5 syytä lähteä vaihtoon Australiaan

5 syytä lähteä vaihtoon Australiaan

Haaveiletko vaihto-opiskelusta Australiassa? Australia on erinomainen vaihtoehto opiskelupaikaksi, sillä korkeatasoisen koulutuksen lisäksi maasta löytyy kauniita rantoja, upeaa luontoa, viihtyisiä kaupunkeja ja paljon mielenkiintoista tekemistä.

Listasimme parhaat syyt lähteä vaihtoon Australiaan.

HUOM! Syksyn vaihtolukukausi alkaa suurimmassa osassa yliopistoja heinäkuussa 2017, ja vielä ehdit mukaan!

1. Kansainvälisesti korkeatasoinen koulutus: ranking-listat 2016-2017

Australian yliopistojen taso on erittäin korkea, ja vain USA:lla ja Isolla-Britannialla on enemmän korkeakouluja maailman parhaita yliopistoja mittaavilla listoilla! Vuoden 2016/2017 QS World University Rankings -tutkimuksen SEKÄ Times Higher Education World University Rankings 2016/2017 mukaan 100 parhaan yliopiston joukossa oli kuusi australialaista yliopistoa. Näiden kuuden joukkoon lukeutuivat myös seuraavat KILROYn edustamat yliopistot:

Lisäksi University of Western Australia oli lähellä 100 joukkoa sijoilla 102 (QS) ja 125 (Times). Suuri osa australialaisista yliopistoista sijoittuu korkealle nuorien yliopistojen (alle 50-vuotiaat yliopistot) listauksissa. Tämä takaa modernit ja korkealaatuiset opetustilat ja -metodit.

Australian vaihto-opiskelumahdollisuudet ovat paitsi korkealuokkaisia, myös hyvin monipuolisia, sillä voit opiskella sellaisia aloja ja kursseja, joita Suomessa ei ole tarjolla. Kun olet lähdössä vaihtoon Australiaan, saat kursseista ennakkohyväksynnän, joten tiedät jo ennen lähtöä, mitä kursseja suoritat.

2. Kansainvälinen verkosto

Vaihto-opiskelu Australiassa tuo mukanaan uusia niin australialaisia kuin myös kansainvälisiä ystäviä, joiden kanssa aika sujuu rattoisasti ja opit paljon muista kulttuureista. Kansainvälisestä verkostosta on myös hyötyä tulevaa työuraa ajatellen.

Rantoja ja kaupunkielämää - Vaihtoon Australiaan - KILROY

3. Upeat puitteet ja opiskelijakaupungit

Vaihdossa Australiassa kannattaa ehdottomasti lähteä kiertämään tätä isoa ja kaunista maata, jossa riittää paljon mielenkiintoista nähtävää. Uuden-Seelannin action-ihmemaa ja Fidzin paratiisisaaret ovat myös vain lyhyen lentomatkan päässä. Lennot Aasiaan ovat edullisia, joten on myös hyvä idea lähteä lomalle Balille tai vaikka Singaporeen

Australiassa sijaitsevat myös maailman parhaimmat opiskelijakaupungit: Sydney, Melbourne ja Brisbane äänestetään kärkeen vuosi toisensa jälkeen.

Melbourne sijaitsee Victorian osavaltiossa ja tunnetaan Australian kulttuuripääkaupunkina. Vaihto-opiskelijana parempaa kaupunkia saa hakea. Melbournessa on aina jotain puuhattavaa. On cooleja kahviloita, maailmanluokan ravintoloita, vilkkaita yökerhoja ja ehkäpä Australian paras tarjonta musiikkia ja taidetta.

Sydney sijaitsee puolestaan New South Walesin osavaltiossa. Sydneyssä päivän voi aloittaa auringonpaisteessa Bondi Beachillä surffaten ja myöhemmin Paddingtonin vintage-liikkeitä kierrellen. Istahda Manlyyn vievälle lautalle nauttimaan sataman parhaimmista maisemista tai ongi illallinen maailman suurimmalta kalatorilta.

Brisbane on myös yksi suosituimmista opiskelijakaupungeista. Brisbane-joen eteläpenkalla on kaupungin keinotekoinen hiekkaranta, ja New Farmin ja Teneriffen alueita kutsutaan puolestaan Australian pikku-Lontooksi. Brisbane on vain noin tunnin ajomatkan päässä sekä Gold Coastista ja Sunshine Coastista, jotka ovat molemmat Australian upeimpia rantakohteita. Gold Coastilta löytyvät KILROYn edustamien Griffith Universityn ja Bond Universityn kampukset ja Sunshine Coastilta University of the Sunshine Coast.

Sydney - Vaihtoon Australiaan - KILROY

4. Työmahdollisuudet: opiskelun ohella tai jälkeen

Suomalaisilla opiskelijoilla on opiskelijaviisumilla mahdollisuus tehdä töitä 20 tuntia viikossa tai 40 tuntia kahdessa viikossa. Opiskelijaviisumilla ei voi olla muuta kuin kokopäiväinen opiskelija. Lomien aikana voit työskennellä täysipäiväisesti. Työt opiskelun lomassa on erinomainen mahdollisuus tienata rahaa ja saada kavereita muualtakin kuin yliopistosta!

Myös mukaan lähtevä puoliso saa työskennellä 20 tuntia viikossa, mikäli lähdet itse suorittamaan kandin tutkintoa tai vaihtojaksoa, tai rajattomasti, jos suoritat maisterin tai tohtorin tutkintoa. Toki tulee tarkistaa, onko puoliso oikeutettu hakemaan viisumia. 

Monet Australiassa opiskelleet jäävät myös mieluusti töihin opintojen päätyttyä. Töihin on kaksi mahdollisuutta. Kaikki 18-30-vuotiaat suomalaiset voivat hankkia Working Holiday -viisumin Australiaan, jonka turvin he saavat tehdä töitä (esimerkiksi maatiloilla ja baareissa) 12 kuukauden ajan. Kandin tai maisterin tutkinnon Australiassa suorittaneet voivat puolestaan hakea työviisumia. Työviisumi voi olla kestoltaan mitä vain 18 kuukauden ja neljän vuoden väliltä, sillä työviisumeita on erilaisia. Se, mihin työviisumikategoriaan kuulut, riippuu siitä mitä ja missä olet opiskellut, kuinka pitkään olet opiskellut Australiassa ja koska sait opiskelijaviisumisi ensimmäisen kerran.

Molemmilla tavoilla saat kerrytettyä työkokemustasi, ennen kuin palaat takaisin kotiin. Työviisumin turvin saat jalan oven väliin, mikäli haluat jäädä Australiaan pidemmäksi aikaa!

5. Stipendit

Kelan opintotuen ja -lainan lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus hakea stipendejä Australian-opintojensa tueksi. Monet suomalaiset korkeakoulut myöntävät matka-apurahoja Freemover-vaihtoon lähtijöille. Lisäksi löytyy paljon yksityisiä säätiöitä, joiden kautta voi hakea apua vaihtolukukauden rahoitukseen. Lue lisää opintojen rahoituksesta.

Muista, että KILROYn opintoneuvonta on maksutonta, joten älä epäröi kysyä opintoneuvojiltamme mieltäsi askarruttavia kysymyksiä!

Kiinnostuitko vaihto-opiskelusta?
Aloitetaan suunnittelu

 

   

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä