Esittävä taide

Esittävä taide - Esittävän taiteen opiskelu ulkomailla

Esittävän taiteen opiskelu ulkomailla

Esittävä taide ei ole helppo ala, mutta siltikin täydellinen sinulle, joka haluat toteuttaa itseäsi taiteesi kautta. Jos suhtaudut intohimoisesti tekemiseesi, olet lahjakas ja valmis kovaan työntekoon, esittävä taide saattaa olla oikea valinta sinulle.

Luovuudella, pitkäjänteisyydellä ja oikealla koulutuksella unelma elättää itsensä harrastuksena alkaneesta intohimosta on mahdollisia!

Ulkomailla opiskelun hyödyt?

Esittävien taiteiden (performing arts) opiskelu ulkomailla avaa sekä koulutus- että työmahdollisuuksia, joihin et Suomessa pääse käsiksi. Monissa maissa panostukset esittävän taiteen koulutukseen ja tuotantoon ovat aivan eri luokkaa kuin Suomessa, mikä tarkoittaa sinulle opiskelijana enemmän valinnanvaraa, monipuolisempia kursseja ja kauttaaltaan korkeatasoista koulutusta.

Jos haaveilet näyttelijän urasta, voi ulkomailla opiskelu olla sinun juttusi. Suomessa koulutus keskittyy pääasiasiallisesti teatterityöhön, kun taas esimerkiksi USA:ssa paneudut nimenomaan elokuvanäyttelemisen saloihin.

Esittävän taiteen opiskelu ulkomailla - New York Film Academy
New York Film Academy tarjoaa opiskelijoilleen huikeita mahdollisuuksia New Yorkin ja Los Angelesin kampuksillaan.

Esittävän taiteen opiskelu ulkomailla on erityisen arvokasta, jos haaveilet kansainvälisestä urasta. Kun kieli ja ilmaisu ovat ammattisi työvälineitä, on kielitaito ehdoton vaatimus. Verkostojen luominen ja kansainvälisten toimintatapojen tuntemus ovat ratkaisevia tekijöitä, kun luot kansainvälistä uraa oikeastaan millä tahansa esittävän taiteen alalla.

Mitä vaihtoehtoja esittävän taiteen ala tarjoaa?

Esittävän taiteen opintovaihtoehdot edustamissamme ulkomaalaisissa yliopistoissa ovat teatteri-ilmaisu, tanssitaide, musiikki ja musiikkiteatteri. Näiden opintoalojen alle kuuluu lukuisia suuntautumisvaihtoehtoja aina eri tanssityyleistä ja musiikki-instrumenteista, elokuvanäyttelyyn ja lauluopintoihin. Vaihtoehtojen joukossa on myös erinäisiä luovia tuotannollisia ohjelmia kuten käsikirjoittaminen, musiikkivideoiden tuotanto sekä elokuvaohjaus.

Esittävän taiteen opiskelu ulkomailla - Musician Institute
Musician Institute Hollywoodissa on musiikkojen paikka!

Missä voin työskennellä opintojeni jälkeen?

Esittävän taiteen ammattilaisena voit työllistyä kiinnityksellä teattereiden, oopperoiden ja tanssiryhmien miehityksiin. Näyttelijät työllistyvät teatterin lisäksi myös tv- ja elokuvatuotannoissa. Musiikin puolelta valmistuvat työllistyvät muusikkoina, säveltäjinä ja laulajina.

Moni alan ammattilainen perustaa oman toiminimen tai yrityksen, jonka kautta tekee keikkatöitä. Useilla esittävän taiteen alalla voit myös päätyä kulisseihin sekä tuotanto- että opetustehtäviin. Harva elättää itsensä pelkästään itse taiteen esittämisellä; ammattikenttänä esittävä taide vaatii monipuolisuutta ja luovuutta myös työprojektien luomisessa.

Ilmainen opintoneuvonta

Ilmainen opintoneuvonta
Missä voi opiskella esittävää taidetta? Kannattaako maailmalle lähteä vaihto- vai tutkinto-opiskelijaksi? Haluatko lisätietoa koulutusvaihtoehdoista? Varaa aika henkilökohtaiseen opintoneuvontaan tai kysy alkuun kysymyksesi sähköpostitse.
Kysy opintoneuvojilta


Löydä yliopistot, jotka tarjoavat esittävän taiteen opintoja maailmalla:

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: Esittävä taide
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä