Uusi-Seelanti

Käytännön järjestelyt

KILROY education auttaa käytännön järjestelyissä, kun olet saanut opiskelupaikkatarjouksen yliopistolta.

Viisumi

Tarvitset opiskelijaviisumin Uuteen-Seelantiin. Opastamme KILROY educationin kautta hakevia viisuminhaussa.

Lennot

Suurin osa opiskelijoista lentää Uuteen-Seelantiin Aasian kautta. Etsi edullisia lentoja Uuteen-Seelantiin KILROYlta.

Matkustaminen Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa matkustus kaupunkien välillä tapahtuu parhaiten bussilla tai omalla autolla.

Kaikissa isoissa kaupungeissa on toimiva joukkoliikenne, joita suurin osa ihmisistä käyttää hyväkseen. Opiskelijahintaiset liput ovat halpoja. Myös taksi on halvempi kuin Suomessa. Osa opiskelijoista hankkii myös oman auton, joita saa Uudesta-Seelannista huokeasti. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen totutteleminen saattaa tosin viedä oman aikansa.

Asuminen

Voit valita joko kampusasumisen tai etsiä huoneen tai asunnon yksityisiltä markkinoilta. Monet opiskelijat valitsevat yhteisasumisen muiden opiskelijoiden kanssa. Hinnat vaihtelevat asuintyylistä ja kaupungista riippuen noin 200 - 400 euron välillä kuukaudessa.

Asuin- ja elinkustannukset

Lukukausimaksun lisäksi tulevat asuin- ja elinkustannukset, kuten vuokra, ruoka, kirjat, matkat ja puhelinkulut. On vaikea antaa täydellisen tarkkaa arviota, mutta keskimäärin elinkustannukset ovat 15 - 30 prosenttia halvemmat kuin Suomessa.

Työskenteleminen

Kansainvälisenä opiskelijana saat työskennellä 20 tuntia viikossa ja loma-aikoina täydet tunnit Uudessa-Seelannissa, mikäli opintosi kestävät yli vuoden. Työlupaa haetaan erikseen Uudessa-Seelannissa. Työnteko on hyvä tapa saada lisärahoitusta sekä tietenkin arvokasta työkokemusta. Huomioi kuitenkin, että opintojen suorittaminen vie runsaasti aikaa, joten ainakin ensimmäinen lukukausi olisi hyvä varata vain opiskeluun.

Yhteydenpito

Opiskelijat voivat käyttää yliopistoiden tietokoneita, mutta myös oman kannettavan mukaanottamista kannattaa harkita. Voit käyttää suomalaista matkapuhelintasi Uudessa-Seelannissa, sillä tekstiviestien lähetys on varsin halpaa myös suomalaisesta liittymästä. Lisäksi kannattaa hankkia paikallinen puhelinliittymä.

Terveys

Uudessa-Seelannissa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden tulee kuitenkin ottaa pakollinen Student Worldcare vakuutus, joka kattaa perusterveydenhuollon Uudessa-Seelannissa. Lisävakuutusturvaa kannattaa miettiä, jos tarkoituksena on matkustella Uuden-Seelannin ulkopuolelle tai kokeilla extreme-lajeja.

Pankkipalvelut

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaatista. Suosittelemme myös avaamaan paikallisen pankkitilin erilaisia laskuja varten.Yyliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilin avaamisessa.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Uusi-Seelanti?
Ota yhteyttä
Contact