Media

Media - Media-alan opinnot ulkomailla

Media-alan opiskelu ulkomailla

Oletko luonteeltasi utelias? Ajatteletko luovasti? Onko sinulla jatkuva tarve oppia lisää ja kertoa tarinoita? Media-alan opinnot tarjoavat koulutusta moneen viestintäalan työhön: valitse käytäntöä tai enemmän teoriaa, joka tapauksessa kansainvälisistä suhteista on alalla hyötyä!

Opiskelitpa sitten missä tahansa media-alaa (media studies), kansainvälisyys on tavalla tai toisella osa opintojasi, joten miksi et lähtisi ulkomaille hakemaan käytännön kokemusta ja näkemystä omaan tekemiseesi.

Ulkomailla opiskelun hyödyt?

Media- ja viestintäalalla kansainvälisyys on melkeinpä itsestäänselvyys. Nykypäivänä maailman uutis- ja mediavirrat kulkevat nopeasti ja sekoittuvat toisiinsa: median globaali liikkuvuus on arkea ja luonnollinen osa tulevaa ammattiasi.

Media-alan opinnot ulkomailla
Kouluttaudu media-alan ammattilaiseksi ulkomailla – Löydä oma alasi viestinnän ja tuotannon eri kentiltä.

Ulkomaisissa oppilaitoksissa media-alan panostus on usein suomalaisia korkeakouluja isompaa ja suuremmat budjetit näkyvät kurssivalikoimien laajuuksissa ja työvälineiden laadussa. Isojen ulkomaalaisten yliopistojen etu on myös niiden kansainvälinen maine, joka houkuttelee sekä alan parhaita opiskelijoita että vierailevia luennoitsijoita. Ulkomailla opiskelet siis aidosti ympäristössä, jossa opit ja otat vaikutteita sekä muilta opiskelijoilta että alansa huippuopettajilta.

Jos sinulla on jo opiskelupaikka Suomessa, voit lähteä kauttamme suorittamaan vaihto-opintoja. Ulkomaisten opintojaksojen sisällyttäminen kotimaiseen tutkintoon on varsin helppoa media-alalla, jossa kansainvälisen kokemuksen ja opintojen arvo tunnustetaan.

Vaihtoehtona on myös koko tutkinnon, joko kandidaatin tai maisterin, suorittaminen ulkomailla. Kun valitset ohjelmaasi, tutki pelkän nimikkeen lisäksi kurssivalikoimaa, erikoistumisvaihtoehtoja sekä työharjoittelumahdollisuuksia.

Mitä vaihtoehtoja ala tarjoaa?

Journalismin, joukkoviestinnän, suhdetoiminnan sekä tv- ja elokuva-alan koulutusohjelmissa voit erikoistua esimerkiksi yritysviestintään, tv- ja radiotuotantoon, elokuvaohjaukseen tai -kuvaukseen tai vaikkapa digitaaliseen viestintään. Muita vaihtoehtoja on perehtyminen toimittajan töihin, media- ja kulttuuriopintoihin tai multimedia-tuotantoon.

Media-alan opinnot ulkomailla - Viestintä ja journalistiikka
Journalistiikka ja radiotuotanto on vain yksi monista opintovaihtoehdoistasi media-alalla.

Media-ala on kilpailtu ja siksi myös niin kiehtova ala. Lahjakkuus, luovuus ja kova työnteko palkitaan mielenkiintoisissa projekteissa jo opintojen aikana, ja riippuen valitsemastasi yliopistosta ja opintosuuntauksesta, saatat päästä oikeisiin työprojekteihin jo opintojesi aikana.

Missä voin työskennellä opintojeni jälkeen?

Media-alan ammattilaiset työllistyvät monipuolisesti koko mediakentälle. Tuleva työpaikkasi voi olla toimittajana, tapahtumatuottajana, viestintäjohtajana, tiedottajana, ohjaajana, kuvaajana, käsikirjoittajana, viestintäkouluttajana tai data-analyytikkona. Voit myös päätyä esimerkiksi PR-toimistoon tai erinäisiin markkinoinnin työtehtäviin.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä medialaa voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Valitse itseäsi kiinnostava yliopisto, jossa opiskella media-alaa:

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Media
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä