Yksityiset apurahat

Yksityiset apurahat ulkomaan opintoihin
Yksityisiä apurahoja ulkomaan opintoihin tarjoavia säätiöitä ja rahastoja löytyy yllättävän paljon. Aloita apurahojen kartoitus ajoissa ja varaa aikaa yksilöityjen hakemuksien tekoon. Aktiivisella toiminnalla ennen opintoja helpotat rahahuolia opiskelujen aikana!

Vinkkejä yksityisten apurahojen hakuun

 • Aloita ajoissa
  Monissa apurahoissa on haku vain kerran tai kaksi vuodessa. Aloita apurahoihin tutustuminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta tiedät milloin niihin on hakuajat. Kun kartoitat tilanteen etukäteen ehdit kerätä mahdollisia vaadittavia liitteitä jo etukäteen ja tiedät, mitä tehdä, kun haku sitten aukeaa.
 • Älä lähetä hakemusta ennen kuin sinulla on hyväksymiskirje
  Suurin osa apurahoja myöntävistä tahoista tahtoo nähdä todistuksen siitä, että sinut on hyväksytty opiskelemaan. Jos aloitat apurahojen haun ilman hyväksymiskirjettä, hakemuksesi voidaan jättää huomiotta. Lue siis tarkkaan apurahojen kriteerit.
 • Tee räätälöity hakemus
  Tulet luultavasti lähettämään useita apurahahakemuksia, joten voit hyvin säästää aikaa tekemällä ensin yleisen hakemuksen. Hakemusta on kuitenkin hyvä aina muokata tämän jälkeen vielä kutakin apurahaa varten. Apurahoja on eri tarkoituksiin, ja sinun tulisikin hakemuksessa aina selvittää, miksi juuri sinä olisit sopiva hakija kyseessä olevalle apurahalle.
 • Luo realistinen budjetti
  Lähes poikkeuksetta apurahahakemuksiin pyydetään liitteeksi budjettilaskelma. Muista laittaa mukaan sekä tulot että menot. Budjettilaskelman tarkoitus on osoittaa, että sinulla on tarve apurahalle, jota haet. Laita mukaan kaikki lisäkulut. Yksi lisäkuluista voi olla lentolippusi kohdemaahan. 

KILROY Foundation -apuraha

KILROY Foundation on voittoa tavoittelematon säätiö, joka perustettiin vuonna 2013. Säätiön tavoitteena on edistää lasten ja nuorten koulutusmahdollisuuksia kaikkialla maailmassa. Säätiö toteuttaa tätä tavoitettaan avustusprojektien ja opiskelija-apurahojen muodossa.

Voit hakea apurahaa, jos sinulla on Suomen, Alankomaiden, Belgian, Islannin, Norjan, Ruotsin tai Tanskan kansalaisuus tai sinulla on oleskeluoikeus jossakin näissä maissa. Voit hakea KILROY Foundation -apurahaa, vaikka et olisi vielä saanut hyväksymiskirjettä yliopistosta. 

Haku on AUKI!

Haku on AUKI!
Kevään 2018 apurahojen hakuaika on auki aina 22.6.2018 asti. Säätiö myöntää apurahoja nuorille ulkomailla opiskeluun, ulkomaisiin työharjoittelujaksoihin ja vapaaehtoistöihin ulkomaille.
Lue lisää

Muut yksityiset apurahat

Apurahoja kannattaa etsiä esimerkiksi oman opintoalan säätiöistä ja kulttuuri- tai maakuntarahastoista. Apurahojen saamiseen vaikuttavat useat seikat, mutta erityisen tärkeää on hyvän ja perustellun hakemuksen kirjoittaminen.

Yksityisten apurahojen etsinnässä voit käyttää hyödyksi esimerkiksi seuraavia apurahatietokantoja:

 

Avustusta lukukausimaksuihin ja elämisen kustannuksiin voi siis hakea monelta ns. ulkopuoliselta taholta, mutta älä unohda vastaanottavien yliopistojen omia stipendejä.

Ota yhteyttä