Hae itse harjoittelupaikka Yhdysvalloista

Hae itse harjoittelupaikka Yhdysvalloista
Voi olla haastavaa löytää oikeasti hyvä työharjoittelupaikka ulkomailta, minkä takia alta löydät muutamia vinkkejä työharjoittelupaikan etsimiseen.

Työharjoittelupaikan etsintä

Jos haluat hakea työharjoittelupaikkaa itse, sinun täytyy olla pitkäjänteinen ja motivoitunut. Se on kuitenkin halvin tapa löytää työharjoittelupaikka Yhdysvalloista. Kokemuksen tuomaa kilpailuetua koko ajan kansainvälistyville työmarkkinoille on vaikea syrjäyttää. Työharjoittelun suorittaminen ulkomailla voi hyvinkin potkaista urasi nopeaan nousuun.

Itse etsitty työharjoittelupaikka voi löytyä melkein mistä vain. Netistä etsintä kuitenkin yleensä alkaa. Internet on paras paikka aloittaa, kartoittamalla kiinnostavien yritysten rekrytointisivuja. Monet yritykset päivittävät rekrytointisivujaan usein, mutta suosittelemme olemaan yhteydessä myös yritysten HR-vastaaviin (Human Resources). Heiltä saat ensikäden tiedon uusien harjoittelijoiden hakuajoista ja -vaatimuksista. Hyvässä lykyssä oletkin ensimmäisten joukossa jättämässä hakemusta!

Kaverit ja verkostot auttavat myös. Kaverin kaverin kaverin sedän täti saattaa olla jenkeissä juuri etsimässä uutta harjoittelijaa. Koulut, opettajat ja opinto-ohjaajat ovat myös hyvin verkostoituneita ja heidän kontaktejaan kannattaa hyödyntää.

J-1 työharjoitteluviisumin hankinta

Kun työharjoittelupaikka on järjestynyt, puuttuu sinulta enää J-1 viisumi (työharjoitteluviisumi). Lue viisumin vaatimuksista ja maksuista täältä.

Kaipaatko lisää vinkkejä?
Kysy opintoneuvojiltamme!
Ota yhteyttä