Insinööritieteet

Insinööritieteet - Insinööritieteiden opiskelu ulkomailla

Insinööritieteiden opiskelu ulkomailla

Insinöörejä yhdistää uteliaisuus ymmärtää, kuinka erilaiset laitteet, koneet ja tekniset kokonaisuudet toimivat. Asioiden mittaaminen, osiin purkaminen ja vertailu houkuttelevat insinöörin mieltä.

Jos uuden luominen ja olemassa olevan paremmaksi kehittely kuulostavat mielekkäiltä ajatuksilta, sinussa saattaa olla insinööriainesta.

Ulkomailla opiskelun edut?

Insinöörialojen (engineering) opiskelu ulkomailla haastaa sinut sekä sosiaalisesti oman mukavuusalueesi ulkopuolelle vieraaseen kulttuuriin että akateemisesti korkeatasoisen opetuksen pariin. Toki Suomessakin saa korkeatasoista opetusta, mutta opiskelu englanniksi antaa opintoihisi lisäulottuvuutta ja avaa monia uusia uramahdollisuuksia kansainvälisiltä työkentiltä.

Lisäsisältöä opintoihisi tuovat myös ne lukuisat mielenkiintoiset keskustelut, joihin väistämättä osallistut monikansallisissa opetusryhmissä: eri taustoista tulevilla opiskelijoilla on erilainen näkökulma ja lähestymistapa niin arkeen kuin teknologiaankin. Tästä kaikesta on hyötyä, kun sitten tulevana insinöörinä olet luomassa ratkaisuja esim. teollisuuden ongelmiin tai kehittämässä arjen teknologiaa.

Insinööritieteet - Autotekniikka

Miltä kuulostaisi esimerkiksi Coventry Universityn autotekniikan (Automotive Engineering) opinnot? Coventry tekee muuten yhteistyötä mm. Jaguarin ja BMW:n kanssa, mikä tarkoittaa opiskelijoille hyviä yhteyksiä työelämään. Tai houkuttelisiko Petroleum engineering -opinnot Australiassa, kemiantekniikan opit Yhdysvalloissa tai konetekniikan opiskelu Kiinassa?

Mitkä ovat opintovaihtoehtoni?

Insinööri on teknisen alan ammattilainen, joten yksinkertaistettuna kaikki opintovaihtoehtosi ovat jonkinlaista tekniikkaa. Tekniikan ala on kuitenkin monimuotinen ja juuri siksi niin kiehtova. Vai miltä muultakaan kuin kiehtovalta kuulostavat esimerkiksi avaruustekniikka ja nanoteknologia? Tai entäpä liikenteen ja energiahuollon infrastruktuurien kehittäminen ja ohjelmistotuotannon loputtomat soveltamismahdollisuudet?

Kaikki insinöörin koulutusohjelmat tähtäävät kouluttamaan opiskelijoista tulevaisuuden ammattilaisia, jotka osaavat yhdistää teoriaa, logiikkaa ja luovuutta.

Voit lähteä opiskelemaan insinöörialaa ulkomaille joko vaihtoon, osana suomalaista korkeakoulututkintoa, tai tutkinto-opintoihin suorittamaan joko kandidaatin tai maisterin tutkintoa.

Insinööritieteet - Avaruustekniikka

Missä voin työskennellä tietotekniikkaopintojeni jälkeen?

Insinöörit työllistyvät pääasiassa teollisuuden ja hallinnon työnjohtotehtäviin. Tulevaisuuden insinööriammattisi voi olla lähes miltä toimialalta tahansa, sillä osaavia tekijöitä ja ajattelijoita tarvitaan kaikkialla: avaruuden kartoittamisessa, luonnonsuojelussa, tietoliikenteen kehityksessä, lääketieteessä, koneteollisuudessa, arkkitehtuurissa, infrastruktuurin ylläpidossa ja kehityksessä, tuotantotaloudessa, automaatio- ja energiateollisuudessa jne.

Joitakin insinöörialojen ammattilaisia koskee niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa erilaiset sertifiointijärjestelmät. Suunnittelutöitä ja oman yrityksen perustamista varten saatat tarvita tutkinnon lisäksi erillisen todistuksen ammattipätevyydestäsi, jonka saat työvuosilla. Vaatimukset vaihtelevat alakohtaisesti.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä insinööritieteitä voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Selaa alta maittain yliopistoja, jotka tarjoavat insinööritieteiden opintoja maailmalla:

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Insinööritieteet
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä