Yrittäjäksi Australiassa?

Yrittäjäksi Australiassa?

Onko tulevaisuutesi haaveissa perustaa oma yritys? Ehkä sinulla on jo täydellinen idea, muttet tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Tai oletko kiinnostunut yritysmaailmasta yleisesti? Ehkäpä sinua kiinnostaa yrityskonsultin tai -tutkijan toimenkuvat? 

Yrittäjyyteen on monia reittejä, mutta meidän suositus tähän tavoitteeseen pääsemiseksi on

  • itsensä haastaminen ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen
  • ulkomailla asuminen ja uuteen kulttuuriin ja toimintatapoihin tutustuminen
  • kansainväliset, korkeatasoiset opinnot
  • kielitaitoon panostaminen
  • matkustaminen ja hetkeen keskittyminen – myös tulevaisuutta suunnitellessa.

Opiskelijana QUT:ssa valitset akateemisen ja ammatillisen suuntautumisesi omien mieltymyksiesi mukaisesti: opintolinjasta riippumatta harjoitat taitojasi monipuolisesti strategisen päätöksenteon ja analyyttisen ajattelun saralla. 

Yrittäjyysopinnot QUT:ssa

QUT:ssa opiskelusi eivät rajoitu ainoastaan luokkahuoneisiin. Yrittäjyyshenkisyys, innovaatiokeskeisyys ja käytännön yrittäjätoiminta ovat läsnä koko yliopistossa kannustamassa kaikkia opiskelijoita – kestipä opiskeluaikasi Australiassa sitten lukukauden, kaksi tai koko tutkinnon verran. Olet samalla omalla innostuneella ja ongelmanratkaisulähtöisellä asenteellasi keskeinen osa tätä kannustavaa ilmapiiriä!

QUT Starters on opiskelijoiden itsensä ylläpitämä yhteisö, joka tukee kaikkien tiedekuntien ja opintoalojen opiskelijoita, jotka haluavat toteuttaa sisäisen yrittäjänsä pyrkimyksiä. Yhteisön tavoitteena on tarjota vertaistukea ja jakaa tietotaitoa. 

Yhteisöllä on yhteyksiä paikalliseen, yliopistomaailman ulkopuoliseen, start-up-yhteisöön, ja se järjestää erilaisia workshop- ja verkostoitumistilaisuuksia. QUT Starters tekee yhteistyötä paikallisen yritysmaailman, valtuustojen ja valtionjohdon sekä muiden paikallisten vaikuttajien kanssa.

Lähde siis opiskelemaan yrittäjyyttä Queensland University of Technologyyn – joka on muuten yksi maailman johtavista yrittäjyyden opintokokonaisuuksia tarjoavia yliopistoja – ja olet askeleen lähempänä tulevaisuuden tavoitteitasi!


Yksi esimerkki QUT:n korkeasta tasosta ja kansainvälisestä arvostuksesta on Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) maaliskuussa 2017 QUT:ssa järjestämä Global Entrepreneurship Bootcampjoka kerää maailman huiput yhteen paikkaan äärimmäisen intensiivisen ja dynaamisen viikon ajaksi. Viikon aikana osallistujat ratkovat globaaleja haasteita ja esittävät lopuksi ratkaisumallinsa kansainvälisistä sijoittajista koostuvalle paneelille.

Opiskelijaelämä Brisbanessa

QUT sijaitsee parin miljoonan asukkaan Brisbanessa, joka on muuten rankattu monen listauksen mukaan maailman parhainpien asuinkaupunkien joukkoon.

Opiskelijoille Brisbane tarjoilee monipuolista kulttuurielämää sekä lukuisia urheilu- ja ulkoilumahdollisuuksia. Ja kun vielä moneen tapahtumaan osallistuminen ja monet harrastusmahdollisudet ovat ilmaisia, on opiskelijan helppo olla aktiivinen: lähde lenkille Southbankin vehreyttä rönsyilevään puistoon, pyöräile tai kävele pitkin kuuluisaa water highwaytä.

Yrittäjyysopinnot Australiassa, QUT - KILROY

Mene ja tapaa paikallisia Brunswick Streetin ostoskeskuksen alueella tai heittäydy mukaan West Endin boheemiin elämänrytmiin. Eläinmaailman ihmeitä hämmästelet Hervey Bayssä, jossa bongaat hyvällä tuurilla valaita, ja Lone Pine Koala Sanctuaryssä, joka nimensä mukaan tutustuttaa sinut koalien elämään. Vuokraa kanootti ja melo pitkin Brisbane-jokea tai testaa vuorikiipeilyä ja valloita Kangaroo Point.

 

Haasta itsesi poikkemaan siitä suoraviivaisesla, massojen kulkemalta polulta ja koukkaa tulevaisuuteesi unelmiin Australian ja QUT:n kautta! 

Tags: Australia
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä