Top 5 syytä opiskella Australiassa

Top 5 syytä opiskella Australiassa

Haaveiletko ulkomailla opiskelusta? Australia on erinomainen vaihtoehto opiskelumaaksi, sillä korkeatasoisen koulutuksen lisäksi maasta löytyy kauniita rantoja, upeaa luontoa, viihtyisiä kaupunkeja ja paljon mielenkiintoista tekemistä.

Listasimme parhaat syyt lähteä opiskelemaan Australiaan:

1. Kansainvälisesti korkeatasoinen koulutus

Australian yliopistojen taso on erittäin korkea, ja vain USA:lla ja Isolla-Britannialla on enemmän korkeakouluja maailman parhaita yliopistoja mittaavilla listoilla! QS World University Rankings 2018 -tutkimuksen mukaan seitsemän maailman parhaimmista yliopistoista ovat australialaisia. Näihin seitsemään kuuluvat muun muassa seuraavat yhteistyöyliopistomme:

Samat yliopistot kuuluvat myös australialaiseen Group of Eight -yliopistoyhteisöön, jotka ovat verrattavissa USA:n Ivy League -yliopistoihin. 

University of Sydney, University of New South Wales sekä Monash University ovat 100 parhaan joukossa myös Times Higher Education World University Rankings 2016/2017 -listauksessa.

2. Kansainvälinen verkosto

Opiskelu Australiassa tuo mukanaan uusia niin australialaisia kuin myös kansainvälisiä ystäviä, joiden kanssa aika sujuu rattoisasti ja opit paljon muista kulttuureista. Kansainvälisestä verkostosta on myös hyötyä tulevaa työuraa ajatellen.


Kirkkaat vedet suurkaupunkien sykkeessä ovat Australiassa yleisiä.

3. Upeat puitteet ja opiskelijaystävälliset kaupungit

Australiassa opiskellessa kannattaa ehdottomasti lähteä kiertämään tätä isoa ja kaunista maata, jossa riittää paljon mielenkiintoista nähtävää. Uuden-Seelannin action-ihmemaa ja Fidzin paratiisisaaret ovat myös vain lyhyen lentomatkan päässä. Lennot Aasiaan ovat edullisia, joten on myös hyvä idea lähteä lomalle Balille tai vaikka Singaporeen

Australiassa sijaitsevat myös maailman parhaimmat opiskelijakaupungit: Sydney, Melbourne ja Brisbane äänestetään kärkeen vuosi toisensa jälkeen.

Melbourne sijaitsee Victorian osavaltiossa ja tunnetaan Australian kulttuuripääkaupunkina. Vaihto-opiskelijana parempaa kaupunkia saa hakea. Melbournessa on aina jotain puuhattavaa. On cooleja kahviloita, maailmanluokan ravintoloita, vilkkaita yökerhoja ja ehkäpä Australian paras tarjonta musiikkia ja taidetta.

Sydney sijaitsee puolestaan New South Walesin osavaltiossa. Sydneyssä päivän voi aloittaa auringonpaisteessa Bondi Beachillä surffaten ja myöhemmin Paddingtonin vintage-liikkeitä kierrellen. Istahda Manlyyn vievälle lautalle nauttimaan sataman parhaimmista maisemista tai ongi illallinen maailman suurimmalta kalatorilta. 

Brisbane on myös yksi suosituimmista opiskelijakaupungeista. Brisbane-joen eteläpenkalla on kaupungin keinotekoinen hiekkaranta, ja New Farmin ja Teneriffen alueita kutsutaan puolestaan Australian pikku-Lontooksi. Brisbane on vain noin tunnin ajomatkan päässä sekä Gold Coastista ja Sunshine Coastista, jotka ovat molemmat Australian upeimpia rantakohteita. Gold Coastilta löytyvät KILROYn edustamien Griffith Universityn ja Bond Universityn kampukset ja Sunshine Coastilta University of the Sunshine Coast.

Sydney on kaunis paikka opiskella.

4. Työmahdollisuudet

Suomalaisilla opiskelijoilla on opiskelijaviisumilla mahdollisuus tehdä töitä 20 tuntia viikossa tai 40 tuntia kahdessa viikossa, ja lomien aikana voit työskennellä täysipäiväisesti. Työt opiskelun lomassa on erinomainen mahdollisuus tienata rahaa ja saada kavereita muualtakin kuin yliopistosta!

Myös mukaan lähtevä puoliso saa työskennellä 20 tuntia viikossa, mikäli lähdet itse suorittamaan kandin tutkintoa tai vaihtojaksoa; tai rajattomasti, jos suoritat maisterin tai tohtorin tutkintoa. Tarkista, onko puoliso oikeutettu hakemaan viisumia!

Monet Australiassa opiskelleet jäävät myös mieluusti töihin opintojen päätyttyä. Töihin on kaksi mahdollisuutta. Kaikki 18-30-vuotiaat suomalaiset voivat hankkia Working Holiday -viisumin Australiaan, jonka turvin he saavat tehdä töitä (esimerkiksi maatiloilla ja baareissa) 12 kuukauden ajan. Kandin tai maisterin tutkinnon Australiassa suorittaneet voivat puolestaan hakea työviisumia. Työviisumi voi olla kestoltaan mitä vain 18 kuukauden ja neljän vuoden väliltä, sillä työviisumeita on erilaisia. Se, mihin työviisumikategoriaan kuulut, riippuu siitä mitä ja missä olet opiskellut, kuinka pitkään olet opiskellut Australiassa ja koska sait opiskelijaviisumisi ensimmäisen kerran.

5. Apurahat ja stipendit

Kelan opintotuen ja -lainan lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus hakea stipendejä Australian-opintojensa tueksi. Monet suomalaiset korkeakoulut myöntävät matka-apurahoja Freemover-vaihtoon lähtijöille. Lisäksi löytyy paljon yksityisiä säätiöitä, joiden kautta voi hakea apua vaihtolukukauden rahoitukseen. Lue lisää opintojen rahoituksesta.

Muista, että opintoneuvontamme on maksutonta, joten älä epäröi kysyä opintoneuvojiltamme mieltäsi askarruttavia kysymyksiä!Haluatko tietää lisää?
Ota yhteyttä

The Twelve Apostoles ja Great Ocean Road.
Surffaa Australiassa opintojen ohella.
Sydneyn Oopperatalo yöllä.
Byron Bayn majakka Australiassa.
Maailman paras kaupunki - Melbourne
Melbournen ihania pikkukujia ja -kauppoja
Melbournen raitiovaunu
Koala sanoo kukkuu! Ja mutustelee eukalyptuspuun lehtiä.
Rantaelämää Bondi Beachillä Sydneyn kupeessa.

Tags: Australia
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä