Uusi-Seelanti

Opiskelu

Uusi-Seelanti on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Maisemat ovat upeat ja todella monipuoliset. Toisaalla näkyy korkeita vuoria, toisaalla suuria metsäalueita, tulivuoria, höyryäviä lähteitä, jäätikköjärviä, vesiputouksia ja hiekkarantoja. Modereneissa kaupungeissa on puolestaan tarjolla kaikki palvelut ja ystävällinen ilmapiiri. Unohtamatta hobitteja.

Koulutusjärjestelmä

Yliopistokoulutus on jaettu kolmeen tasoon samalla tavalla kuin Suomessa: alempaan korkeakoulututkintoon (Bachelor) ja ylempään korkeakoulututkintoon (Master). Phd-opintoihin haetaan Master-opintojen jälkeen.

Bachelor-tutkinnon suorittaminen kestää pääsääntöisesti kolme vuotta ja mahdollinen Honours-vuosi vuoden lisää (Honours vuosi vaaditaan Uudessa-Seelannissa Master-tutkintoihin haettaessa). Master-tutkinnon suorittaminen kestää vuoden Honours-tutkinnon jälkeen tai 2 vuotta, mikäli olet aiemmin opiskelut vain kolmivuotisen tutkinnon. PhD-tutkinnon suoritusaika on 3-4 vuotta. Voit myös lähteä kauttamme 1-2 lukukaudeksi vaihtoon Uuteen-Seelantiin ja sisällyttää kurssit suomalaiseen ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoosi.

Opetus on yhdistelmä luentoja, pienryhmätapaamisia ja itseopiskelua. Opiskelijoilta vaaditaan aktiivista ja keskustelevaa otetta. Lukukauden lopussa kursseista järjestetään loppukokeet.

Akateeminen kalenteri

Suurin osa yliopistoista on jakanut vuoden kahteen lukukauteen. Syyslukukausi alkaa helmikuussa ja päättyy kesäkuussa. Kevätlukukausi alkaa heinäkuussa ja kestää marraskuun loppuun. Yliopistoihin on jatkuva hakumenettely. Hakemus kannattaa jättää viimeistään neljä kuukautta ennen lukukauden alkua.

Hakuohjeet saat meiltä pyytämällä. Ota yhteyttä opintoneuvojiimme.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Uusi-Seelanti?
Ota yhteyttä
Contact