Opiskelijakokemus: Santeri Tuomola, UWE

Opiskelijakokemus: Santeri Tuomola, UWE

Opiskelu ulkomailla tarkoittaa erilaista ympäristöä, uuteen kulttuuriin tutustumista ja kokemuksia, jotka muistat lopun ikää. Santeri lähti suorittamaan markkinointiviestinnän tutkintoa University of the West of Englandiin Bristoliin. Lue alta Santerin tarina ja inspiroidu toteuttamaan omat haaveesi!

Nimi: Santeri Tuomola
Ikä: 
21
Opinto-ohjelma: 
Marketing Communications BA (Hons)
Pohjakoulutus: Lukio

Lue alta Santerin mietteitä:

Bristolista ja Englannista
Hakuprosessista
Itse opiskelusta
Tulevaisuuden näkymistä

Kun muutit Englantiin syksyllä 2014, mikä oli ensivaikutelmasi maasta ja kaupungista? 

En ollut aiemmin käynyt Englannissa, joten tänne saapuessa kaikki oli uutta ja jännittävää ja vähän pelottavaakin! Ensivaikutelma maasta oli erittäin positiivinen. Rakastan shoppailua ja täällä siihen on todella paljon paremmat mahdollisuudet kuin Suomessa, love Primark. Ihmiset ovat tosi ystävällisiä, paljon ystävällisempiä kuin mihin olen tottunut. Ja kaikki ovat tosi avuliaita.

Ensivaikutelma Bristolista oli, että oh no, täällä eksyy! Mutta sitten kun kaupunkiin tutustui, niin pikkuhiljaa reitit kauppoihin ja kouluun tuli tutuksi ja helpotti.

Miksi valitsit juuri Englannin?

Valitsin Englannin, koska halusin englanninkieliseen maahan opiskelemaan, koska kieli oli tuttu. USA:han on oman käsitykseni vaikeampi ja kalliimpi päästä, joten Englanti oli sen takia erinomainen vaihtoehto. Täältä on sitten helpompi ponnistaa muualle päin maailmaa, kun on tutkinto hankittu.

Opiskelijakokemus: Santeri Tuomola - Bristol

Entä miten päädyit The University of the West of Englandiin ja kyseiseen tutkintoon?

Silloin kun aloin miettimään, että mihin kaupunkiin haluan opiskelemaan, en ollut koskaan ennen kuullutkaan muista kaupungeista Englannissa kuin Lontoosta. Lontoon suljin heti alussa pois, koska ajattelin sen olevan liian kallis asua ja elää. Sitten vain googlettelin, että mikä kaupunki on isoin ja missä on parhaimmat shoppailumahdollisuudet.

Luotin koulun valinnassa KILROYhin sanoihin siitä, että koulu on arvostettu ja hyvämaineinen, joten sitä en sen enempää lähtenyt selvittelemään vaan päätin hakea tähän kouluun, enkä ole katunut päivääkään.

Kyseinen tutkintokin tuli valittua sattumalta, kun aloin ajattelemaan, että mitä haluankaan tehdä aikuisena. Olen aina halunnut tehdä jotain bisnekseen ja luovaan alaan liittyvää, joten valitsin Marketing Communications sen perusteella, kun siinä yhdistyy nämä molemmat, ja markkinoinnin parissa voi työskennellä todella monella eri alalla.

Miten hakuprosessi eteni?

Erittäin nopeasti. Kiinnostuin Englantiin lähdöstä kesän alussa, ja laitoin heti KILROYlle sähköpostia, jossa osoitin kiinnostukseni. Sieltä otettiin nopeasti yhteyttä, ja kerrottiin eri vaihtoehdoista, ja niistä sitten valitsin ja laitoin paperihommat pyörimään. Tein hakuvalinnat UCASin sivuilla, ja kesän lopussa olikin jo paikka varmistettuna! Tässä iso kiitos KILROYlle, kun olitte erittäin avuliaita ja vastasitte tyhmiinkin kysymyksiin.

Opiskelijakokemus: Santeri Tuomola

Millainen pohjakoulutus sinulla oli ennen opintojesi alkua?

Lähdin suoraan lukiosta valmistuttuani. Yleinen käsitys ulkomaille opiskeluun lähdöstä monella on se, että tarvitsee olla Laudaturin paperit ja tosi hyvä koulussa, mutta itse pääsin ihan M:n papereilla sisään tähän tutkintoon. Tämä riippuu tietenkin tutkinnosta ja sen laajuudesta.

Millaista opiskelu on ollut? Mikä on ollut antoisinta?

Opiskelu on ollut yllättävänkin helppoa. Tänne tullessa olin valmistautunut erittäin kovaan tahtiin ja haastaviin tehtäviin, joita tosin on ollutkin. Mutta päällimmäisenä on mielessä, että helpolla on päässyt. Tämä voi johtua siitä, että tunneilla ei tarvitse jatkuvaa näyttöä, eli läksyjä ei ole, vaan koko kurssin arvosana muodostuu yleensä kokeesta ja esseestä ja/tai esitelmästä, jotka pidetään kurssin lopussa.

Antoisinta on ollut se, että on oppinut itsestään uusia puolia ja itsenäistynyt.  Oma persoona on vahvistunut, kun on ollut pakko mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Myös oma maailmankatsomus on muuttunut ja asiat näkee eri tavalla, kun on siirtynyt eri kulttuuriin ja eriytynyt tutusta ja turvallisesta arjesta Suomessa.

Opiskelijakokemus: Santeri Tuomola, UWE

Entä mikä on ollut haastavinta?

Alussa haastavinta luonnollisesti oli englannin kielellä opiskelu, mutta siihen tottui tosi nopeasti, eikä sitä enää ajattele. Haastavaa alussa oli myös saada kavereita ja tutustua ihmisiin, varsinkin britteihin, koska heillä on jo valmiiksi omat porukat ja ystäväpiirit. Muihin kansainvälisiin opiskelijoihin oli helpompi tutustua, kun kaikki olivat samassa tilanteessa.

Nykyään haastavinta on raha-asiat, ja se miten ne järjestelee. Asuminen on suhteellisen kallista Suomeen verrattuna. Ja töitä on melko hankala saada, mutta nekin olen saanut järjestettyä ja hankittua. Töiden ja vapaa-ajan aktiviteettien ohella opiskelulle on välillä haastavaa saada tilaa, mutta päättäväisenä kun niitä järjestelee, sillekkin jää tarpeeksi aikaa.

Opiskelijakokemus: Santeri

Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Opetusta on noin 12 tuntia viikossa, joten jos järjestelee lukujärjestyksensä oikein, voi kaikki tunnit mahduttaa kolmeen päivään, jolloin jokaiselle päivälle jää noin neljä tuntia opetusta. Koulupäivät vaihtelevat todella paljon. Ensimmäisellä vuotena yksi maanantai alkoi yhdeksältä, ja loppui seitsemältä, välissä oli viiden tunnin hyppytunti.

Hyppytunteja täällä on todella paljon, joiden takia koulupäivät voivat venyä pitkiksikin, nämä vietämme ystävien kanssa koulun kahviloissa, kirjastossa tai jossain tyhjässä luokkahuoneessa hengaillen. Oppitunteja on kolmea erilaista: tutorial, workshop ja lecture. Luennoilla (lecture) opetetaan asiat ja teoriat eli kuunnellaan opettajaa ja tehdään muistiinpanoja. Tutorialeilla ja workshopeilla käydään asioita pienemmässä ryhmässä läpi opettajan avustuksella ja mukautetaan teorioita oikean elämän tapahtumiin.

Kursseja yhtenä lukuvuotena on minulla 3, ja jokaiseen kurssiin kuuluu vähintään kaksi luentoa ja kaksi tutoriaalia tai workshoppia. Joissakin kursseissa näitä on enemmän. Nämä kuullostaa monimutkaiselta, mutta ne oppii nopeasti!

Opiskelijakokemus: Santeri Tuomola - valmistuminen

Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Täällä koulussa keskitytään todella paljon työllistymiseen, ja siihen käytetään paljon aikaa. Jokaisella luennolla kerrotaan miten tietoa voidaan käyttää työelämässä. Kuten aikaisemmin mainitsin, markkinoinnin parissa voi työskennellä monella eri alalla, koska koulutus kattaa niin ison osan liiketalouden perusteista. Itse haluan tulevaisuudessa työskennellä muodin tai viihdealan markkinoinnissa, ja perustaa oman yrityksen. Olen myös aikeissa lähteä sinne Yhdysvaltoihin valmistuttuani täältä!

Oletko huomannut eroja suomalaiseen opiskelukulttuuriin verrattuna?

Itselläni ei ole paljoa kokemusta suomalaisesta opiskelijakulttuurista, mutta kavereilta olen kuullut minkälaista se on. Suomessa opiskelu tuntuu olevan haastavampaa, mutta samalla lailla käydään bileissä jne.

Täällä opettajat tuntuvat enemmän kavereilta, ja he ovat aidosti kiinnostuneita meidän opiskelijoiden asioista ja koulumenestyksestä. Tuntuu, että ollaan samalla tasolla heidän kanssaan, ja että oppiminen on yhteinen asia. Meillä on koulussa baari, joita Suomessa en ole kuullut että olisi.

Opiskelijakokemus: University of the West of England

Asutko asuntolassa vai yksityiseltä puolelta vuokratussa asunnossa? Miten asunnon hankkiminen hoitui?

Olen ollut molemmat vuodet nyt samassa kämpässä, joka on opiskelija-asuntola, mutta yksityiseltä puolelta hankittu. Löysin asunnon yliopiston sivuilta, joissa näistä yksityisen tarjoamista kämpistä ilmoitetaan.

Millaisia vinkkejä antaisit ulkomaille opiskelemaan hakeutuvalle?

HAE ja LÄHDE!

Unelmat on tehty toteutettaviksi. Ota mallia Santerista ja lähde ulkomaille. Opintoneuvojamme ovat täällä sinua varten. 

Haluatko sinäkin ulkomaille opiskelemaan?
Ota yhteyttä!
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä