Lääketiede

Lääketiede - Lääketieteen opiskelu ulkomailla

Lääketieteen opiskelu ulkomailla

Onko unelma-ammattisi lääketieteen alalla? Mitäpä jos höystäisit koulutustasi pätkällä ulkomaan opintoja? Koko tutkinnonkin opiskelu maailmalla onnistuu, mutta ulkomailla suoritetut lääketieteen opinnot ovat erityisen osuvia vaihto-opintoina.

Lääketieteellisiin (medicine) tiedekuntiin on kova kilpailu, ja sisäänpääsy voi olla tiukassa Suomessa. Suomi ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehtosi, jos alavalintasi on lääketiede. Huomaa kuitenkin, että edustamamme yliopistot maailmalla ovat erittäin korkeatasoisia, joten ulkomaille lähtö lääketiedettä opiskelemaan ei ole mikään ”lohdutuspalkinto” tai helppo vaihtoehto.

Päästäksesi sisään edustamiemme yliopistojen tutkinto-ohjelmiin, sinulta vaaditaan kiitettävät (vähintään Eximia / Laudatur) paperit lukiosta, hyvät suosituskirjeet sekä maakohtainen soveltuvuustesti. Lisäksi useassa yliopistossa toiseen hakuvaiheeseen päässeet hakijat haastatellaan (joko puhelimitse tai paikan päällä).

Pääsyvaatimuksien lisäksi myös hinnat ovat huomattavasti kovemmat kuin millään muulla terveydenhuoltoalan linjalla.

Lääketieteen opiskelu ulkomailla - KILROY

Kansainvälinen koulutus tarjoaa opintoihisi kuitenkin mielenkiintoisen lisävärin ja samalla haastat itsesi oppimaan virallisten opintojesi ohella myös luokkahuoneiden ulkopuolella. Joten jos lääketiede on haaveissasi ja olet motivoitunut, älä anna pääsyvaatimuksien turhaan pelotella.

Ulkomailla opiskelun edut?

Kun opiskelet ulkomailla, saat koulutuksesi lisäksi kansainvälistä kokemusta ja kartutat kielitaitoasi. Uudessa kulttuurikontekstissa heräät myös ajattelemaan, kuinka esimerkiksi potilaan kuume-oireet voivat kertoa eri tarinaa Suomessa, Australiassa, Angolassa ja Brasiliassa.

Valtaosa lääketieteen koulutuksesta on toki sama kaikkialla maailmassa ja täysin verrannollista Suomen vastaaviin koulutusohjelmiin. Tästä syystä vaihto-opinnot osana jo aloittamaasi suomalaista tutkintoa on loistava mahdollisuus kartuttaa niin ammatillista osaamistasi kuin henkilökohtaista kokemuspankkitilisiäkin. Erityisesti jos tulevaisuuden suunnitelmissasi on työskentely ulkomailla, on kansainvälinen koulutus hyvä ensimmäinen askel kohti tätä tavoitetta.

Lääketieteen opiskelu ulkomailla - Anatomia

Mitkä ovat opintovaihtoehtoni?

Lääketiede on monitahoinen ja -alainen opintoala, jonka parissa riittää haasteita lähes loputtomiin. Ala on kiehtova, mutta sen laaja-alaisuus tekee siitä myös vaativan. Kukaan ei voi hallita kaikkia osa-alueita, joten erikoistuminen on arkea lääketieteen opinnoissa. Jo perusopintojen puitteissa tutustut laajasti lääketieteen eri osa-alueisiin, esimerkiksi pediatriaan, anatomiaan, genetiikkaan, mikrobiologiaan, ravitsemustieteeseen ja onkologiaan.

Missä voin työskennellä lääketieteen opintojeni jälkeen?

Jos kliininen lääketiede on sinun valintasi, saatat löytää tulevaisuuden ammattisi neurologian, kirurgian, psykiatrian, fysiatrian tai vaikkapa anestesiologian kentältä. Jos taas olet kiinnostunut enemmän diagnostiikasta, saatat päätyä oikeuslääketieteen, perinnöllisyyslääketieteen, radiologian, työterveyshuollon, mikrobiologian tai vaikkapa patologian pariin.

Lääketieteelliseltä alalta valmistuneiden työnantajia ovat sairaalat ja terveyskeskukset, laboratoriot, hoitolaitokset ja erilaiset tutkimusinstituutiot.

Lääketieteen opiskelu ulkomailla - Neurologia

Voinko työskennellä Suomessa, vaikka suoritan tutkintoni ulkomailla?

Ulkomailla suoritettu lääketieteen tutkinto ei automaattisesti oikeuta ammatin harjoittamiseen Suomessa. Jos päätät ulkomailla opiskelujen jälkeen työskennellä Suomessa, tarvitset Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran myöntämän virallisen toimiluvan. Tapauskohtaisesti saatat joutua täydentämään opintojasi joko yksittäisillä kursseilla tai kokeilla.

Jos olet lääketieteen opiskelija ja harkitset vaihto-opintoja tai muita vaihtoehtoisia ulkomaanjaksoja, muistathan, että erilaisista vapaaehtoistöistä saattaa löytyä sinulle mielenkiintoisia vaihtoehtoja, joissa kartutat kokemuksia sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä lääketiedettä voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Voit lähteä opiskelemaan lääketiedettä moneen maailmankolkkaan. Avaa alta itseäsi kiinnostava kohde ja valitse sitten yliopisto.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Lääketiede
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä