Startuplifers-työharjoitteluohjelma

Työharjoittelu startup-yrityksessä

Työharjoitteluun Yhdysvaltoihin - Kuva: @MichelleVandy

Startuplifers-työharjoitteluohjelma tarjoaa mahdollisuuden harjoittelupaikan hakuun maailman startup hubeista suomalaisissa korkeakouluissa opiskeleville kauppatieteiden, teknillisen, media ja luovien alojen opiskelijoille. Harjoittelupaikkoja on tällä hetkellä haettavissa San Franciscosta, Tokiosta ja Shanghaista.

Startuplifers-työharjoitteluohjelma | Idea

Startuplifers on voittoa tavoittelematon työharjoitteluohjelma, jonka kautta suomalaisissa korkeakouluissa tutkinto-opiskelijoina opiskelevat opiskelijat saavat apua ja ohjeistusta harjoittelupaikan hakuun ulkomaiden startupeista. Olemme toimineet Startuplifers-työharjoitteluohjelman kumppanina ohjelman lanseerauksesta alkaen. Harjoittelut tapahtuvat pääasiassa San Franciscon, Tokion ja Shanghain alueella toimivissa startup-yrityksissä.

Mikä olisikaan parempi kuin oppia käytännön taitoja maailman parhailta yrittäjiltä, dynaamisissa ja yrittäjähenkeen vannovissa startup-yrityksissä?

Kenelle

Startuplifers-työharjoitteluohjelma on tarkoitettu kunnianhimoisille suomalaisissa korkeakouluissa opiskeleville kauppatieteiden, teknillisen, media ja luovien alojen tutkinto-opiskelijoille

Tyypillisiä hakijoita ovat esim. koodarit, tietotekniikan, käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemussuunnittelun (UI- ja UX-suunnittelun) opiskelijat, mutta myös luovan (esim. graafiset suunnittelijat) ja kaupallisen alan opiskelijat.

Aalto-yliopisto on sitoutunut maksamaan opiskelijoidensa viisumi- ja lentokulut. Ohjelma on kuitenkin auki kaikille yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille.

San Francisco - Työharjoitteluun Yhdysvaltoihin - Kuva: @MårtenMickos

Hakuaikataulu

Ohjelmaan on kaksi päähakua vuodessa: yksi keväällä (helmikuu) ja yksi syksyllä (syyskuun loppu - lokakuun alku).

Päähakujen ulkopuolella harjoittelupaikkaa on mahdollista hakea myös Startuplifers On Demand -haun kautta, mikä on auki ympäri vuoden. Tässä hakumenetelmässä hakija voi itse etsiä itselleen sopivan startupin.

Hakuprosessi

Hakuun sekä lähtöön liittyviin käytännön järjestelyihin menevä aika vaihtelee, mutta ohjenuorana voidaan sanoa, että koko prosessiin (hakemuksen lähettämisestä lentokoneeseen hyppäämiseen) menee normaalisti 3-4 kuukautta.

  1. Päähaun kautta haettaessa, lähetä hakemus Startuplifers-työharjoitteluohjelman sivujen Apply -kohdasta. Startuplifers On Demand -hakuun liittyen, olethan ensin yhteydessä ohjelman tiimiin sopiaksesi haun aloituksesta.
  2. Hakemuksesi arvioidaan ja jos sinut valitaan ohjelmaan, saat ohjeistusta hakemuksesi sekä online-näkyvyytesi hiomiseen.
  3. Sinut esitellään startup-yrityksille, jotka voivat halutessaan kutsua sinut haastatteluun.
  4. Harjoittelupaikan vahvistuttua autamme harjoitteluun lähtijöiden USA:n työharjoitteluviisumin haussa sekä matkajärjestelyissä. Ohjelma auttaa mös Japanin harjoitteluviisumin ja Kiinan työharjoitteluviisumin hankinnassa.
  5. Olet valmis suuntaamaan harjoitteluun!

 

Kiinnostuitko Startuplifers-työharjoitteluohjelmasta?
Lue lisää
Löydä ajankohtaisimmat asiat Facebookista!
Startuplifers-Facebook

 

Ota yhteyttä