Kauppatieteet

Kauppatieteet - Kauppatieteiden opiskelu ulkomailla

Kauppatieteiden opiskelu ulkomailla

Harvalla alalla ulkomaisia opintoja arvostetaan yhtä paljon kuin kappatieteiden alalla. Ja kun opintovaihtoehtoja on vaikka kuinpa paljon, löydät varmasti itsellesi sopivan erikoistumisvaihtoehdon maailmalta. Miksi et siis sinäkin lähtisi hakemaan kauppatieteiden oppeja maailmalta?

Business-maailma on kansainvälinen, joten opinnot ulkomailla, kielitaito, verkostoituminen, ulkomailla suoritetut työharjoittelut ja erikoistumiskurssit ovat arvokkaita.

Ulkomailla opiskelun hyödyt?

Englanninkielisissä maissa suoritettuihin kauppatieteiden (business) tutkintoihin suhtaudutaan niin Suomessa kuin maailmallakin positiivisesti ja kansainvälistä kokemusta hyvästä yliopistosta on vaikea korvata muilla tavoin. Ulkomailla opiskelun yksi houkuttelevimmista eduista, kielitaidon lisäksi, on kurssivalikoima: monen yliopiston kurssitarjottimelta löytyy kursseja, joita Suomessa ei ole mahdollista opiskella.

Yleensä ulkomailla suoritetut vaihto-opinnot on helppo saada osaksi suomalaista tutkintoa, kunhan käyt korvaavuuskeskustelut hyvissä ajoin oman korkeakoulusi kanssa. Vaihto-opintojen lisäksi voit tietenkin lähteä ulkomaille opiskelemaan myös koko tutkintoa (kandi tai maisteri).

Kauppatieteiden opiskelu ulkomailla - Rahoitus
Lähde opiskelemaan kauppatieteitä ulkomaille ja opi sekä teoria että käytäntö aidosti kansainvälisessä ympäristössä.  

Vastaavasti kuin suomalaisissa korkeakouluissa myös ulkomailla opinnot seuraavat pääasiallisesti kaavaa, jossa ensimmäinen opiskeluvuosi on yleisiä kaupallisen alan opintoja ja toisena vuonna käyt oman erikoistumisalasi kursseja. Koulutusohjelmaa valitessasi tarkastele kokonaisuutta tutkintonimikettä syvemmälle: mitkä ovat erikoistumisvaihtoehdot ja työharjoittelumahdollisuudet.

Jos olet jo työelämässä, mutta haluat päivittää opintojasi ja edetä urallasi, voi MBA-tutkinto olla sinua varten. MBA-tutkintoihin vaaditaan yliopistosta ja koulutusohjelmasta riippuen 2–7 vuotta työkokemusta. Lue FAQ-osiostamme, kuinka Master of Business, Master of Business Administration ja MBA-tutkinnot eroavat toisistaan tai ota yhteyttä, niin keskustellaan yhdessä sinulle sopivista vaihtoehdoista.

Mitä vaihtoehtoja kauppatieteiden ala tarjoaa?

Jos erityisesti numerot ovat juttusi, opiskele kirjanpitoa; jos taas luova työskentely vaikuttaa houkuttelevammalta vaihtoehdolta, harkitse markkinointia. Tai miten olisi logistiikka, tuotantotalous, rahoitus tai vaikkapa henkilöstöjohtaminen? Kaikille kauppatieteen alan opinnoille on yhteistä päättelykyvyn ja soveltavien taitojen opiskelu ja kehittäminen.

Kauppatieteiden opiskelu ulkomailla
Kauppatieteiden opiskelu ulkomailla tarjoaa monia vaihtoehtoja poikkitieteellisiin opinto-ohjelmiin. 

Missä voin työskennellä opintojeni jälkeen?

Valtaosa kauppatieteiden koulutusohjelmista valmistuneista työllistyy yritysmaailmaan. Tuleva työpaikkasi voi kuitenkin löytyä myös järjestöpuolelta tai esimerkiksi valtionhallinnosta. Kauppatieteilijät työllistyvät suunnittelu-, kehitys- ja hallintotehtäviin, rahoitus-, myynti- ja viestintäalan tehtäviin sekä erilaisiin esimies- ja johtotehtäviin.

Tulevaisuuden työnimikkeesi saattaa olla mm. yritysjohtaja, konsultti, kirjanpitäjä, talouspäällikkö, asiakkuusjohtaja tai projektipäällikkö. Moni myös päätyy yrittäjäksi tai erilaisiin asiantuntijatehtäviin.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä kauppatieteitä voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Selaa yliopistoja, joissa voit opiskella kauppatieteitä:

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Kauppatieteet
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä