Humanistiset tieteet

Humanistiset tieteet - Humanististen alojen opiskelu ulkomailla

Humanististen tieteiden opiskelu ulkomailla

Humanistisiin tieteisiin kuuluu laaja joukko eri suuntautumisvaihtoehtoja, joista valita se oma juttu. Yhteistä kaikille humanistisille aloille on kuitenkin niiden ihmislähtöisyys ja pohdiskeleva ote tieteeseen ja suhteellisiin totuuksiin.

Humanististen tieteiden (humanities) opiskelu ulkomailla avartaa maailmankatsomustasi tavoilla, joista on hyötyä sekä henkilökohtaisessa, akateemisessa että ammatillisessa elämässäsi.

Ulkomailla opiskelun edut?

Kun lähdet opiskelemaan humanistisia tieteitä ulkomaille, saat tutkinnon lisäksi ainutlaatuisia kokemuksia ja parannat kielitaitoasi. Ulkomaalaisissa yliopistoissa on myös usein suomalaisia yliopistoja monipuolisempi kurssivalikoima, joten voit helpommin suuntautua haluamallesi eritysalalle.

Humanististen tieteiden opiskelu ulkomailla - Kulttuuri
Maailma on täynnä mielenkiintoisia kulttuureja, tapoja, historioita, ideologeja, maailmankatsomuksia ja ihmisiä, joihin tutustuminen ja perehtyminen rikastuttaa opiskelijaa.

Koska humanistisissa tieteissä tutkitaan nimenomaan ihmisten tekemisiä, käyttäytymistä ja ajatuksia, on ulkomailla opiskelu erityisen antoisaa. Ymmärrät opiskelemaasi aivan uudella tavalla, kun asetat itsesi uuteen kulttuuriympäristöön ja elät ja opiskelet itsellesi vieraiden tapojen ja normien puitteissa.

Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Humanistiset tieteet tutkivat ihmisen käyttäytymistä, uskomuksia, kulttuurisia tapoja ja rakenteita eri näkökulmilta ja eri lähestymistapoja ja menetelmiä käyttäen. Voit tutustua ihmisten toimintaan ja ajatuksiin sekä yhteiskuntien ilmiöihin ja kehitykseen esimerkiksi arkeologian, historian, kirjallisuuden, filosofian ja teologian opintojen kautta.

Humanististen tieteiden opiskelu ulkomailla - Arkeologia
Arkeologian opintojen myötä opit ihmiskunnan kiehtovasta historiasta ja yhteiskuntien tavoista ja arvomaailmoista.

Missä voin työskennellä humanististen opintojeni jälkeen?

Humanististen tieteiden opiskelijat työllistyvät valmistuttuaan mitä moninaisimpiin tehtäviin. Luonnollisesti valitsemastasi oppiaineesta riippuen voi tulevaisuuden työpaikkasi olla esimerkiksi opettajana koulussa, tutkijana tai konsulttina joko julkisella tai yksityisellä puolella tai vaikkapa amanuenssina, tiedottajana, toimittajana tai asiantuntijana mitä erilaisimpien yrityksien ja muiden organisaatioiden palkkaamana.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä humanistisia tieteitä voi opiskella? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Löydä yliopisto, jossa voit opiskella humanistisia tieteitä:

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Humanistiset tieteet
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä