Terveydenhuoltoala

Terveydenhuoltoalan opiskelu ulkomailla

Kiinnostaako ihmisläheinen työ ja tietotaidon soveltaminen käytännössä? Jos ajatus haasteiden vastaanottamisesta tuntuu omalta, niin ura terveydenhuollon alalla saattaa olla juuri sinun juttusi.

Mikään ei ole koskaan täysin varmaa, mutta on varsin turvallista sanoa, että terveydenhuoltoalalla riittää töitä nyt ja tulevaisuudessa. Tämän alan ammattilaisia tarvitaan aina ja kaikkialla.

Ulkomailla opiskelun hyödyt

Ulkomaiset yliopistot tarjoavat kattavan ja edistyksellisen terveydenhuoltoalan (health sciences) koulutuksen, josta on hyötyä työmarkkinoilla. Erityisen hyödyn terveydenhuoltoalan ulkomaisista opinnoista huomaat kuitenkin omassa henkilökohtaisessa osaamisessasi. Yhteistyöyliopistoistamme valmistuu aloitekykyisiä ja itsevarmoja terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

Terveydenhuoltoalan opiskelu ulkomailla

Ulkomailla opit akateemisen ja käytännön ammatinharjoittamisen tietojen ja taitojen lisäksi myös luokkahuoneiden ulkopuolella. Vahvistunut kielitaito ja itsevarmuus ovat ominaisuuksia, joista hyödyt varmasti jatkossa niin henkilökohtaisessa kuin ammatillisessakin elämässäsi. Vuorovaikutustaidot ovat ihmiskeskeisellä alalla keskeisiä, joten kansainvälisessä ympäristössä opitut taidot eri kulttuurien välisestä kommunikoinnista ovat äärimmäisen hyödyllisiä tulevassa ammatissasi.

Joitakin terveydenhuollon aloja, kuten kiropraktiikkaa, et edes voi opiskella Suomessa, joten ulkomaiset opinnot ovat luonteva vaihtoehto.

Opintovaihtoehdot ulkomailla?

Ulkomailla voit opiskella joko koko tutkinnon tai osan suomalaisesta tutkinnostasi vaihto-opintoina. Vaihdon aikana ei kuitenkaan voi suorittaa kliinisiä kursseja mutta yleisiä alan kursseja kylläkin. Kurssivalikoimissa on maa- ja yliopistokohtaisia eroja. Ota yhteyttä opintoneuvojiimme, niin saat tarkemmat tiedot vaihtoehdoistasi.

Ulkomailla terveydenhuoltoalalla vaativimmat pääsyvaatimukset, sekä korkeimmat lukukausimaksut, ovat lääketieteen sekä hammaslääketieteen opintoihin. Kaiken kaikkiaan terveydenhuoltoalalle sisäänpääsy ulkomaisiin yliopistoihin ei ole sen helpompaa tai vaikeampaa kuin Suomessakaan.

Terveydenhuoltoalan opinnot ulkomailla

Mitä vaihtoehtoja terveydenhuoltoala tarjoaa?

Terveydenhuoltoalan työtehtävät ovat erittäin vastuullisia, joten ammattitaito ja -ylpeys ovat tärkeitä valitsemastasi suuntauksesta riippumatta. Ala tarjoaa monipuolisia tehtäviä terveyden edistämisen, sairauksien ennaltaehkäisyn ja hoidon piiristä. Valitse oma tutkintosi esimerkiksi urheilun, ravitsemustieteiden tai radiologian aloilta.

Missä voin työskennellä opintojeni jälkeen?

Terveydenhoitoalan ammattilaiset työllistyvät laaja-alaisesti niin yksityiselle kuin julkisellekin sektorille, niin palveluiden tuotantoon, kehittämiseen kuin johtamiseenkin painottuviin työtehtäviin. Voit työllistyä myös erilaisiin arviointi-, kehittämis- ja projektitehtäviin tai perustaa vaikka yrityksen.

Tuleva ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi ensihoitaja, musiikki- tai ravitsemusterapeutti, hätäkeskuspäivystäjä, kätilö, farmaseutti, lääkäri tai vaikkapa erikoissairaanhoitaja. Pääasiallisesti työpaikat keskittyvät terveyskeskuksiin, sairaaloihin ja erilaisille poliklinikoille, mutta tulevaisuuden työpaikkasi saattaa löytyä myös esim. koulusta, lastenkodista, puolustusvoimista tai erinäisistä tutkimuslaitoksista.

Terveydenhuolto-opinnot ulkomailla

Voinko työskennellä Suomessa, vaikka suoritan tutkintoni ulkomailla?

Ulkomailla suoritettu terveydenhuoltoalan tutkinto ei automaattisesti tee sinusta laillistettua ammatinharjoittajaa Suomessa. Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinun tulee hakea ammatinharjoittamisoikeutta Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta. Myös Suomessa opiskelleet joutuvat hakemaan ammatinharjoittamiseen luvan Valviralta.

Ole yhteydessä Valviraan jo ennen opintojesi aloittamista, jotta varmistat, että ulkomainen koulutuksesi pätevöittää sinut harjoittamaan ammattia myös Suomessa.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä terveydenhuoltoalaa voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Löydä yliopistot, jotka tarjoavat terveydenhuoltoalan opintoja:

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Terveydenhuoltoala
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä