Maisterin tutkinto ulkomailla

Maisterin tutkinto ulkomailla - Hanki kerralla tutkinto ja kokemuksia
Maisterin tutkinnon suorittaminen ulkomailla on yleistymässä koko ajan. Ulkomailla suoritettu maisterin tutkinto lisää kilpailukykyäsi sekä kansainvälisillä että kotimaisilla työmarkkinoilla.

Kandin tai alemman ammattikorkeakoulututkinnon (Bachelor's degree) suoritettuasi voit hakeutua maisteriopintoihin ulkomaille. Maasta ja yliopistosta riippuen maisterin tutkinto on kestoltaan 1–2 vuotta.

Kun haet Suomessa yliopistoon, haet samalla opiskelijaksi sekä kandidaatin että maisterin tutkinto-ohjelmiin. Ulkomailla kuitenkin kandidaatin ja maisterin ohjelmat ovat erilliset.

Ulkomaalaisten maisteriopintojen valikoima

Kansainvälisyys on monella alalla välttämättömyys – eikä enää vain valttikortti – joten ulkomailla suoritettu maisterin tutkinto on osuva valinta tulevaisuuttasi ajatellen. USA:ssa ja Kanadassa maisterin tutkinto on kestoltaan kaksi vuotta. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa maisterin tutkinnon suorittaminen vie noin 1,5–2 vuotta, ja Englannissa maisteriksi voi valmistua vuodessa.

Jos et voi tai halua lähteä suorittamaan koko maisterin tutkintoa ulkomaille, jotkut yliopistot tarjoavat mahdollisuuden opiskella maisteritason kursseja lyhyempinä kokonaisuutena. Näistä opintokokonaisuuksista saat joko Graduate Certificate tai Graduate Diploma -tutkinnon.

Maisterin tutkinnon jälkeen voit siirtyä työelämään tai jatkaa oppimista työharjoitteluissa tai erilaisissa täydennyskoulutusohjelmissa.

Maisterin tutkinto ulkomailla

Pääsyvaatimukset maisterin tutkintoa suorittamaan

Maisterin opinnot ovat alemman korkeakoulututkinnon jälkeen suoritettavia opintoja, mikä tarkoittaa, että vähimmäisvaatimuksena valtaosaan maisterin tutkinto-ohjelmiin ulkomailla on suoritettu kandidaatin tai alempi ammattikorkeakoulututkinto (AMK). 

Maasta, yliopistosta ja alasta riippuen pääsyvaatimukset vaihtelevat jonkin verran. Lähes kaikki yliopistot vaativat vähintään keskitason aiempaa opintomenestystä sekä todistuksen kyvystä opiskella englanniksi. Yleispätevä tapa todistaa kielitaitosi on TOEFL ja IELTS -kielitestit, mutta monelle edustamallemme yliopistolle riittää kuitenkin hyvä englannin arvosana edellisistä opinnoistasi. Tarkista siis opintoneuvojiltamme valitsemasi ylipopiston vaatimukset ennen kuin ilmoittaudut maksullisiin kielitesteihin.

Maisteriopintojen rahoitus

Suomessa opiskelet ilmaiseksi, mutta ulkomailla on lähes poikkeuksetta käytössä lukukausimaksut. Toisaalta taas kun opiskelet ulkomailla saat koulutuksen lisäksi kielitaidon, pääset luomaan korvaamattoman arvokkaita kansainvälisiä verkostoja ja sinulla on pääsy koulutusohjelmiin ja kursseihin, joilla erotut joukosta Suomen työmarkkinoilla. Saat ulkomaan opintoihisi myös KELAn opintotukea. 

Huom. Kun haet kauttamme, maksat aivan samat lukukausimaksut suoraan valitsemaasi yliopistoon kuin kuka muukin. 

Lue lisää ulkomaan opintojen rahoituksesta Kaipaatko apua yliopiston valinnassa? Haluaisitko kuulla vinkkejä opiskelijaelämästä ulkomaisissa yliopistoissa? Olipa kysymyksesi sitten mikä tahansa, voit varata ajan ja tulla keskustelemaan opintoneuvojiemme kanssa. Voit varata ajan myös puhelinkeskustelulle.

Ota yhteyttä