Kandidaatin tutkinto

Suorita kandidaatin tutkinto ulkomailla
Kuka tahansa, joka voi hakea korkeakouluopintoihin Suomessa, voi yhtä lailla hakea suorittamaan kandidaatin tutkinto ulkomailla. Kandidaatin tutkinto-opinnot kestävät normaalisti 3 - 4 vuotta ja kokonaisuus vastaa Suomen kandin tutkintoa tai alempaa amk-tutkintoa.

Suoritettuasi toisen asteen opinnot (lukio tai ammattikoulu) voit hakea suorittamaan kandidaatin tutkintoa ulkomailla. Kandidaatin tutkinnon suorittaminen vie tavallisesti 3–4 vuotta.

Toisin kuin Suomessa valtaosassa muualla maailmaa yliopistotutkintoihin haetaan tutkinto kerrallaan, eli kun haet kandidaatin tutkintoon, sinulla ei ole automaattisesti opiskelupaikkaa saman alan maisteriohjelmassa. Kandidaatin ja maisterin tutkinnot ovat täysin erilliset hakuprosesseiltaan.

Ulkomailla suoritettu kandidaatin tutkinto on hyvä perusta, jonka päälle rakennat tulevaisuuttasi joko jatko-opinnoilla (maisteri, täydennyskurssit), työharjoittelulla tai työskentelyjaksoilla. 

Kandidaatin tutkinto ulkomailla

Pääsyvaatimukset kandidaatin tutkintoa suorittamaan

Pääsyvaatimukset vaihtelevat maan, yliopiston ja alan mukaan. Joillekin aloille vaaditaan tiettyjen arvosanojen lisäksi, että olet suorittanut pitkän oppimäärän kyseistä alaa tukevia kursseja lukiossa tai ammattikoulussa. Esimerkiksi muutamiin pelisuunnittelun ja -ohjelmoinnin kandiohjelmiin vaaditaan vahvaa matemaattista osaamista, mikä tarkoittaa, että pitkän matematiikan opinnoista on apua haussa. Suurimpaan osaan taide- ja design-puolen linjoista vaaditaan portfolio.

Ala- ja koulutusohjelmakohtaisten erityisvaatimuksien lisäksi, ulkomaalaiset oppilaitokset saattavat vaatia englannin kielen tasotestiä, yleensä TOEFL tai IELTS, joilla todistat kykysi opiskella vieraalla kielellä. Osa yliopistoista hyväksyy (tietyin ehdoin) lukion englannin arvosanan todisteeksi kielitaidosta.

Kandiopintojen rahoitus

Ulkomailla opiskelu ei ole ilmaista kuten Suomessa, mutta toisaalta myös ulkomailla opiskelu ei ole muutoinkaan täysin samanlaista kuin Suomessa. Opintojen budjetointi kannattaa miettiä etukäteen, jottet koe matkalla ikäviä yllätyksiä. Älä kuitenkaan tee opintojen rahoituksesta tarpeettoman isoa asiaa: voit hakea KELAn opintotukea ja -lainaa kuten tekisit Suomessakin opisekellessasi.

Huom. Kun haet kauttamme, maksat aivan samat lukukausimaksut suoraan valitsemaasi yliopistoon kuin kuka muukin. Lue lisää ulkomaan opintojen rahoituksesta 

 


Avaa kalenteri, valitse sopiva ajankohta ja tule sitten keskustelemaan ajan kanssa kandiopinnoista ulkomailla!

Ota yhteyttä