Välivuosi on mahdollisuuksien vuosi

Välivuosi on mahdollisuuksien vuosi

Välivuosi on täydellinen hetki toteuttaa omia unelmia sekä etsiä omia polkuja. Moni lähteekin tällöin reissun päälle, mutta tiesitkö että samalla on kuitenkin mahdollista myös edistää opintoja – jos vain haluat.

Esimerkiksi vuosi Australiassa Working Holiday -viisumin turvin on todella suosittu tapa välivuoden viettoon. Samalla suoritat halutessasi myös vaikkapa lukukauden verran eri alojen kursseja yliopistossa: osaan Australian yhteistyöyliopistoistamme voit hakea vaihtoon suoraan lukion tai ammattikoulun pohjalta! Erinomainen tapa testata, mikä olisi se oma ala, jota sitten välivuoden jälkeen lähteä opiskelemaan.

Lähde siis reissaaman, road trippailemaan ja opiskelemaan  – monipuolisessa Australiassa riittää tekemistä, näkemistä ja kokemista!

Välivuosi Australiassa - KILROY

Working Holiday + lukukausi yliopistossa

Yksi yhteistyöyliopistoista, jossa voit testata vaihto-opiskelijana eri opintoaloja, on Sydneyssä sijaitseva Macquarie University. Working Holiday -viisumin sääntöjen puitteissa voit opiskella enintään 16 viikon jakson, mikä on huomioitu yliopistojen tarjonnassa. Sitä paitsi neljän kuukauden opinnot jättävät hyvin aikaa myös matkakassan kerryttämiseen esim. hedelmän poimijana sekä reissuelämästä nauttimiseen! 

Tässäpä muutamia esimerkkejä kurssikokonaisuuksista, jotka ovat sekä mielenkiintoisia sisällöltään että juuri täydellisen mittaisia välivuotta viettävälle:

  • Global culture -opintokokonaisuus 
    Kokonaisuuteen sisältyy mm. "Asia in the Global Context", "Introduction to Global Politics" ja "Introduction to Digital Media" -kurssit.

  • Taking care of business -opintokokonaisuus 
    Kokonaisuuteen sisältyy mm. "Principles of Management", "Marketing Fundamentals" ja "Accounting Information for Decision-Making" -kurssit.

  • The meaning of life -opintokokonaisuus 
    Kokonaisuuteen sisältyy mm. "Drugs Across Cultures", "Introducing Indigenous Australia" ja "Introduction to Criminology" -kurssit.

Yllä mainittujen esimerkkien lisäksi voit tietenkin myös räätälöidä täysin oman paketin kursseja, jotka kiinnostavat juuri sinua.

Vaihtolukukausi suoraan toisen asteen opintojen pohjalta (sinun ei siis tarvitse olla kirjoilla missään korkeakoulussa Suomessa) on mahdollista myös seuraavissa yliopistoissa Australiassa:

Hae nyt ja yhdistä opinnot välivuoteen Australiassa. Haku ei sido mihinkään, mutta avaa oven omien unelmien toteuttamiseen! 

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä