Hong Kong Polytechnic University

Yleistä tietoa

HKPU on alueen suurin yliopisto. Opintotarjonta on erittäin monipuolinen ja yliopisto on pärjännyt loistavasti sekä alueen sisäisissä että kansainvälisissä arvioinneissa.

Kaupunki

Hongkongin monimiljoonamaista kaupunkia voi hyvällä syyllä kutsua kosmopoliittiseksi portiksi Aasiaan. Eri kulttuurit ovat sulautuneet yhteen, minkä ansioista kaupungilla on monet eri kasvot. Pilvenpiirtäjäkaupungissa asuu noin 7 miljoonaa ihmistä. Kaupungissa on helppoa liikkua lautalla, taksilla tai metrolla ja nähtävää on runsaasti: maisemat vaihtelevat citynäkymistä rauhallisiin hiekkarantoihin ja retkikohteisiin, mutta shoppailupaikkoja sekä museoita on myös riittämiin. Puhumattakaan herkullisesta aasialaisesta keittiöstä - näitä ravintoloita Hongkongista löytyy.

Idän ja lännen kohtaamispaikassa on joka puolella länsimaista luksusta, mutta löydät myös edullisia ruokapaikkoja yms.

Kampusalue

Yliopiston kampusalue sijaitsee hyvällä paikalla Kowloonissa. Kampusalue on suuri ja sinne on erittäin hyvät julkiset yhteydet. Yliopistolla on hyvät vapaa-ajanviettomahdollisuudet (erityisesti liikuntamahdollisuudet) ja opiskelijajärjestötoiminta on hyvin aktiivista ja monipuolista - tapahtumia riittää.

Asuminen

Yliopiston opiskelija-asuntola sijaitsee 12 minuutin kävelymatkan päässä kampukselta ja sinne pääsee kätevästi kävelysiltaa pitkin. Jaettu huone maksaa noin 44 HKD/vrk tai 12 056 HKD/lukuvuosi (2016-17). Kaksi opiskelijaa jakaa makuuhuoneen ja kylpyhuone on aina yhteinen kahden makuuhuoneen kesken. Opiskelija-asuntolassa on uima-allas, kuntosali, ATK-huone sekä tenniskenttä. Puhelin ja laajakaista sisältyvät vuokraan.

Yliopiston opiskelija-asuntola on taattu vain tutkinto-opiskelijoille. Vaihto-opiskelijoiden tulee varautua vuokraamaan asunto yksityisiltä markkinoilta. Asuntolan ulkopuolella asuttaessa, vuokraan on hyvä varata vähintään n. 7 000 HKD/kk (n. 25 neliön asunto).

Liikenne

Hongkongin julkinen liikenne on pitkälle kehitetty ja jopa 90 % päivittäisistä matkoista taittuu joukkoliikenteessä. Liikennevälineinä toimivat bussit, junat, metrot, lautat sekä raitiovaunut. Kaupungissa on myös harvinaisia kaksikerroksisia raitiovaunuja.

Ilmasto

Hongkongissa on neljä vuodenaikaa ja miellyttävä ilmasto. Talvilämpötilat ovat 10-20 asteessa, kesäisin on usein 33-34 astetta ja kosteaa.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Hong Kong Polytechnic University?
Ota yhteyttä
Contact