Matkailu- ja ravitsemusala

Matkailu- ja ravitsemusala - Matkailu- ja ravitsemusalan opiskelu ulkomailla

Matkailu- ja ravitsemusalan opiskelu ulkomailla

Unelmoitko kansainvälisestä urasta, tai työpaikasta, jossa työskentelet osana tiimiä? Haluatko pitää tulevaisuuden asuinmaasi vaihtoehdot avoinna? Jos vastasit kyllä, jatka lukemista: ura matkailu- ja ravitsemusalalla tarjoaa vaihtoehtoja!

Jos olet sosiaalinen ja ratkaisukeskeinen tekijä-tyyppi, matkailu- ja ravitsemusala saattaa olla oikea valinta sinulle.

Ulkomaan opintojen edut?

Yksi keskeisimmistä eduista opiskella matkailu- ja ravitsemusalaa (tavallisimmin hospitality management) ulkomailla on kielitaito. Tällä alalla jos millä kielitaidon arvo korostuu: sujuva kielitaito on oleellinen työväline eikä vain kiva maininta CV:ssä. Alan keskeiseen koulutukseen, ja samalla ulkomailla opiskelun etuihin, kuuluu kielitaidon lisäksi erilaiset kanssakäynti- viestintätaidot. Ulkomailla opiskellessasi kehität näitä taitoja päivittäin kansainvälisessä opiskelijaryhmässä sekä arjen käytännöissä itsellesi uudessa kulttuuriympäristössä.

Matkailu- ja ravitsemusala on kansainvälisesti yksi nopeimmin kasvavista teollisuudenaloista. Tämä tarkoittaa, että alalla tarvitaan uusia tekijöitä, jotka osaavat vastata muuttuviin markkinoihin ja toisinaan nopeastikin vaihtuviin työtehtäviin. Ulkomailla opiskelu tukee juuri näitä taitoja ja ominaisuuksia.

Matkailu- ja ravitsemusalan opiskelu ulkomailla

Kun lähdet opiskelemaan itsellesi vieraaseen kulttuuriin, astut oman mukavuusalueesi ulkopuolelle ja opit valtavasti uusia taitoja jo ihan arkielämässä. Ulkomailla suoritetut opinnot valmistavat sinut muuntautumiskykyyn ja haasteiden vastaanottamiseen. Saat akateemisen koulutuksen lisäksi runsaasti itseluottamusta, jolle on varmasti käyttöä myös tulevalla työurallasi. Lähde siis kouluttautumaan tulevaisuuden rautaiseksi ammattilaiseksi!

Mitä vaihtoehtoja ala tarjoaa?

Matkailu- ja ravitsemusalan alle mahtuu lukuisia opintosuuntauksia. Matkailu- ja ravitsemuspalveluissa voit suuntautua, luonnollisesti, joko matkailuun tai ruokapalveluihin, mutta kokonaisuuteen kuuluu paljon, paljon muutakin. Lähes kaikki opintosuuntaukset sisältävät myös jonkin verran markkinointia, liiketaloutta, riskien hallintaa, kriisiviestintää ja johtamista.

Matkailu- ja ravitsemusalan opiskelu ulkomailla - KILROYn kautta maailmalle!

Voit lisäksi opiskella tapahtumatuotantoa tai vaikkapa kestävään kehitykseen liittyviä teemoja valitsemasi suuntauksen näkökulmalta. Erilaiset käyttäjälähtöiset palvelut ja tilasuunnittelut kuten festareiden ja kauppakeskuksien palvelukokemukset kuuluvat alan opintoihin – niin halutessasi.

Kulttuuri- ja ympäristöosaaminen ovat keskeisiä teemoja matkailu- ja ravitsemusalan opinnoissa. Vastuullisen toiminnan opiskelu saattaa tarkoittaa kohdallasi esim. erikoistumisopintoja vastuullisen gastronomian parissa. Voit myös valita kursseja rakennetun ympäristön ja luonnon kohtaamisesta matkailupalveluiden kehittämisessä.

Missä voin työskennellä matkailu- ja ravitsemusalan osaajana?

Alan opinnot valmistavat sinut mm. erilaisten palvelukonseptien tuottamiseen, kehittämiseen ja johtamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit päätyä työskentelemään hotelleihin ja ravintoloihin mutta myös kylpylöihin tai vaikkapa huvipuistoihin, tuotantoyhtiöihin, turismitoimistoihin tai erilaisiin kehitys- ja markkinointiyksiköihin. Tuleva työnantajasi voi olla yhtä lailla yksityinen yritys tai kunnallinen toimija.

Matkailu- ja ravitsemusalan opiskelu ulkomailla - Ekoturismi

Matkailu- ja ravitsemusalan opinnot valmistavat myös yrittäjyyteen. Kaiken kaikkiaan tarjolla on paljon monipuolisia työtehtäviä ja runsaasti etenemismahdollisuuksia.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä matkailu- ja ravitsemusalaa voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Selaa yliopistoja, jossa voit kouluttautua matkailu- ja ravitsemusalalle:

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Matkailu- ja ravitsemusala
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä