Vaihto-opiskelu ulkomailla

Vaihto-opiskelu - Suorita osa korkeakouluopinnoistasi ulkomailla
Vaihto-opiskeluvaihtoehdot ovat opiskelijoille, jotka ovat jo aloittaneet kandin tai maisterin opintonsa ja haluavat suorittaa yhden tai kaksi lukukautta ulkomailla osana suomalaista tutkintoaan.

Vaihto-opiskeluohjelmat antavat mahdollisuuden suorittaa yhden tai kaksi lukukautta opintoja valitsemassasi kohdemaassa. Normaalisti oma korkeakoulusi pystyy hyväksilukemaan vaihtolukukauden opinnot osaksi kotimaassa suorittamaasi tutkintoa.

Tavallisesti vaihto-opintoja voi suorittaa sekä kandidaatin että maisterin tasolla. Jotkut yliopistot kuitenkin vaativat, että sinulla on jo vuosi alan opintoja suoritettuna, kun lähdet vaihtoon. 

Study abroad ja Freemover

Jos olet jo selannut ulkomaalaisten yliopistojen sivustoja tai oman koulusi kansainvälisen yksikön infosivuja, olet mahdollisesti törmännyt termeihin study abroad ja freemover.

Study abroad
Vastaanottavien yksittäisten yliopistojen sivulla nämä kaksi termiä esiintyvät molemmat. Study abroad -opiskelijoilla (myös exchange students) viitataan yhteisesti kaikkiin osatutkintoa suorittaviin kansainvälisiin opiskelijoihin: sekä yliopistojen kahdenvälisten sopimuksien puitteissa kyseisessä yliopistossa opiskeleviin opiskelijoihin että itsenäisesti (tai jonkun muun tahon kuin oman yliopiston avulla) opiskelupaikkansa järjestäneisiin opiskelijoihin. 

Vaihto-opiskelu ulkomailla - Hae KILROYn avulla

Freemover
Freemover-opiskelijat ovat kahdenvälisten yliopistosopimuspaikkojen ulkopuolelta opiskelijapaikkansa hankkineet opiskelijat. 

Yliopistollasi tai ammattikorkeakoulullasi on siis todennäköisesti sopimuksia eri yliopistojen kanssa maailmalla, ja näiden sopimuksien puitteissa opiskelijat voivat siirtyä päittäin koulusta toiseen. Paikkoja on kuitenkin aina rajoitettu määrä, minkä vuoksi moni opiskelija hakeutuu vaihtoon itsenäisesti (eli hakevat opiskelemaan ulkomaille esim. meidän kauttamme), ns. freemoverina. Freemover-opiskelijana, et siis kilpaile näistä rajoitetuista vaihtopaikoista muiden oman koulusi vaihtoon pyrkivien hakijoiden kanssa. 

Freemover-vaihdon etuna on yliopistojen valikoima. Valmiit yliopistosi/ammattikorkeakoulusi sopimat vaihtopaikat ovat aina tiettyihin yliopistoihin. Freemoverina valitset itse kohdemaan ja -kaupungin ja erityisesti Australiassa ja Uudessa-Seelannissa päätät pitkälti itse myös kurssivalikoimasi. 

Opiskelu ulkomailla - Vaihto-opinnot maailmalla

HUOM! Kun me puhumme tällä sivustolla vaihto-opinnoista ja vaihto-opiskelusta puhumme mahdollisuuksista, jotka koskevat freemover-opiskelijoita. Eli jos haet vaihtoon joko yliopistoon, johon oma kotiyliopistosi ei järjestä vaihtoja, tai jos et saanut vaihtopaikkaa yliopistosi kautta ja haluat silti lähteä kartuttamaan kokemuksiasi opiskelemalla ulkomailla, kaikki nämä meidän sivustomme vaihto-opintoihin liittyvät viittaukset on tarkoitettu sinulle. 

 

Opintoneuvojamme auttavat kaikissa opintoasioissa, joten älä turhaan huolehdi liikoja tästä termiviidakosta. Kun tulet opintoneuvontaamme, käymme yhdessä läpi, mitkä ovat vaihtoehtosi juuri siinä sinun unelmayliopistossa. Varaa aika ja tule täyttämään aukot ulkomaan opiskelun tietoudessasi!

Ota yhteyttä