Opiskelijakokemus: Nina Torikka, UWE

Opiskelijakokemus: Nina Torikka, UWE

Nina Torikka toteutti unelmansa ja lähti opiskelemaan elokuva-alan kanditutkintoa Bristoliin, Englantiin. Hän valitsi koulun korkean tason ja huikeiden kurssivalintojen vuoksi. Nina kehuu yliopiston yhteisöllisyyttä ja jakaa kokemuksiaan University of the West Englandissa opiskelusta!

Nimi: Nina Torikka, 21
Pohjakoulutus hakiessa: ylioppilas
Opinto-ohjelma: Bachelor of Arts (Hons) in Film and screenwriting

Lue alta Ninan kokemuksia:

 BRISTOL | ENGLANTI

Muutit Englantiin alkusyksystä 2013, mikä oli ensivaikutelmasi Englannista ja Bristolin kaupungista? 

En ollut aiemmin edes käynyt Englannissa, ellei Heathrow'n lentokenttää lasketa, joten en juuri tiennyt mitä odottaa. Ensivaikutelma oli kuitenkin erittäin positiivinen ja olen alusta asti pitänyt kaupungista valtavasti. Erityisesti ihmiset ovat olleet positiivinen yllätys; lenkeillä käydessä vastaantulijatkin tervehtivät iloisesti.

Miksi valitsit juuri Englannin?

Olen aina halunnut opiskella ulkomailla ja englanniksi, joten Englanti oli järkevä vaihtoehto kaikinpuolin varsinkin, kun löysin kurssin mikä kuulosti todella mielenkiintoiselta ja itselle sopivalta.

Miten kuvailisit Bristolia opiskelijakaupunkina?

Opiskelijakaupunkina tämä on aika mahtava; kaksi isoa yliopistoa ja pelkästään UWE:ssa on 30 000 opiskelijaa joten nuorta porukkaa kyllä löytyy. Keskustassa on paljon klubeja ja yökerhoja ja jokaiselle on varmasti jotain. Opiskelijoita on myös huomioitu palvelujen hinnoissa.

Opiskelijakokemus | Kanditutkinto Englannissa | University of the West of England

HAKUPROSESSI

Entä miten päädyit University of the West of Englandiin ja BA (Hons) in Film and screenwriting -ohjelmaan?

Sain tarjouksen kahdelta muultakin yliopistolta, mutta alusta lähtien UWE tuntui kaikkein parhaalta vaihtoehdolta juuri kaupungin tähden (Bristol valittiin juuri Englannin parhaaksi kaupungiksi asua), sekä kurssin takia. Yliopistojen rankingissä UWE oli myös sijoittunut korkeimmalle. Täällä oli myös muut itselle tärkeät asiat, kuten hyvä jalkapallojoukkue.

Miten hakuprosessi eteni?

Hakuprosessi eteni nopeaan tahtiin ja alkuhakemusten jälkeen minun piti parissa viikossa koota portfolio, johon piti tehä muun muassa oma lyhytelokuva, käsikirjoituksia, kuvistöitä ja essee annetusta aiheesta. Portfolion lähetyksen jälkeen yliopistot tarjosivat paikkaa parissa viikossa. Yhteensä aikaa tähän kaikkeen kului noin kaksi kuukautta.

Asutko asuntolassa vai yksityiseltä puolelta vuokratussa asunnossa? Miten asunnon hankkiminen hoitui?

Asun yliopiston kampuksella ensimmäisen vuoden. Asunnon hankkiminen oli oikeastaan helpoin kohta koko hakemisurakassa. Ensimmäisen vuoden opiskelijoille on taattu paikka kampuksella jos jättää hakemuksen tiettyyn päivään mennessä eikä ainakaan minun tarvinnut paljon pistää tikkua ristiin asian suhteen kun olin ajoissa liikkeellä. Ensi vuodeksi meillä on jo talo hommattu kavereiden kesken ja se on yksityiseltä puolelta.

Opiskelijakokemus | Kanditutkinto Englannissa | University of the West of England

OPINNOT

Milloin kiinnostuit alasta?

Olen jo pienestä pitäen halunnut työskennellä luovalla alalla ja elokuvien parissa työskentely on aika kiinnostanut, jotenkin sitä vain ajautui tähän suuntaan.

Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Niinä kolmena päivänä kun on koulua meillä on ensin luento, jota seuraa joko seminaari tai workshop samasta aiheesta. Koulupäivät ovat joko 7 tuntia tai 5 tuntia.

Miten olet viettänyt vapaa-aikaasi?

Pelaan jalkapalloa yliopiston joukkueessa, joten se vie ison osan aikaani. Osa ajasta menee myös kouluhommia tehdessä. Kavereiden kanssa käymme keskustassa shoppailemassa, puistossa pelaamassa jalkapalloa, pubeissa katsomassa rugbyä (josta en kyllä vieläkään tajua paljoa) ja jalkapalloa sekä yritän käydä lenkeillä aina kun voin.

 

Millaista opiskelu on ollut? Mikä on ollut antoisinta?

Opiskelu on mielestäni ollut rennompaa kuin Suomessa, osin johtuu tietenkin alasta. Toisaalta kun töitä tehdään niitä sitten kanssa tehdään eikä ihmetellä. Meillä on koulua vain kolmena päivänä viikkossa, joten aikaa jää paljon muuhunkin. Antoisinta tähän mennessä on ehdottomasti ollut oman lyhytelokuvan teko.

Entä mikä on ollut haastavinta?

Haastavinta on ollut ehkä juuri opiskelu englanniksi, sekä moni tuhantisten sanojen esseiden kirjoittaminen

Oletko huomannut eroja suomalaiseen opiskelukulttuuriin verrattuna?

Täällä tosiaan on rennompaa, tahti kuulemma kyllä muuttuu toisena ja kolmantena vuonna. Opettajatkin ovat rennompia kuin Suomessa.

Opiskelijakokemus | Kanditutkinto Englannissa | University of the West of England

TULEVAISUUS

Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?
Valmistuttua voi työskennellä juuri elokuva-alalla tai esimerkiksi elokuvien markkinoinnissa. Tutkinnon screenwriting-osuus on myös kattava ja valmistumisen jälkeen voi hakea lehtiin töihin tai kirjoittaa käsikirjoituksia, novelleja tai mitä sitten mieleen tuleekaan. Itselläni unelmana on työskennellä USA:ssa ja haluaisin suorittaa maisterin tutkinnon siellä.

Millaisia vinkkejä antaisit ulkomaille opiskelemaan hakeutuvalle?

Kannattaa ilman muuta hakea, jos vähänkään kiinnostaa. Kokemuksena tämä on mahtava ja aina voi palata kotiin jos ei viihdykään. Täytettävien paperien määrää ei kannata pelästyä eikä kannata luovuttaa heti kättelyssä, lopussa ahkeruus palkitaan. Kannattaa katsella paljon eri yliopistoja, ja kenties eri maitakin, ja tutustua niihin rauhassa, jotta löytää varmasti sen itselle parhaimman. Hakemuksessa erityisesti omaan motivaatiokirjeeseen kannattaa panostaa.

Kenelle suosittelet University of the West of Englandia?

Tämä on niin valtava yliopisto ja kursseja löytyy laidasta laitaan, joten voisin suositella tätä melkeimpä jokaiselle. Täällä on myös panostettu kerhoihin ja yhteisöihin ja täällä voi kaikista yleisistä jalkapalloista ja lentopalloista lähtien harrastaa myös esimerkiksi syvänmerensukellusta ja laskuvarjohyppyä. Kampukset ovat viihtyisiä ja yliopistossa on opiskelijoiden kesken hyvä henki.

Kiinostuitko opintomahdollisuuksista Englannissa?
Tule juttelemaan lisää
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä