Hae itse työharjoittelupaikka Yhdysvalloista

Hae itse työharjoittelupaikka Yhdysvalloista
Voi olla haastavaa löytää oikeasti hyvä työharjoittelupaikka ulkomailta. Haluamme auttaa sinua unelmiesi työharjoittelupaikan löytämisessä! Kokosimme alle muutamia vinkkejä työharjoittelupaikan etsimiseen.

Työharjoittelupaikan etsintä

Jos haluat hakea työharjoittelupaikkaa ulkomailta itse, sinun täytyy olla pitkäjänteinen ja motivoitunut; sopiva paikka ei välttämättä löydy aivan käden käänteessä! Se on kuitenkin halvin tapa löytää työharjoittelupaikka Yhdysvalloista.

Jos sinulla on jo mielessäsi sopiva työharjoittelukohde, älä ihmeessä luovu unelmastasi! Työharjoittelu ulkomailla on ehdottomasti vaivan arvoista; kokemuksen tuomaa kilpailuetua koko ajan kansainvälistyville työmarkkinoille on vaikea syrjäyttää. Työharjoittelun suorittaminen ulkomailla voi hyvinkin potkaista urasi nopeaan nousuun.

Itse etsitty työharjoittelupaikka voi löytyä melkein mistä vain. Aloita kartoittamalla kiinnostavien yritysten rekrytointisivuja. Monet yritykset päivittävät rekrytointisivujaan usein, mutta suosittelemme olemaan yhteydessä myös yritysten HR-vastaaviin (Human Resources). Heiltä saat ensikäden tiedon uusien harjoittelijoiden hakuajoista ja -vaatimuksista. Hyvässä lykyssä oletkin ensimmäisten joukossa jättämässä hakemusta!

Kaverit ja verkostot auttavat myös. Kaverin kaverin kaverin sedän täti saattaa olla Jenkeissä juuri etsimässä uutta harjoittelijaa. Koulut, opettajat ja opinto-ohjaajat ovat myös hyvin verkostoituneita ja heidän kontaktejaan kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

J-1 työharjoitteluviisumin hankinta

Kun työharjoittelupaikka on järjestynyt, puuttuu sinulta enää J-1 viisumi (työharjoitteluviisumi). Lue viisumin vaatimuksista ja maksuista täältä.

Kaipaatko lisää vinkkejä?
Kysy opintoneuvojiltamme!
Ota yhteyttä