10 syytä miksi ulkomailla opiskelu pilaa elämäsi

10 syytä miksi ulkomailla opiskelu pilaa elämäsi

 

1. Ikuinen ja jatkuva matkakuume

Kun olet kerran maailmalle lähtenyt, et osaa enää tyytyä pieneen, kylmään Suomeen. Noidankehä on valmis: haluat lisää ja lisää! Tuskin tulet koskaan pääsemään eroon kaukokaipuustasi...

2. Kotipaikkauskollisuutesi jakautuu kahden maan välille 

Suhde opiskelumaahasi saattaa aluksi olla yhtä vuoristorataa: rakastut tiettyihin asioihin välittömästi, toiset jutut taas aiheuttavat kulttuurishokin. Tulet kaipaamaan asioita Suomesta (äiti, ruisleipä ja suomalainen joulu), mutta kiinnyt myös moniin asioihin opiskelumaassasi. Urheilukisoissa et osaa päättää kumpaa maata kannattaisit ja jos joku parjaa toista kotiasi, nouset heti puolustuskannalle. Pysyt aina suomalaisena, mutta missä on kotisi?

 10 syytä miksi ulkomailla opiskelu pilaa elämäsi


3. Opiskeluvuotesi ulkomailla ovat elämäsi parasta aikaa...

...eikä mikään tuleva välttämättä pysty ylittämään näitä muistoja. 

4. Aloitat jokaisen lauseen sanoilla "Kun opiskelin ulkomailla..." 

Perheesi ja ystäviesi ylettömäksi riemuksi kaikki tarinasi tuntuvat liittyvän ulkomailla vietettyyn aikaasi. "Kun mä opiskelin ulkomail..." on uusi mantrasi!

 Kymmenen syytä miksi opiskelu ulkomailla pilaa elämäsi


5. Kaikki ystäväsi eivät koskaan tule olemaan samassa paikassa yhtäaikaa

Olet luonut läheisiä kaveri- ja ystävyyssuhteita toisessa maassa, mikä tarkoittaa, että ystäväsi ovat levittäytyneet ympäri maailmaa. Ja tiedätkö mitä? Se on oma syysi...

6. Suomessa opiskelu alkaa tuntua uskomattoman tylsältä

Ehkä olet opiskellut lukukauden tai kaksi Australiassa, tai kenties palaat ulkomailla suoritetun kandin jälkeen Suomeen tekemään jatko-opintojasi, mutta joka tapauksessa Suomessa opiskelu tuntuu tavattoman tylsältä ulkomaanseikkailujesi jälkeen. Opiskelukaverisi eivät ymmärrä sinua, sää on ikävän harmaata ja luennot tylsiä, ei kiitos! Suomessa et voi huitaista biitsille flirttisi kanssa suoraan luennolta. Tervetuloa kotiin!

10 syytä miksi ulkomailla opiskelu pilaa elämäsi - tylsää!


7. Musiikkimakusi on muuttunut

Opiskeluvuotesi tai -vuosiesi aikana olet todennäköisesti tutustunut uuteen musiikkiin, luonut soittolistoja ja oppinut rakastamaan paikallisia artisteja, joista ei Suomessa ole kuultukaan. Jokaisella biisillä on sinulle oma merkityksensä, joka liittyy tiettyyn paikakan ja hetkeen. Kukaan Suomessa ei ymmärrä miksi Rihannan "American Oxygen" saa sinut melankolian valtaan, tai mikä biisi se sinulle nyt sattuukaan olemaan.

8. Tim Tam, S'more, Pop Tarts ja muut suosikkisi, joita ET saa Suomesta

Kärsit vieroitusoireista. Enää et saa uusia suosikkiherkkujasi lähikioskiltasi niin kuin Australiassa, Jenkeissä tai ehkäpä Japanissa. Tuskin löydät uusia lempiherkkujasi Suomesta, tai jos löydät, ovat niiden hinnat pilvissä. Joudut siis kääntymään kavereidesi (ja kenties kavereiden kavereidesi) puoleen päästäksesi käsiksi Tim Tameihin. 

10 syytä miksi ulkomailla opiskelu pilaa elämäsi - S'mores!


9. Suomalaisten herkkujen kaipuu

Edellinen kohta toimii myös käänteisesti. Ulkomailla opiskellessasi ja takaisin opiskelumaahasi palatessasi alat kaivat suomalaisia herkkuja ja odotat innolla paketteja, joita perheesi ja ystäväsi silloin tällöin lähettelevät Suomesta. Miksei lähikaupasta saa ruisleipää ja Fazerin sinistä!?

10. Suomen ilmasto alkaa tuntua entistä epämiellyttävämmältä

Opiskelumaastasi riippuen nautit todennäköisesti paremmasta säästä kuin me täällä Suomessa. Muistelet haikeudella aurinkoisia hellepäiviä, rannalla vietettyjä hetkiä ja leutoja talvia. Onneksi Suomessa valittaminen on sallittua!

10 syytä miksi opiskelu ulkomailla pilaa elämäsi 

Valmistaudu siis huolella - vaihtovuodesta tai tutkinnosta ulkomailla tulee elämäsi suurin seikkailu!

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä