College USA:ssa

College USA:ssa - Opiskelu USA:ssa
Vuosi tai pari USA:ssa collegessa on ainutlaatuinen vaihtoehto uppoutua amerikkalaiseen kulttuuriin ja opiskelijaelämään - erityisesti, jos et ole vielä täysin varma, mitä haluat opiskella.

Yliopistojen lisäksi valikoimassamme on myös muutama yhdysvaltalainen college, jotka nekin tarjoavat mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Mutta mikä oikein on college ja eikö se olekaan sama kuin yliopisto?

Rakenna laajoista opintokokonaisuuksista juuri sellainen kokonaisuus, josta olet aina haaveillut – tai jotain, mistä et ole aikaisemmin edes osannut haaveilla. College (virallisesti Community College) on hyvä areena testata eri opintoaloja ja erilaisia kursseja, jos tulevaisuutesi opintopolku ei ole vielä täysin selkeänä mielessäsi.  

College USA:ssa - Opiskelijaelämä
Kielen oppiminen sujuu leikiten, kun vietät vapaa-aikaa paikallisten kanssa

Mikä on college?

College on ikään kuin yliopistoon valmistava oppilaitos, eräänlainen suomalaisen lukion/ammattikoulun ja yliopiston/ammattikorkeakoulun välinen opinahjo. Collegessa opiskellaan pääasiassa kaksivuotisessa tutkinto-ohjelmessa (Associate Degree), josta valmistuttuaan opiskelijat hakevat yliopistoon.

Associate degree ei siis vastaa kandidaatin tutkintoa, mutta kun siirryt yliopistoon jatkamaan opintojasi, collegessa suoritetut kurssit luetaan hyväksi kandin tutkintoosi. Associate-tutkinto vastaa siis karkeasti Suomessa kandidaatin tutkinnon ensimmäisiä vuosia ja vastaavasti USA:ssa kandidaatin tutkinnon kahta ensimmäistä vuosikurssia. 

Hyväksiluku on varsin suoraviivaista, jos siirryt USA:ssa collegesta yliopistoon. Suoritettujen kurssien hyväksyminen osaksi suomalaista kandidaatin tutkintoa voi olla vaikeampaa, jos et ole vielä aloittanut korkeakouluopintojasi Suomessa. Voit lähteä collegeihin myös vaihtoon lukukaudeksi tai kahdeksi osana suomalaista korkeakoulututkintoa, jolloin suoritusten hyväksiluku on tietenkin sovittavissa etukäteen oman yliopistosi kanssa. Tavallisimmin collegeihin lähdetään vaihtoon kandiopintojen kahden ensimmäisen vuoden aikana. 

USA:ssa voit siis suorittaa kandidaatin tutkinnon joko noin neljässä vuodessa yliopistossa tai vaihtoehtoisesti yhdistelmällä 2 vuotta collegessa ja 2 vuotta yliopistossa.

Opiskelijaelämää kuin elokuvista - Santa Barbara City College

Santa Barbara City College (SBCC) Kaliforniassa

Miten collegeen pääsee?

Ollaksesi hakukelvollinen collegeen, sinun tulee 

  • olla täysi-ikäinen (18 vuotta)
  • olla valmistunut joko lukiosta tai ammattikoulusta
  • olla suoriutunut aiemmista opinnoistasi keskitason arvosanoilla
  • todistaa, että kykenet opiskelemaan englannin kielellä. Todistukseksi käy collegesta ja opintoalasta riippuen lukion/ammattikoulun todistus (arvosana 8 tai parempi) tai IELTS tai TOEFL-testitulokset. Tarkista aina opintoneuvojilta tarkat hakukriteerit ennen (maksullisiin) kielitesteihin ilmoittautumista. 

College-vaihtoehdot

  • Santa Barbara City College - Jos suunnittelet esimerkiksi psykologian tai kaupallisen alan opintoja, voi Santa Baraba olla sinun valintasi. Entäpä musiikki, tanssi tai elokuvatuotanto? Onnistuu. Yksi Santa Barbaran kuuluisista musiikin alumneista on Katy Perry.

