MBA vs. Master of Business-tutkinto?

Sekä MBA että Master of Business -tutkinnot ovat suosittuja kaupallisen alan ohjelmia. On hyvä huomioida, että MBA-tutkinto ja kaupallisen alan Master -tutkinto ovat kaksi eri asiaa.

MBA -tutkinto

Toimitko yrityksen tai valtion hallinnon johtotehtävissä? Haluatko vauhdittaa uraasi, hankkia uusia ideoita ja johtamisen ja kaupallisen alan kansainvälistä tietämystä? Kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu MBA -tutkinto on Sinulle sopiva vaihtoehto!

MBA (Master of Business Administration) nimitystä käytetään normaalisti johdon täydennyskoulutukselle, joka on tarkoitettu vähintään muutamia vuosia työelämässä olleille. Työkokemus ja aiempi koulutus voi olla miltä tahansa alalta. Osaan ohjelmista vaaditaan myös tietty määrä johto- tai esimiestason työkokemusta. MBA -tutkinto tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden parantaa johtamistaitojaan sekä syventää osaamistaan sekä liike-elämän aluella että akateemisella puolella.

MBA -tutkinnon suorittaminen kestää yleensä vuoden. Luennoitsijoina toimivat professoreiden lisäksi liike-elämän huippunimet. Opiskelijat tulevat eri puolilta maailmaa, mikä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää kansainvälistä osaamista ja kontaktiverkostoa. MBA-tutkintoja tarjoavat lukuisat oppilaitokset ympäri maailmaa. Oikean ohjelman valinnassa kannattaa huomioida yliopiston sijainnin ja tason lisäksi hinta, akkreditointi, MBA-ranking ja erikoistumisvaihtoehdot.

MBA-tutkinnon suorittaminen yhteistyöyliopistoissamme maksaa maasta ja ohjelmasta riippuen noin 13 000 euron ja 30 000 euron välillä. Rahoituksena MBA-tutkintoon on saatavilla normaalin opintotuen lisäksi säätiöapurahoja. Lisäksi kannattaa kysyä mahdollisuutta saada työnantajaa opiskelun osarahoittajaksi. Yleensä tässä tapauksessa työntekijä joutuu sitoutumaan työskentelemään yrityksessä tietyn ajan valmistumisen jälkeen. Osassa tapauksissa MBA -tutkinnon kustannukset voi myös vähentää verotuksessa.

MBA -ohjelmien pääsyvaatimukset vaihtelevat. Yleensä vaaditaan

 • alempi korkeakoulututkinto (ei aina tarpeen, jos työkokemusta runsaasti)
 • 2 - 6 vuoden valmistumisen jälkeinen työkokemus johtotehtävissä
 • suosituskirjeet 2-3 (yleensä työnantajilta)
 • kielitesti (TOEFL tai IELTS -testi)
 • GMAT -testi (vaaditaan vain osaan yliopistoja, lähinnä USA)
 • CV ja personal statement

Esimerkki yhteistyöyliopistojemme MBA -tarjonnasta:

 • Macquarie Universityn MBA-ohjelma (Sydney, Australia)
  Useissa arvioinneissa sijoitettu maailman parhaiden MBA-ohjelmien joukkoon sekä yhdeksi parhaimmaksi Australian ja Oseanian MBA-ohjelmaksi. Soveltuu parhaiten oman alansa huippujohtajille!

Kaupallisen alan Master -tutkinnot

Viime vuosina erittäin suosittuja ohjelmia ovat olleet kaupallisen alan Master -tutkinnot. Ero MBA -tutkintoon hahmottuu kun vertaa MBA -tutkintoa ja kauppatieteiden maisterin tutkintoa. Kaupallisen alan Master -tutkintoihin voi hakea suoraan alemman korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen eikä työkokemusta vaadita. Voit valita joko yleisen kauppatieteiden alan tutkinnon tai erikoislinjan. Hinnaltaan Master of Business / Commerce -tyyppiset ohjelmat ovat 5 500 - 25 000 euroa.

Esimerkki yhteistyöyliopistojemme Master -tutkinto tarjonnasta:

 • Macquarie Universityn Business School (Sydney, Australia)
  Erittäin hyvä Master of Commerce -ohjelma (pääaine vaihtoehtoina: Accounting, Business Management and Organisations, Corporate Governance, Economics, Finance, Financial Crime and Governance, Human Resource Management or Marketing)

 

« Takaisin listaan
Ota yhteyttä