opiskelusta pitää maksaa lukukausimaksuja, joten lisätienestit tulevat useimmiten tarpeen. 


Minkälaisia töitä ulkomailla voi tehdä?

Opiskelijaviisumit asettavat usein joitakin rajoituksia sekä työtuntien määrään että alaan, jolla voit työskennellä, mutta vaihtoehtoja on aina. Usein tutkinto-opiskelijat voivat tehdä töitä enemmän ja vapaammin kuin vaihto-opiskelijat.

Ota asioista selvää etukäteen ja kysy vaihtoehdoistasi opintoneuvojiltamme. Lähes kaikki yliopistot maailmalla tarjoavat neuvontaa ulkomaalaisille opiskelijoille myös työasioissa. Tarkista työmahdollisuudet aina paikallisilta viranomaisilta. 

Työnteko opintojen ohessa Australiassa
Australiassa ulkomaalaiset opiskelijat voivat työskennellä lukukauden aikana 40 tuntia kahden viikon aikana sekä kampuksella että kampuksen ulkopuolella. Yliopiston lomakausina opiskelijat saavat työskennellä opiskelijaviisumin turvin kokopäiväisesti. 

Työskentely opiskelujen ohessa - KILROY

Työt Kanadassa opiskelujen aikana
Kanadan lainsäädäntö sallii opiskelijaviisumin turvin työskentelyn sekä kampuksella että sen ulkopuolella, kunhan et ylitä 20 viikkotyötuntia. Vaihto-opiskelijat (lukukausi tai kaksi) voivat työskennellä ainoastaan kampuksella; tutkinto-opiskelijat voivat työskennellä myös kampuksen ulkopuolella.

Töiden ja opintojen yhdistäminen Englannissa
Koska Englanti kuuluu EU:hun, voit Suomen kansalaisena työskennellä opintojesi ohessa ilman rajoitteita. Iso-Britannian EU:sta poistumissuunnitelma ei ainakaan vielä tällä hetkellä vaikuta suomalaisiin opiskelijoihin Englannissa eikä heidän työskentelymahdollisuuksiin. 

Työnteko Uudessa-Seelannissa opiskelujen rinnalla
Uuden-Seelannin viisumisäädökset opiskelijoiden työnteon osalta ovat pitkälti samanlaiset kuin Australiassa. Ulkomaalaisena opiskelija voit työskennellä lukukauden aikana 20 tuntia viikossa ja yliopiston lomakausina täysipäiväisesti. Työpaikkasi voi olla yhtä lailla kampuksella tai sen ulkopuolella. Vaihto-opiskelijoita koskee hieman eri säännöt kuin tutkinto-opiskelijoita.

Työskentely opintojen ohella - KILROY

Työskentely USA:ssa opintojen aikana
USA:ssa ulkomaalaiset opiskelijat voivat tehdä töitä opintojen ohessa 20 tuntia viikossa, mutta ainoastaan kampuksella. Yhdysvaltalaiset kampukset ovat kuitenkin valtavia, joten mahdollisuutesi saada työpaikka ovat tästä viisumin sanelemasta rajoituksesta huolimatta varsin hyvät. Vaihtoehtojasi ovat mm. kahvilat, kaupat, baarit ja kirjastot. Joissakin poikkeustapauksissa voit työskennellä myös kampuksen ulkopuolella, mutta tarkista aina tarkkaan viisumisäännöt, jotta et joudu ongelmiin paikallisten viranomaisten kanssa.

 

Kun kaipaat neuvoja ulkomaan opintojen budjetoinnissa ja käytännön suunnittelussa, voit aina olla yhteydessä opintoneuvojiimme. Emme toki voi vaikuttaa viranomaispäätöksiin, emmekä aina tiedä vastauksia yhsityiskohtaisiin viisumeja koskeviin kysymyksiin, mutta osaamme aina ohjata oikeaan suuntaan tiedonhaussa.

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä