Psykologia

Psykologia - Psykologian opiskelu ulkomailla

Psykologian opiskelu ulkomailla

Kiinnostaako miten ihmiset ajattelevat, kommunikoivat ja toimivat? Psykologia on ihmismielen ja käyttäytymisen tiede, joten jos vastasit ’kyllä’, psykologia saattaa hyvinkin olla alasi. Lue lisää, inspiroidu ja lähde opiskelemaan psykologiaa ulkomaille!

Psykologia (psychology) on suosittu opintoala Suomessa ja yliopistoihin sisäänpääsy on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. Tiukka pääsykokeisiin perustuva seula karsii opiskelijoita vain tietyin kriteerein, joita painotetaan Suomessa. Jos et saa Suomesta psykologian opiskelupaikkaa, se ei tarkoita, ettetkö soveltuisi alalle.

Tietenkään pääsy ulkomaalaisiinkaan yliopistoihin ei ole varmaa, mutta parantaaksesi mahdollisuuksiasi, kannattaa siis pitää mieli ja vaihtoehdot avoimina. Voit hakea yhtä aikaa useaan yliopistoon niin Suomessa kuin maailmallakin, ja teet valintasi vasta, kun tiedät saitko opiskelupaikan.

Ulkomailla opiskelun edut?

Isoissa ulkomaalaisissa yliopistoissa on usein enemmän kurssivaihtoehtoja kuin Suomessa, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet poimia valikoimista psykologian kursseja, joita et Suomessa edes voisi opiskella. Edustamissamme yliopistoissa on niin ikään mahdollista yhdistellä psykologian opintoja muiden yhteiskuntatieteiden –esimerkiksi sosiologian ja kriminologian – kanssa, mikä tekee opinnoistasi moniulotteisia ja aivan eri tavalla soveltavia.

Psykologian opiskelu ulkomailla - KILROY

Erityisesti jos haaveenasi on työllistyminen konsultiksi tai esimerkiksi kansainvälisten yritysten HR-tehtäviin ovat ulkomailla käydyt kulttuuri- ja sosiaalipsykologian opinnot hyödyllisiä. Kulttuuristen erojen huomioiminen ihmisen ajattelussa ja käyttäytymisessä on keskeistä psykologian soveltamisessa lähes kaikissa työtehtävissä, joihin voit päätyä psykologian opintojesi taustalla. Opiskelu ulkomailla tarjoaa tämän kulttuuriaspektin jo pelkästään muiden opiskelijoiden mielipiteissä, kommenteissa ja kysymyksissä: samalla kun opit omasta käyttäytymisestäsi vieraassa ympäristössä, kuulet jatkuvasti kurssikavereidesi mielipiteitä kulloiseenikin opiskeluaiheeseen. Tämä kaikki tuo lisäarvoa opinnoillesi.

Mitkä ovat opintovaihtoehtoni?

Psykologian opinnot koostuvat eri osa-alueista, ja riippuen valitsemastasi yliopistosta, tutkinnosta, ulkomaan opintojesi kestosta ja omista mielenkiinnon kohteistasi. Suuri osa tutkinto-ohjelmista tarjoaa hyvän valikoiman valinnaisia kurssivaihtoehtoja, joten voit räätälöidä koulutustasi haluamillasi painotuksilla.

Voit opiskella psykologiaa usealta eri lähestymiskulmalta. Valitse alaksesi sosiaali- ja persoonallisuuspsykologia, työ- ja organisaatiopsykologia, kognitiivinen psykologia, psykolingvistiikka, urheilupsykologia, kehityspsykologia tai vaikkapa neuropsykologia.

Psykologian opiskelu ulkomailla - Urheilupsykologia

Missä voin työskennellä psykologian opintojeni jälkeen?

Psykologian yliopisto-opinnot avaavat sinulle laaja-alaisen työkentän ammatinvalinnan kannalta. Omien mielenkiintojesi ja valitsemiesi painotusalueiden mukaisesti saatat löytää tulevan työpaikkasi esimerkiksi tutkimuslaitoksista, konsultaatioyrityksistä, yritysten HR-osastoilta, kouluista, sairaaloista, mielenterveystoimistoista tai erilaisista järjestöistä.

Psykologian opinnot antavat valmiudet monen alan työtehtäviin. Voit työllistyä esimerkiksi tutkijana, kliinisenä psykologina, valmentajana, henkilöstöpäällikkönä sekä erilaisissa johto- ja kehitystehtävissä.

Voinko työskennellä Suomessa, vaikka suoritan tutkintoni ulkomailla?

Jos suoritat ulkomailla koko tutkinnon sijaan vaihto-opintoja osana suomalaista tutkintoa, sinun ei tarvitse miettiä lupa-asioita erikseen.

Jos kuitenkin haaveilet koko psykologian tutkinnon suorittamisesta ulkomailla, tarkista etukäteen Valviralta (psykologin ammattioikeuksia valvova viranomainen Suomessa), mitkä ovat ammatinharjoittamisen mahdollisuutesi Suomessa.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä psykologiaa voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Missä kaikkialla sitten voin opiskella psykologiaa? Alta näet edustamamme yliopistot, joiden luentosaleissa pääset uppotumaan psykologian kiehtovaan maailmaan. Klikkaa maavalikko auki ja selaa yliopistovaihtoehtoja.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Psykologia
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä