Luonnontieteet

Luonnontieteet - Luonnontieteiden opiskelu ulkomailla

Luonnontieteiden opiskelu ulkomailla

Luonnontiede on kiehtova ala, joka tarjoaa yhtä lailla opiskelijoille kuin alan ammattilaisillekin toistuvasti uusia haasteita ja kehittymismahdollisuuksia. Oletko kiinnostunut luonnosta, sen ilmiöistä, lainalaisuuksista ja tulevaisuudesta? Jos vastaat kyllä, jatka lukemista.

Luonnontieteet (natural sciences) jakautuvat lukuisiin eri oppiaineisiin ja suuntautumisvaihtoehtoihin, mutta kaikille luonnontieteille on yhtenäistä tieteen mitattavuus ja tieteen tekemisen tarkkuus.

Ulkomailla opiskelun edut?

Eri aloilla painotetaan hieman erilaista osaamista, mutta tietyt ominaispiirteet ja taidot ovat yhteisiä kaikille luonnontieteilijöille: kekseliäisyys, tiedon ja olettamuksien kyseenalaistaminen sekä pitkäjänteisyys.

Sen lisäksi että ulkomailla luonnontieteiden opiskelu kehittää väistämättä kielitaitoasi ja monella alalla mahdollistaa maailmanluokan tutkijoilta ja professoreilta oppimisen, kehität maailmalla myös ei-akateemisia taitoja, joista on hyötyä tulevalla työurallasi.

Uusiin totuuksiin sopeutuminen ja uuden tiedon soveltaminen on juurikin sitä, mitä teet koko ajan, kun elät ulkomailla. Esimerkiksi tutkimustyössä vaadittava pitkäjänteisyys kehittyy, kun yrität ymmärtää uusia asioita, selvittää byrokratiaa, totuttelet uusiin toimintamalleihin, luot sosiaalisen verkostosi tyhjästä ja opiskelet vieraalla kielellä. Kun joudut kyseenalaistamaan arkisetkin asiat, opit nopeasti, ettei mitään kannata pitää itsestäänselvyytenä ja opit näkemään ja kehittelemään uudenlaisia ratkaisuja.

Luonnontieteiden opiskelu ulkomailla - Konsultti

Jos päädyt tutkijaksi, saatat työskennellä pitkälti yksin, mikä vaatii itsenäistä otetta tekemiseesi ja omiin taitoihisi luottamista. Toisaalta tutkijat joutuvat esittelemään tuloksiaan, ja erityisesti konsultti- tai muunlaisissa asiantuntijatehtävissä luonnontieteilijöillä on oltava hyvä ilmaisukyky ja verkostoitumistaidot. Ulkomailla eläminen ja opiskelu kehittää sinua kaikilla näillä osa-alueilla.

Kun panostat ulkomailla opiskelun myötä henkilökohtaisiin ominaisuuksiisi ja taitoihisi kirjatiedon lisäksi, olet jo monta harppausta edellä Suomessa opiskelleisiin nähden.

Minkälaisia opintonvaihtoehtoja minulla on?

Luonnontieteissä tutkitaan – yksinkertaisesti sanottuna – luontoa. Karkeasti luokiteltuna tieteenalat jakautuvat perustutkimukseen ja soveltavaan tutkimukseen. Oppiaineet ovat luonnollisesti samat kaikkialla maailmassa, mutta painotukset ja asiantuntijuuden taso toki vaihtelevat paikallisten luonnonolojen mukaisesti: mikä on missäkin päin maailmaa kiinnostuksen kohteena ja mihin tutkimusresurssit ohjataan.

Luonnontieteiden opiskelu ulkomailla - Meribiologia

Vaikka voit yhdistelemällä eri oppiaineita ja kursseja saada räätälöityä Suomessakin lähes minkämoisen opintokokonaisuuden tahansa, sinulla on ulkomailla huomattavasti monipuolisemmat opintomahdollisuudet esimerkiksi meribiologian tai oseanografian (meritieteen) tutkintokokonaisuuksiin: miltäpä kuulostaisi Honolulu tai Auckland tulevana opiskelukaupunkinasi?

Vai houkuttelisiko esim. maataloustieteen opinnot Englannissa, tähtitieteen tutkinto Australiassa, biologian tai biolääketieteen opinnot Yhdysvalloissa, kemiantekniikka tai ympäristötiede Kanadassa? Vaihtoehtoja on vaikka kuinka, joten ei kun vain vaihtoehtoja selaamaan! 

Luonnontieteiden opiskelu ulkomailla - Geologia

Missä voin työskennellä valmistuttuani luonnontieteellisesta tiedekunnassa?

Luonnontieteen ammattilaiset työllistyvät erilaisiin tuotekehityksen ja laadunvalvonnan työtehtäviin, tutkijoiksi, opettajiksi ja asiantuntijoiksi. Varsinaisesti suorittamasi tutkinto (suoritat sen Suomessa tai ulkomailla) ei valmista sinua suoraan mihinkään tiettyyn ammattiin.

Luonnontieteellinen koulutus antaa sinulle pohjaosaamisen, jonka turvin saatat työllistyä eri teollisuuden aloille, yritysmaailmaan tai tutkimuslaitoksiin. Saatat päätyä asiantuntijaksi julkiselle sektorille tai esimerkiksi järjestömaailmaan. Tulevaisuuden työurasi luonnontieteilijänä on pitkälti riippuvainen valitsemistasi sivuaineista ja luonnollisesti omista kiinnostuksesi kohteista.

Luonnontieteiden opiskelu ulkomailla - Maataloustiede

Monissa työtehtävissä vaaditaan viestintätaitoja, lakituntemusta, esimiesosaamista, markkinnointinäkemystä, tiettyä kielitaitoa, kaupallista koulutusta tai teknillisiä taitoja. Joten uteliaisuuden tyydyttämisen lisäksi poikkitieteellisyys, ja erikoistenkin sivuainekokonaisuuksien suorittaminen, ei ole ollenkaan hullumpi ajatus tulevaisuuden työllistymisesi kannalta. Pidä tämä mielessä, kun mietit erikoistumisvaihtoehtojasi ja koulutuksesi käytettävyyttä työmarkkinoilla.

Isoissa yliopistoissa maailmalla on paljon enemmän valinnanvaraa suomalaisiin yliopistoihin verrattuna, joten sen kuin vain seuraat mielenkiinnonkohteitasi.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä luonnontieteitä voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Selaa alta yliopistoja, joissa voit opiskella luonnontieteitä:

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Luonnontieteet
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä