Yhteiskuntatieteet

Yhteiskuntatieteet - Yhteiskuntatieteiden opiskelu ulkomailla

Yhteiskuntatieteiden opiskelu ulkomailla

Kiinnostavatko yhteiskunnan sosiaaliset, taloudelliset, kulttuurilliset ja poliittiset ilmiöt? Lähde maailmalle opiskelemaan yhteiskuntatieteitä ja laajentamaan omaa maailmankatsomustasi!

Yhteiskuntatieteissä tarkastelun ja analysoinnin kohteena ovat yhteisöt ja ryhmät ja näiden normit, arvot, asenteet, tavat, työelämä, hallinnot ja muut yhteisöllisyyden muodot ja ilmiöt.

Ulkomailla opiskelun edut?

Yhteiskuntatieteiden (social sciences) opiskelu ulkomailla antaa ainutlaatuisen näkökulman valitsemaasi alaan: kun analysointi, havainnointi ja vertailu ovat opintojesi keskiössä, on ulkomailla asuminen, ja eri kulttuureista tulevien opiskelijoiden kanssa keskustelu, huomattava lisäarvo teorioiden ja muiden kirjoista ja luennoilla opitun päälle.

Kun tarkastelussa on yhteiskunnat ja niiden ilmiöt, on luonnollista tehdä olettamuksia ja yleistyksiä omista lähtökohdista käsin. Ulkomailla asuminen ja opiskelu kyseenalaistaan sopivasti kaikkia niitä omia absoluuttisina totuuksina pitämiäsi tietoja ja lähtökohtia. Sen lisäksi, että kyseenalaistaminen ja erilaisuuden ymmärtäminen kasvattaa sinua ihmisenä, uudet sosiaaliset ja analyyttiset taidot tekevät sinusta astetta paremman yhteiskuntatieteilijän.

Mitkä ovat opintovaihtoehtoni?

Valitsitpa sitten alaksesi minkä tahansa yhteiskuntatieteiden suuntauksen, opit opintojesi aikana kysymään, analysoimaan ja havainnoimaan. Yhteiskuntatieteille on yhteistä teoreettinen osaamien jalkauttaminen aitoihin tilanteisiin ja ilmiöihin.

Lähde maailmalle opiskelemaan esimerkiksi antropologiaa Englantiin, kansainvälisiä suhteita Japaniin, psykologiaa Yhdysvaltoihin, kriminologiaa Kanadaan tai vaikkapa kansantaloustiedettä Australiaan.

Yhteiskuntatieteiden opiskelu ulkomailla
Ruoka on yksi yhteiskuntatieteiden teemoista. Voit lähestyä aihetta ainakin kehitysmaantieteen, kansantaloustieteen, antropologian, psykologian, sosiologian, kansainvälisen politiikan ja sosiaalityön näkökulmasta. 

Missä voin työskennellä suoritettuani yhteiskuntatieteiden tutkinnon?

Yhteiskuntatieteiden opiskelu antaa sinulle valmiudet erilaisiin yhteiskunnallista asiantuntemusta vaativiin työtehtäviin. Voit työllistyä liike-elämän, järjestöjen, valtion, kuntien ja yrityksien palvelukseen. Yhteiskuntatieteilijät työskentelevät pääosin ilmiöiden selittäjinä ja ennakoijina sekä erilaisten järjestelmien kehittäjinä: mistä köyhyys tai rasismi johtuu, mitä seuraa vallankumouksista tai internetin kehittymisestä, kuinka yhteiskunnat muuttuvat ja mukautuvat.

Sosiaalityötä lukuun ottamatta yhteiskuntatieteilijät eivät valmistu tiettyyn ammattiin – ja sosiaalityötekijänkin pätevyydellä tulevaisuuden työpaikkasi voi olla lähes missä tahansa. Yhteiskuntatieteilijöitä löytyy esimerkiksi tuntiopettajina, henkilöstöpäällikköinä, projektipäällikköinä, kouluttajina, tutkijoina, kriisityöntekijöinä ja koulukuraattoreina.

HUOM! Erityisesti jos tiedät jo nyt tähtääväsi valtion virkaan Suomessa ja olet lähdössä suorittamaan koko tutkintoa ulkomailla, tarkista etukäteen asianmukaisen viranomaisen kanta ulkomaalaisten tutkintojen tunnistamisesta.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä yhteiskuntatieteitä voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Selaa yliopistoja, jotka tarjoavat yhteiskuntatieteiden opintoja:

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Yhteiskuntatieteet
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä