Yhdysvallat

Käytännön tietoa opiskelusta Yhdysvalloissa

KILROY auttaa sinua käytännön järjestelyissä, kun olet saanut opiskelupaikkatarjouksen yliopistolta.

Viisumi

Tarvitset opiskelijaviisumin Yhdysvaltoihin. Opastamme KILROYn kautta hakevia viisuminhaussa sen ollessa ajankohtaista.

Lennot

Meidän kautta hoituvat myös lennot sekä muut matkajärjestelyt opiskelijaystävälliseen hintaan ja löydämme sinulle varmasti sopivat reitit ja aikataulut matkoille.

Matkustaminen Yhdysvalloissa

Yhdysvallat on valtavan suuri maa, joten matkustus varsinkin rannikolta toiselle tapahtuu parhaiten lentäen. Myös juna tai linja-auto on mukava vaihtoehto saman alueen sisällä.

Osassa kaupungeissa (New York, San Francisco, Honolulu) on toimiva joukkoliikenne, joita suurin osa ihmisistä käyttää hyväkseen. San Diegossa ja Los Angelesissa on mahdollisuus käyttää joukkoliikennettä, mutta oman auton hankkimista kannattaa myös harkita.

Asuminen

Voit valita joko kampusasumisen tai etsiä huoneen tai asunnon yksityisiltä markkinoilta. Monet opiskelijat valitsevat yhteisasumisen muiden opiskelijoiden kanssa. Hinnat vaihtelevat asuintyylistä ja kaupungista riippuen noin 600 - 1 000 euron välillä per kuukausi. Jos haluat asettua yliopiston asuntolaan autamme sinua majoitusjärjestelyissä.

Asuin- ja elinkustannukset

Lukukausimaksun lisäksi tulevat asuin- ja elinkustannukset, kuten vuokra, ruoka, kirjat, matkat, puhelinlaskut ja muut vastaavat. On vaikea antaa kaikille sopivaa arviota, mutta keskimäärin voisi laskea elinkustannusten olevan Suomen hintatasossa. New Yorkissa, Los Angelesissa ja Honolulussa hintahaarukka vuokrakulujen osalta on asteen verran laajempi.

Työskenteleminen

Kansainvälisenä opiskelijana saat viisumilla työskennellä vain tutkinto-opiskelijana ja ensimmäisenä vuonna vain yliopiston palveluksessa. Tämän jälkeen on mahdollisuus pyytää oikeutta työskennellä myös kampuksen ulkopuolella.

Yhteydenpito

Opiskelijat voivat käyttää yliopistoiden tietokoneita, mutta myös oman kannettavan mukaanottamista kannattaa harkita. Voit käyttää suomalaista matkapuhelintasi Yhdysvalloissa - tekstiviestien lähetys on varsin halpaa myös suomalaisesta liittymästä. Lisäksi kannattaa hankkia paikallinen puhelinliittymä.

Terveys

Yhdysvalloissa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden tulee kuitenkin ottaa joko pakollinen terveysvakuutus yliopiston kautta tai ostaa muu vakuutus, joka kattaa perusterveydenhuollon. Suosittelemme aina lisäksi kattavan matkavakuutuksen hankkimista Yhdysvaltoihin.

Pankkipalvelut USA:ssa

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaatista. Suosittelemme myös avaamaan paikallisen pankkitilin erilaisia laskuja varten - yliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilin avaamisessa paikan päällä.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Yhdysvallat?
Ota yhteyttä
Contact