  • Hillsborough Community College - Vaikka college on valtava 47,000 opiskelijan oppilaitos, ovat luokkakoot pieniä ja opetus yksilöllistä moneen muuhun kouluun verrattuna. Vapaa-ajan menoja silmällä pitäen collegen vierestä löydät Disney Landin, New York Yankeesin harjoittelustadionin, osavaltion parhaat rannat ja Universal studiot. 

  • Green River College - Opiskelu Seattlen tuntumassa on loistava mahdollisuus yhdistää korkeatasoista opiskelua ja ikimuistoisia luontoseikkailuja.

  • Berkeley College - Muodin ja bisneselämän keskipisteessä New York Cityssä voit opiskella huippujen ohjauksessa pienryhmissä. Yliopisto on juuri sinulle, jos olet kiinnostunut kaupallisesta alasta, muodista ja muodin maailmasta.

Opiskelijaelämää kuin elokuvista - College USA:ssaOpiskelijaelämää floridalaiseen tapaan

Collegeopintojen rahoitus

Suomessa olemme tottuuneet, ettei opiskelusta tarvitse maksaa. Maailmalla, erityisesti USA:ssa, tilanne on kuitenkin toinen. Lukukausimaksut ovat arkea myös collegeissa, mutta niiden hinnat ovat usein huomattavasti alhaisemmat kuin ns. varsinaisten yliopistojen.

Opintoneuvojamme neuvovat kaikissa maisterin tutkinnon suorittamiseen ulkomailla liittyvissä kysymyksissä, joten ota ihmeessä yhteyttä. Opintoneuvontamme on ilmaista. Huomaathan, että kun haet kauttamme, maksat aivan samat lukukausimaksut suoraan valitsemaasi yliopistoon kuin kuka muukin. 

Lue lisää ulkomaan opintojen rahoituksesta ja hinnoista

Opiskele Santa Barbara City Collegessa USA:ssaCollegessa löytää helposti oman kaveriporukan

Opiskelijaelämä collegessa

Yhdysvaltalainen opiskelijaelämä on erittäin aktiivista, joten valmistaudu osallistumaan! Erilaiset urheilutapahtumat, juhlat, klubit ja harrasteryhmät ovat erinomainen tapa tutustua uusiin ihmisiin ja päästä mukaan riehakkaaseen ja mukaansatempaavaan opiskelijaelämään collegessa. 

Lounas koulun kahvilassa täynnä cheerleadereita ja jenkkifutiksen pelaajia, ja koulun jälkeen laskevan auringon alla oleilu kuulostavat ehkä enemmänkin amerikkalaiselta tv-sarjalta, mutta on totista totta edustamissamme collegeissa. 

Asu kampusalueella tai sen tuntumassa muiden opiskelijoiden kanssa. Valitsitpa sitten niin tai näin, voit olla varma, että opiskelijaelämä USA:ssa on ainutlaatuinen kokemus ja college-aika on todellinen investointi tulevaisuuteesi.

Sekä Kalifornia että Florida tarjoilevat huikeita aktiviteettimahdollisuuksia myös kampuselämän ulkopuolella: kansallispuistoja, biitsejä, kulttuuria, huvipuistoja ja tietenkin huikeita road trip -reittejä. Opiskelijaelämä collegessa on kokemus, joka jää varmasti mieleen ja joka tarjoaa itse opintojen lisäksi paljon, paljon muutakin.

Opiskelu ulkomailla

 

Autamme kaikissa ulkomaan opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Itse opintoasioiden ja yliopisto- ja collegevalintojen lisäksi, saat meiltä vinkit ja ohjeet myös opiskelija-asumiseen, lentoihin, vakuutuksiin, viisumeihin ja muihin käytänön järjestelyihin.

Kysymyksiä?
Kysy opintoneuvojilta
Ota yhteyttä