Taidealat & Design

Taidealat & Design - Taidealojen opiskelu ulkomailla

Taidealojen opiskelu ulkomailla

Taide- ja designalat ovat lahjakkaiden tekijöiden ja visionäärien aloja. Onko sinulla palava halu toteuttaa itseäsi ja työllistyä alalle, jossa näet luovuutesi ja teknisten taitojesi lopputuotoksen ihmisten arjessa? Yhteistyöyliopistoissamme on suuri määrä esimerkiksi muotoilun, tuotesuunnittelun, arkkitehtuurin, valokuvauksen ja sekä perinteisen että digitaalisen taiteen opintoja ja opiskelupaikkoja on huomattavasti enemmän tarjolla kuin Suomessa!

Miltä kuulostaisi esimerkiksi muotisuunnittelu Australiassa, valokuvauksen opinnot Uudessa-Seelannissa, korumuotoilun kurssit Englannissa tai elokuvaohjaajan opinnot Yhdysvalloissa?

Ulkomailla opiskelun hyödyt?

Taidealojen koulutusohjelmia (arts and design) on ulkomailla tarjolla huomattavasti enemmän kuin Suomessa ja yliopistojen aloituspaikkoja ei ole rajoitettu vastaavasti kuin Suomessa. Ulkomaan opintojen suurin etu onkin sekä koulutusohjelmien että kurssien valikoima. Monella taide-alalla myös kansainväliset työharjoittelupaikat ovat äärimmäisen palkitsevia ja hyödyllisiä tulevaisuuden työllistymistäsi ajatellen.

Kaiken kaikkiaan ulkomailla opiskelu tarjoaa uusia näkökulmia, uusia verkostoja ja uusia taitoja, joita et Suomessa opiskellessasi saisi.

Study Field Arts Design Animation
Lähde maailmalle opiskelemaan taidealoja: animaation ja graafisen suunnitelun alat tajoavat huikeita ammatillisia mahdollisuuksia lahjakkaille tekijöille.

Taidealoja Suomessa opiskelevat voivat lähteä helposti vaihtoon ja saada kurssit osaksi suomalaista tutkintoaan. Ota kuitenkin etukäteen selvää kurssivalikoimista ja keskustele oman oppilaitoksesi opintovastaavan kanssa hyväksilukuperiaatteista.

Jotta voit suorittaa maisterin tutkinnon ulkomailla, sinulta vaaditaan tavallisesti saman alan kandidaatin tutkinto sekä jonkin verran työnäytteitä. Ota yhteyttä, niin saat tarkempia tietoja itseäsi kiinnostavien koulutusohjelmien portfolio- ja muista pääsyvaatimuksista.

Mitä vaihtoehtoja ala tarjoaa?

Taide ja design ovat laajoja käsitteitä ja jo pelkästään yksittäisen koulutusalan alla on lukuisia suuntauksia, joten valittavia opintopolkuja on lukuisia. Oman sävyn opintoihisi tuo luonnollisesti opettajiesi tyyli sekä tietenkin toiset opiskelijat.

Valitse omat kurssisi esimerkiksi animaation, luovan kirjoittamisen, graafisen suunnittelun, kuvataiteiden, muoti- tai tuotesuunnittelun, digitaalisen median, valokuvauksen, maisema-arkkitehtuurin, teollisuusmuotoilun tai vaikkapa sisustussuunnittelun koulutusohjelmista.

Fashion -drawing -1280x 720-2
Vaate- ja tekstiilisuunnittelu ovat vain muutamia lukuisista taidealojen vaihtoehdoista, joita voit opiskella ulkomailla.

Missä voin työskennellä opintojeni jälkeen?

Taidealojen tutkinnot avaavat ovia esimerkiksi tuotantoyhtiöihin, muotitaloihin, design-yrityksiin, valokuvastudioihin, taidegallerioihin, museoihin, arkkitehtitoimistoihin, kaupunkien palkkalistoille, erilaisiin projekti-, konsultointi- ja asiantuntijatehtäviin, peli- ja elokuvateollisuuteen sekä esimerkiksi yrityksien tuotekehitykseen.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä voi opiskella taide- ja designaloja? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Alta löydät ulkomaalaiset yhteistyöyliopistomme, jotka tarjoavat taidealan opintoja. Jos et löydä näistä etsimääsi, huomaathan, että esittävän taiteen koulutusalat on esitelty täällä.

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Taidealat & Design
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä