Yhdysvallat

Opiskelu Yhdysvalloissa

Yhdysvallat on maailman johtava valtio talouden ja tieteen alueella. Amerikkalaisia yliopistoja arvostetaan sekä opetusmetodien että tieteellisen työskentelyn saralla ja opiskelijalle on tarjolla inspiroiva ja kansainvälinen ympäristö.

Koulutusjärjestelmä

Yliopistokoulutus on jaettu useampaan tasoon. Yhdysvalloissa korkeakouluopetusta on sekä Commynity Collegeissa, Collegeissa sekä University-nimisissä korkeakouluissa. Community Colleget tarjoavat kaksivuotisia Associate degree -tutkintoja, joiden jälkeen voi hakea collegeen tai yliopistoon jatkamaan Bachelor-tutkintoa loppuun asti. College-nimiset korkeakoulut eivät yleensä tarjoa Bachelor-tason opintoja korkeampaa opetusta.

Bachelor-tutkinnon suorittaminen kestää neljä vuotta ja Master-tutkinnon pääsääntöisesti kaksi vuotta. PhD-tutkinnon suoritusaika on 3 - 4 vuotta. Voit myös lähteä kauttamme 1 - 2 lukukaudeksi vaihtoon Yhdysvaltoihin ja sisällyttää kurssit suomalaiseen ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoosi.

Opetus on koulusta riippuen joko massaluentopohjaista tai yhdistelmä luentoja, pienryhmätapaamisia ja itseopiskelua. Opiskelijoilta vaaditaan aktiivista ja keskustelevaa otetta. Lukukauden lopussa kursseista järjestetään loppukokeet.

Akateeminen kalenteri

Suurin osa yliopistoista on jakanut vuoden kahteen lukukauteen. Syyslukukausi alkaa syyskuussa ja päättyy joulukuussa. Kevätlukukausi alkaa tammikuussa ja kestää toukokuun loppuun. Opintoja voi osassa yliopistoja valita myös lyhyemmissä jaksoissa (1 - 3 kuukautta) kevään, syksyn tai kesän aikana.

Yliopistoihin on jatkuva hakumenettely. Hakemus kannattaa jättää aivan viimeistään neljä kuukautta ennen lukukauden alkua.

Hakuohjeet saat meiltä pyytämällä. Ota yhteyttä opintoneuvojiimme.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Yhdysvallat?
Ota yhteyttä
Contact