Jäitkö ilman opiskelupaikkaa Suomessa?

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa Suomessa?

Tiesithän, että vaikka opintopaikka jäi saamatta Suomen yhteishaussa, vaihtoehtosi eivät loppuneet siihen, eikä sinun tarvitse odottaa ensi kevääseen asti uutta yritystä varten. 


Suomessa opiskelupaikat ovat rajalliset, mutta maailma on täynnä korkeatasoisia yliopistoja, mielenkiintoisia koulutusohjelmia ja huikeita opiskelijakaupunkeja, joten miksipä et hakisi opiskelemaan ulkomaille.

Jos maailmalle lähtö kutkuttaa mielessä, jatka ihmeessä lukemista – vaihtoehtoja on monia!

Opiskelu Australiassa

Australiassa yliopistojen lukuvuosi alkaa syyskuun sijaan tammi-helmikuussa, joten ehdit hyvin hakea opiskelupaikkaa Australiasta. Australiassa sinulla on lukuisia vaihtoehtoja: suuntaa isoihin kaupunkeihin tai letkeisiin rantakohteisiin.

Valitsit niin tai näin, valittavanasi on kasa päin korkeatasoisia, maailmanlaajuista arvostusta nauttivia, tutkinto-ohjlemia.

Lue lisää opiskelusta ja vaihtoehdoistasi Australiassa.  

Opiskelupaikka ulkomailta - KILROY

USA

Suurimmassa osassa yhteistyöeliopistoistamme USA:ssa on käytössä ns. jatkuvan haun järjestelmä. Tämä tarkoittaa, että voit hakea opiskelupaikkaa läpi vuoden aloittaaksesi opinnot seuraavaana alkavana lukukautena. Ja kun opinnot voi monissa koulutusohjelmissa aloittaa sekä syys- että kevätlukukauden alussa, on juuri nyt hyvä aika aloittaa hakuprosessi. 

Siispä, miten olisi aurinkoinen Kalifornia, dynaaminen New York tai vaikkapa trooppinen Havaiji?

Lue lisää opinto- ja yliopistovaihtoehdoista Yhdysvalloissa.

Hae opiskelemaan ulkomaille - KILROY

Englanti

Englantilaisissa yliopistoissa lukuvuosi on jo startannut, mutta joissakin tapauksissa – jos pidät kiirettä – saatat vielä ehtiä syyslukukauden alkaviin opintoihin. Käytännön asioiden kanssa tulee kiire, mutta hei, jos olet spontaanien päätösten ja nopean toiminnan tyyppi, ehkäpä aikapaine on juuri, mitä kaipaat! 

Tammikuussa alkaa monta mielenkiintoista maisteriohjelmaa, joten jos sinulla on jo kandin paperit hoidettuna, harkitse ihmeessä seuraavan tutkinnon suorittamista Englannissa.

Lue lisää opiskelusta Englannissa.

Opiskelemaan ulkomaille - KILROY

Uusi-Seelanti

Uudessa-Seelannissa akateeminen vuosikalenteri näyttää erilaiselta kuin Suomessa: lukuvuosi alkaa helmikuussa. Ja kun valtaosa yliopistoista vielä toimii jatkuvan haun järjestelmällä, ehdit hyvin hakea opiskelupaikkaa Uudesta-Seelannista ensi vuoden alussa alkaviin opintoihin. Nyt on siis täydellinen hetki aloittaa vaihtoehtojen kartoitus ja varata aika opintoneuvojan pakeilta!

Lue lisää opiskelusta Uudessa-Seelannissa.

Opinnot ulkomailla - KILROY

Kanada

Jos luonto ja seikkailumahdollisuudet vetoavat sinuun, on Kanada enemmän kuin hyvä vaihtoehto yliopisto-opinnoillesi. Teemme Kanadassa yhteistyötä kolmen yliopiston kanssa, joissa kaikissa voit aloittaa opinnot syksyn lisäksi myös tammikuussa, joten sinulla on varsin hyvin aikaa tehdä päätöksesi, pistää hakuprosessi käyntiin ja hoitaa käytännön asiat kuntoon.

Lue lisää opiskelusta Kanadassa.

Opiskelijaksi maailmalle - KILROY

Ilmainen opintoneuvonta

Emme voi pakata puolestasi emmekä kertoa, mitä sinun kannattaa tehdä elämälläsi, mutta voimme todellakin kertoa omista kokemuksistamme ja niiden perusteella suositella maailmalle lähtöä. Olemme edustamiemme yliopistojen virallinen kumppani, mikä tarkoittaa, että meillä on suora ja nopea yhteys yliopistoihin, aina uusin tieto hakuprosessiin, opiskelija-asuntoihin ja pääsyvaatimuksiin liittyen.

Opintoneuvontamme on ilmaista, joten varaa ihmeessä henkilökohtainen aika ja tule keskustelemaan vaihtoehdoistasi. Voit aina myös lähettää kysymyksesi meille, jos et ehdi paikan päällä juttutuokioon.

 

Ota yhteyttä