Testit

Kielitestit ulkomaan opintoja varten - Akateemiset testit ulkomaan opintoja varten
Kun opiskelet ulkomailla sinun on pystyttävä opiskelemaan vieraalla kielellä. Osa yliopistoista vaatii myös todistusta akateemisesta osaamisestasi aiempien todistuksien lisäksi.

Testien ja muiden hakukriteereiden tarkoitus on aina varmistaa, että opiskelijat pystyvät seuraamaan opetusta ja osallistumaan siihen aktiivisesti. Tasaiset lähtökohdat ovat kaikkien etu, ja testien avulla varmistut, että saat korkeatasoista opetusta ja vastinetta rahoillesi: testivaatimukset koskevat kaikkia hakijoita, joten tiedät, että kaikki muutkin opiskelijat ovat käyneet läpi samat vaatimukset.

Vaikka jännittäisitkin testejä, koita pitää mielessä, että niiden tarkoitus on myös auttaa sinua. Jos lähdet opiskelemaan ulkomaille valmistautumattomana, hukkaat hyvän mahdollisuuden ja heität rahaa hukkaan, jos et sitten pystykään seuraamaan opetusta. 

Opiskelijaksi ulkomaille KILROYn avulla

Opiskelijaksi ulkomaille KILROYn avulla
Ennen ilmoittautumista (maksullisiin) testeihin, tarkista aina, tarvitsetko niitä vai et. Tiesithän, että sen lisäksi, että saat meiltä tietoa testivaatimuksista, voit hakea opiskelupaikkaa ulkomailta meidän kautta - etkä maksa mitään ylimääräistä.
Kysy opintoneuvojilta

Englannin kielen tasotestit - IELTS ja TOEFL

Kielitason kriteereillä varmistetaan, että pärjäät luokkahuoneissa sekä, alastasi riippuen, asiakastilanteissa. Luonnollisesti tarvitset hyvää kielitaitoa myös ulkomailla arkisten asioiden hoitamisessa ja uusiin ihmisiin tutustuessasi.

Moni yliopisto arvostaa suomalaista koulutusta, mikä tarkoittaa, että usein kielitaidon todistukseksi riittää ylioppilastodistus (arvosanat E ja L). Tämä ei kuitenkaan päde kaikkiin yliopistoihin ja toki myös ammattikoulun käyneet voivat hakea korkeakoulutukseen ulkomaille. 

IELTS- ja TOEFL-testit mittaavat englannin kielen taitojasi kaikilla kielenosaamisen alueille. Testeissä on osiot kielenymmärtämisen mittaamiseen, kuulunymmärtäminen ja luetunymmärtäminen, sekä kielen tuottamiseen, puhuttu osio ja kirjallisen tekstin tuotanto (essee).

Vaaditut testitulosten rajat vaihtelevat opintoala-, koulutusohjelma- ja yliopistokohtaisesti. Normaalisti suomalaisilla ei ole ongelmia saada testeistä yliopiston vaatimiin rajoihin riittäviä pisteitä. 

Suurimpaan osaan yliopistoista haun voi aloittaa jo ennen kielitestitulosten saamista.

Akateemisen osaamisen todistavat GMAT- ja GRE-testit

Jotkut yliopistot, erityisesti USA:ssa, vaatiavat maisteritason opintoihin pyrkiviltä akateemista tasotestiä. Testeillä testataan pääosin analyyttista ja matemaattista päättelykykyä. GRE-testissä on – toisin kuin GMAT-testissä – lisäksi opintoalakohtainen testiosuus.

Molemmat testi koostuvat erilaisista monivalintatehtävistä. 

Testeihin valmistautuminen

Kielitestejä järjesteään Suomessa keskitetysti Helsingissä (IELTS myös Lappeenrannassa*). Aloita valmistautuminen hyvissä ajoin, sillä testejä järjestetään rajoitetusti (noin kerran kuukaudess). Jätä siis itsellesi hyvää aikaa sekä valmistautumiseen että mahdoliseen uusintakokeeseen.

Akateemista osaamista mittaavia testejä jär

Varmista, että tiedät:

  • Tarvitseeko minun suorittaa testi?
  • Missä ja milloin voin suorittaa testin?
  • Mitkä ovat vaaditut pisterajat hakemaani koulutusohjelmaan?
  • Kuinka pian tarvitsen testitulokset?

*Tieto tarkistettu 13.1.2017. 

 

Kysyttävää?
Kysy opintoneuvojilta
Ota yhteyttä