Opiskelijakokemus: Tiia Koskela, Bournemouth University

Opiskelijakokemus: Tiia Koskela, Bournemouth University

Tiia päätti suorittaa vuoden mittaisen matkailun maisterin tutkinnon Bournemouthin yliopistossa Englannissa. Asuminen ja opiskelu erittäin kansainvälisessä ympäristössä on hänen mukaansa ehdoton kokemus! 

Opiskelija: Tiia Koskela, 26
Pohjakoulutus hakiessa: Humanististen tieteiden kandidaatti kielistä
Nykyinen opinto-ohjelma:
 MSc Tourism Management

Kurkkaa alta Tiian mietteitä:

 Opiskelu Bournemouth Universityssä - opiskelu ulkomailla

BOURNEMOUTH | ENGLANTI
 

Muutit Englantiin vuosi sitten, mikä oli ensivaikutelmasi Englannista ja Bournemouthin kaupungista?
Sekä maa että kaupunki olivat minulle tuttuja, joten sopeuduin nopeasti. Englannissa arki ei eroa kovasti Suomen arjesta, joten mielestäni ei voi puhua minkäänlaisesta kulttuurishokista. Yllätyksenä tuli kaupungin kansainvälisyys eli se, että Bournemouthissa on ihmisiä ympäri maailmaa ja brittejä melko vähän. Toisaalta sen myötä olo oli jo heti alkuun melko kotoisa.

Miksi valitsit juuri Englannin?
Valitsin Englannin, koska Bournemouthin kaupunki oli minulle tuttu vuosien takaisesta kielimatkasta. Siispä tiesin paikan etukäteen ja Bournemouth oli jäänyt mieleeni leppoisana rantakaupunkina, joten oli mukava mennä sinne takaisin. Valitsin Englannin myös siksi, että olin ollut aiemmin ulkomailla töissä useassa maassa ja kaipasin opiskeluihini maata, jossa tiedän asioiden toimivan jotakuinkin yhtä hyvin kuin Suomessa.

Miten kuvailisit Bournemouthia opiskelijakaupunkina?
Bournemouth on mukavan vilkas opiskelijakaupunki. Kesäaikaan Bournemouth täyttyy paikallisista turisteista pitkän hiekkarannan sekä erilaisten festivaalien vuoksi. Tapahtumia Bournemouthissa riittää ympäri vuoden ja lisäksi kaupungissa on paljon kansainvälisiä ravintoloita sekä yöelämää. Bournemouth ei ole kovin suuri kaupunki, joten kävelemällä pääsee kätevästi paikasta toiseen, mutta laiskemmalle löytyy myös hyvin toimiva julkinen liikenne, johon sisältyy mm. yliopistobussit, jotka liikennöivät eri alueilta yliopiston kampuksille.

Opiskelu Bournemouth Universityssä - rantamaisema

HAKUPROSESSI


Entä miten päädyit Bournemouthin yliopistoon ja matkailualan maisteritutkintoon?
Sain sähköpostiini opiskeluun liittyviä mainoksia ja silmiini osui sattumalta Bournemouth University, johon tutustuessani huomasin, että siellä voi tehdä matkailualan maisteritutkinnon vuodessa. Vuodessa maisteriksi valmistuminen oli minulle suuri kannuste, ja matkailun opiskelusta kiinnostuin, koska olin matkailualalla tuolloin töissä. Lisäksi sain tietää, että Bournemouthin yliopistolla oli painopiste matkailussa, mikä lisäsi kiinnostustani kyseiseen yliopistoon. 

Miten hakuprosessi eteni?
Hakuprosessi oli aikamoista paperisotaa, minkä vuoksi KILROYn kautta hakeminen joudutti ja helpotti prosessia huomattavasti. Yliopisto vaati tutkintotodistuksia englanniksi, mitkä kyllä sain kätevästi suoraan yliopistolta edullisesti. Lisäksi vaadittiin akateeminen sekä työelämän suositus ja oma motivaatiokirje. Kävin myös tekemässä IELTS-kielitestin, koska yliopisto vaati sen läpäisyä tietyin pistemäärin. Mahdottoman vaativa tuo kielitesti ei kuitenkaan mielestäni ollut.

Asutko asuntolassa vai yksityiseltä puolelta vuokratussa asunnossa? Miten asunnon hankkiminen hoitui?
Asuin opiskelija-asuntolassa, mikä oli kallis valinta mutta olin siihen silti tyytyväinen, koska sitä kautta sain paljon uusia kavereita ja olin heidän kanssaan paljon tekemisissä. Vaikka asuin yksiössä en ollut koskaan yksinäinen. Maksoin vuoden asumisesta noin £7,500, mutta toisaalta siihen sisältyi vesi, sähkö ja internet. Lisäksi asuntolani oli uusi ja moderni ja siellä oli ympärivuorokautinen päivystys, joten apua sai nopeasti jos oli minkäänlaisia ongelmia. Asuntola oli myös suljetun portin takana, joten olo oli hyvin turvallinen. Asunnon hankin kätevästi yliopiston kautta, mielestäni se oli helppo saada kun olin ajoissa liikkeellä.

Opiskelu Bournemouth Universityssä - kampus

OPINNOT

 
Millainen on tavallinen koulupäiväsi? 
Englannissa oli hyvin vähän kontaktiopetusta, mikä oli minulle yllätys. Luentoja oli päivässä tyypillisesti 2-4h ja suurin paino olikin itsenäisessä opiskelussa. Niinpä luentojen jälkeen jatkoin usein ryhmätöitä tai itsenäistä työskentelyä kirjastossa tai muissa oppimistiloissa. Bournemouthissa opiskeluympäristö on hyvin moderni ja arvostin muun muassa sitä, että siellä oli opiskelutiloja, jotka olivat auki 24/7, mikä mahdollisti opiskelun itselle sopivimpaan aikaan. 

Entä miten olet viettänyt vapaa-aikaasi?
Kävin viikottain syömässä ulkona kavereideni kanssa, koska Bournemouthissa ja lähialueilla on niin paljon erilaisia ravintoloita. Kokeilin muun muassa jordanialaista, unkarilaista ja venezuelalaista ruokaa. Brittiruokaakin on toki tarjolla, mutta siinä ei ole kehumista. Vastapainoksi ruokailulle hankin salikortin ja aloitin salsan ja bachatan alkeiskurssit. Harrastusmahdollisuuksia Bournemouthissa riittää! Lisäksi yliopistolla toimii erilaisia societyja eli ainejärjestötyyppistä toimintaa, jonka kautta on todella helppo tutustua uusiin ihmisiin ja verkostoitua. Tein myöskin aika paljon päiväreissuja lähiseuduille, kuten Stonehengeen, Bathiin joulumarkkinoille, Oxfordiin ja tietty Lontooseen.

Millaista opiskelu on ollut? Mikä on ollut antoisinta?
Opiskelu on ollut antoisaa – sekä hyvässä että pahassa. Kaikista antoisinta oli kansainvälinen opiskeluympäristö eli se että opiskelutoverini tulivat ympäri maailmaa. Oli mahtavaa saada uusia kavereita lähestulkoon kaikista maanosista. 

Entä mikä on ollut haastavinta?
Vaikka kansainvälinen opiskeluympäristö oli mielestäni valtava rikkaus, oli se myös ehkä suurin haaste. Vaatii äärimmäistä kärsivällisyyttä tehdä esimerkiksi ryhmätöitä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa sen vuoksi, että heillä on sekä hyvin erilaiset työskentelytaidot ja -valmiudet että aikakäsitys ja opiskelumotivaatio.

Oletko huomannut eroja suomalaiseen opiskelukulttuuriin verrattuna?
Tottahan toki! Englannissa luennoiminen on hyvin dynaamista – luennoitsijat haluavat ja vaativat kuulla opiskelijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä monestakin asiasta. Tämä on hyvin opettavaista etenkin matkailualan opiskeluissa, koska jokainen saa jakaa näkemyksiään ja kokemuksiaan, mikä avartaa, koska tällöin oppii paljon muista maista ja kulttuureista, mikä tällä alalla on tärkeää. 

Opiskelu Bournemouth Universityssä - opiskelu kaverit

TULEVAISUUS
 

Millaisia mahdollisuuksia matkailualan tutkinto tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?
Sain heti valmistuttuani matkailualan töitä talveksi Lapista. Tosin on sanottava, että Suomessa matkailuala ei ole niin suuressa roolissa kuin monessa muussa maassa, minkä vuoksi tavoitteeni onkin löytää myöhemmin alan töitä ulkomailta. 

Millaisia vinkkejä antaisit ulkomaille opiskelemaan hakeutuvalle? 
Tämä on suorastaan klisee, mutta ulkomailla opiskelu kannattaa ehdottomasti! Etenkin matkailualalla kansainvälinen opiskelukokemus on tärkeää. Hae ja lähde rohkeasti! Toisaalta myöskin suosittelen, että on jonkunlaisia säästöjä olemassa jos Englantiin lähtee, koska siellä opiskelu ja asuminen on niin kallista. Itse en tehnyt opiskelujeni ohella töitä ollenkaan, joten vuosi teki aikamoisen loven lompakkoon, vaikka opintotuen saikin nostettua Suomesta. Toisaalta on sanottava se Bournemouthin yliopiston hyväksi, että sain itse opintoihini £2000 stipendin eli alennuksen lukuvuosimaksuun aiemman opintomenestykseni perusteella. Jos hakee kyseiseen yliopistoon, kannattaa tutustua heidän stipendimahdollisuuksiinsa!

Kenelle suosittelet Bournemouth Universityä?
Matkailualasta kiinnostuneille! Vaikka kontaktiopetusta oli vähän, Bournemouthissa useat matkailualan luennoitsijat ovat alansa huippuja, joten yliopiston taso siinä mielessä on korkea. Oli mahtavaa huomata, että useat käyttämämme oppikirjat ja materiaalit olivat luennoitsijoidemme kirjoittamia.

Jos kiinnostuit Bournemouth Universitystä, ota yhteyttä opintoneuvojiimme tai varaa aika ja tule paikan päälle suunnittelemaan tulevaisuuttasi!

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä