Startuplifers-työharjoitteluohjelma

Opiskelijakokemus: Karri Kurunmäki

Karrin taival opintiellä tihkuu kansainvälisyyttä: heti kandivaiheessa tuli vaihtolukukausi vietettyä San Diego State Universityssä ja nyt maisterivaiheessa vuorossa on Startup Life -työharjoittelu Silicon Valleyssä. Lue Karrin tarina alta!

Opiskelija: Karri Kurunmäki, 26
Lue Karrin kansainvälisestä kokemuksesta:

Kampuksen suihkulähde, SDSU

STUDY ABROAD -VAIHTO | SAN DIEGO, USA

Olet viettänyt useamman jakson ulkomailla, mikä sai sinut lähtemään ulkomaille niinkin moneen kertaan?  

Olen aina ollut kiinnostunut ulkomaanmatkailusta. Itseasiassa KILROYn kautta on tullut tehtyä yksi maailmanympärireissukin jo ennen vaihto-opiskelujani ja työkomennusta. Muiden kulttuurien näkeminen ja kokeminen on mielestäni todella mielenkiintoista ja hauskaa. Auringon ja uusien kokemusten lisäksi ulkomailla asuessa oppii arvostamaan koti-Suomea ihan uudella tavalla. 

Suoritit kanditason vaihdon San Diego State Universityssä, Etelä-Kaliforniassa USA:ssa. Minkälainen kokemus vaihto USA:ssa oli? 

Vaihto-opiskelu Jenkeissä oli aivan mahtavaa aikaa! Opinnot voi ottaa rennommin tai tosissaan ihan oman mielen mukaan. Itse valitsin sellaisen keskilinjan. Jälkeenpäin ajatellen se oli hyvä vaihtoehto, sillä opin myös paljon jenkkien opiskelukulttuurista ja ryhmätyötavoista. 

Sunny Diego. Aurinko paistaa, ihmiset ottavat elämän rennosti ja nauttivat joka päivästä! Diegon auringon alla alkaa harmainkin suomalainen sulamaan. Sääennusteita ei tarvitse vilkuilla, sillä jokapäivä on t-paitakelit. Miinuspuolena täytyy mainita että auto kannattaa aina vuokrata tai ostaa, sillä julkinen liikenne on surkeassa jamassa.

Entäs opiskelu, millaista se oli?

Opiskelu San Diego State Universityssä oli kansainvälisissä ryhmissä todella rentoa, koska kaikilla tuntui olevan pääagendana kaupunkiin ja Kaliforniaan tutustuminen. Jenkkipuolella, jossa oli vain jenkkiopiskelijoita, opiskelu otettiin tosissaan. Kurssien rakenne poikkeaa suomalaisesta rakenteesta siinä, että Yhdysvalloissa käytetään paljon midterm-kokeita. Aivoja ei voi siis heittää narikkaan kurssin alun jälkeen ja lukea viimeisenä yönä, vaan myös midtermejen eteen joutuu näkemään vaivaa.

Kenelle suosittelet San Diego State Universityä?

San Diego State University sopii kaikille Kalifornian auringosta nauttiville. San Diego on ehdottomasti yksi Yhdysvaltojen rennoimista kaupungeista!

Lue koko opintotarina
Klikkaa itsesi San Diegoon!

 

Downtown San Jose, Kalifornia

STARTUP LIFE -TYÖHARJOITTELU | SILICON VALLEY, USA

Mikä sai sinut hakemaan työharjoitteluun ulkomaille?

Olin jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut työskentelemään start-up firmoissa ja Aalto Yliopiston tarjoama harjoitteluohjelma sopi täydellisesti suunnitelmiini. Vielä kun kohdeyritys oli sellainen, josta olin ollut kiinnostunut jo entuudestaan, niin hakupäätös oli selvä.

Miten hakuprosessit etenivät?

Aallon Startup Lifen hakuprosessi oli ensimmäisen haastattelun jälkeen nopeaa toimintaa. Yhtiöden kanssa keskustellaan suoraan, Startup Life toimii siis vain välittäjänä. Jos hommat natsaa niin lähtö voi olla pikainenkin. Yleisesti ottaen hakuprosessit etenivät varsin helposti. Eniten aikaa vei viisumin odottelu.

Mitä harjoittelujaksosi sisälsi?

Olin töissä MultiTouch nimisessä firmassa Business Development Associatena. Tehtäviini kuului markkinatutkimus ja myynti, ja harjoittelujakso sisälsi muun muassa matkustelua ympäri Yhdysvaltoja. Mieleenpainuvimmat reissut tein Nasdaqin teknologiapörssiin ja Spotifyn pääkonttorille New Yorkissa. Tottakai unohtamatta Las Vegasin myyntikonferensseja!

Minkälaisena koit amerikkalaisen kulttuurin ja työkulttuurin? Entä koitko USA:n eri tavoin harjoittelujakson aikana verrattain vaihtolukukauteen? 

Amerikkalainen kulttuuri oli hieman erilainen San Franciscon ja Piilaakson alueella, sillä harvat tapaamistani ihmisistä olivat Kaliforniasta saati Yhdysvalloista ylipäätään. Piilaaksoon saapuu oman alansa asiantuntijoita ympäri maailmaa ja se myös näkyy monina eri kansallisuuksina ja tapoina. Piilakson alue on ylipäätään täynnä uusia ideoita ja työorientoituneita ihmisiä. Jos San Diegon juttu on surffaaminen, niin Piilakson juttu on start-upit.

Työkulttuuri oli erittäin miellyttävä. Kun töitä tehtiin niin niitä tehtiin kunnolla, mutta kun sen hetki koitti niin osattiin myös ottaa rennosti. Työsuhteet ulottuivat myös työajan ulkopuolelle, mikä teki työskentelystä luonnollisesti miellyttävämpää. Startup maailmassa yleensäkin tiimin tärkeys korostuu entisestä enemmän.

Mitä harjoittelujakso ulkomailla antoi sinulle?

Näkemystä siitä, miten yksi maailman isoimmista markkinoista tikittää. Huomasin myös sekä omasta että muiden kokemuksista, että kyllä me suomalaiset ulkomailla pärjätään. Ei muuta kun kohti uusia haasteita kyllä niistä selvitään!

Mitä odotuksia sinulla oli harjoittelujaksolle? Ja täyttyivätkö odotukset?

Odotukset olivat kovat ja ne ylittyivät! Kokemus oli todella hieno ja jos edes harkitset ulkomaille harjoitteluun lähtöä, olet jo vastannut kysymykseen pitäisikö sinunkin lähteä. Jos ajatus pyörii mielessä niin ei muuta kun unelmia toteuttamaan!

Ja viimeinen vinkki: Ole oma itsesi ja anna mennä!

 

Kiinnostuitko työharjoittelumahdollisuuksista?
Ota yhteyttä!

 

Ota yhteyttä