Tällaista on opiskelu Englannissa

Tällaista on opiskelu Englannissa

Englannilla on todella pitkät perinteet kansainvälisten opiskelijoiden vastaanottamisessa, eikä BREXIT tule vaikuttamaan vielä ensi syksyn opiskelijoihin.


Englantilaisissa yliopistoissa on tarjolla 38,000 ohjelmaa pelkästään kandin tutkintoihin, joten jokainen varmasti löytää näiden joukosta omansa! Englannissa sekä kandin että maisterin tutkinnot ovat yleensä lyhyempiä kuin monessa muussa maassa, joten tässä on hyvä sauma säästää elinkustannuksissa ja lukukausimaksuissa.

Englannin voi elinkustannusten osalta oikeastaan jakaa kahtia: Lontoo ja muu maa. Lukukausimaksuissa yliopistojen välillä ei puolestaan ole eroa sen perusteella, missä kyseinen koulu maantieteellisesti sijaitsee.

Tällaista on opiskelu Briteissä – Lontoon liikenneUlkomailla opiskelu ja Lontoon syke – tämä ajanjakso jää mieliin loppuelämäksi.

Opintojen rahoittaminen (päivitetty 06.04.2017)

EU-kansalaisena voit työskennellä Englannissa ilman viisumirajoituksia ja tienata käyttörahaa opintojen ohessa. Lisäksi meillä suomalaisilla on mahdollisuus hakea UK:n valtion takaamaa lukukausimaksulainaa, jonka takaisinmaksu alkaa vasta, kun on valmistuttu ja työelämässä.

Nyt on erityisen hyvä hetki hakea Englantiin, sillä uusimpien tietojen mukaan Brexit ei tule vaikuttamaan vielä syksyllä 2017 aloittavien EU-kansalaisten rahoitusmahdollisuuksiin!

Vuodesta 2016 alkaen myös maisterivaiheen opiskelijoiden on mahdollista hakea vastaavaa lainaa. Ota yhteyttä opintoneuvojiimme, he kertovat lisää Englannin rahoitusmahdollisuuksista!

Päivä- ja viikonloppuretkistä vastapainoa opiskelulle

Englanti on täynnä vapaa-ajan aktiviteetteja, joista voit vain haaveilla täällä kotona. Moni suuntaa matkansa Lontooseen, muttei yhtään pidemmälle. Päivä- ja viikonloppuretkiä on kuitenkin helppo toteuttaa vaikka vuokraamalla auto kavereiden kanssa. Varsinkin Etelä-Englannissa välimatkat ovat lyhyitä.

Toisaalta juna- ja bussiliikenne on myös erittäin toimiva Isossa-Britanniassa, joten liikkuminen on vaivatonta. Miltä kuulostaisi piknik Nottinghamissa Sherwoodin metsissä Robin Hoodin jalanjäljillä, visiitti ritarilegendojen linnoihin Warwickshiressa Coventryn kyljessä tai vaikkapa futisfaneille fiilistelyä Lontoossa Arsenalin ja Tottenhamin kotistadikoilla.

Tällaista on opiskelu Briteissä - MaaseutumaisemaaEnglantilainen maaseutu hurmaa ainutlaatuisuudellaan. 

Listasimme tähän alle muutamia mielenkiintoisia tutkintoja, joita voisit suorittaa Englannissa:

Kandin ohjelmia:

Maisterin ohjelmia:

  • Coventry University: Terrorism, International Crime and Global Security
  • Bournemouth University: Digital Music and Audio Production
  • London Metropolitan University: Cancer Pharmacology
  • University of the West of England: Wildlife Filmmaking
  • Newcastle University: Experimental Architecture 

Jos Englanti ja uudet seikkailut kutsuvat sinuakin, vielä ehdit hakea ensi syksyn aloituksiin! Edustamme Suomessa kuutta yllä olevaa englantilaista yliopistoa. Opintoneuvojamme ovat täällä sinua varten täysin maksutta!

Haluatko kokea opiskelijaelämää Briteissä?
Ota yhteyttä
Tags: Englanti
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä