Kanada

Käytännön tietoa

KILROY auttaa käytännön järjestelyissä, kun olet saanut opiskelupaikkatarjouksen yliopistolta.

Viisumi

Mikäli opinnot kestävät pidempään kuin puoli vuotta, tarvitset opiskelijaviisumin (study permit) Kanadaan. Opastamme KILROYn kautta hakevia viisuminhaussa sen ollessa ajankohtaista.

Lennot

Kauttamme hoituvat myös lennot sekä muut matkajärjestelyt opiskelijaystävälliseen hintaan ja löydämme sinulle varmasti sopivat reitit ja aikataulut matkoille.

Matkustaminen Kanadassa

Kanada on valtavan suuri maa, joten matkustus varsinkin rannikolta toiselle tapahtuu parhaiten lentäen. Myös juna tai linja-auto on mukava vaihtoehto saman alueen sisällä.

Kaupungeissa on toimiva joukkoliikenne, joita suurin osa ihmisistä käyttää hyväkseen. Opiskelijahintaiset liput ovat edullisia.

Asuminen

Voit valita joko kampusasumisen tai etsiä huoneen/asunnon yksityisiltä markkinoilta. Monet opiskelijat valitsevat yhteisasumisen muiden opiskelijoiden kanssa. Jos haluat asettua yliopiston asuntolaan autamme sinua järjestelyssä.

Asuin- ja elinkustannukset

Lukukausimaksun lisäksi tulevat asuin- ja elinkustannukset, kuten vuokra, ruoka, kirjat, matkat, puhelin jne. On vaikea antaa kaikille sopivaa arviota, mutta keskimäärin voisi laskea elinkustannusten olevan asteen edullisemmat kuin Suomessa.

Työskenteleminen

Kansainvälisenä tutkinto-opiskelijana saat opiskelijaviisumilla (study permit) työskennellä 20 tuntia viikossa ja loma-aikoina täydet tunnit Kanadassa. Työlupaa haetaan erikseen paikan päällä. Ensimmäisen kuuden kuukauden aikana ovat sallittuja ainoastaan kampuksella tehtävät työt ja tämän jälkeen erillisellä luvalla myös muut kampuksen ulkopuoliset työt ovat sallittuja. Työnteko on hyvä tapa saada lisärahoitusta sekä arvokasta työkokemusta. Huomioi kuitenkin, että opintojen suorittaminen vie runsaasti aikaa, joten ainakin ensimmäinen lukukausi olisi hyvä varata vain opiskeluun.

Yhteydenpito

Opiskelijat voivat käyttää yliopistoiden tietokoneita, mutta myös oman kannettavan mukaanottamista kannattaa harkita. Voit käyttää suomalaista (kolmitaajuus)matkapuhelintasi Kanadassa - tekstiviestien lähetys on varsin edullista myös suomalaisesta liittymästä. Lisäksi kannattaa hankkia paikallinen puhelinliittymä.

Terveys

Kanadassa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden tulee kuitenkin ottaa pakollinen terveysvakuutus yliopiston kautta, joka kattaa perusterveydenhuollon Kanadassa. Lisäksi suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista.

Pankkipalvelut

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaatista. Suosittelemme myös avaamaan paikallisen pankkitilin erilaisia laskuja varten - yliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilinavaamisessa paikan päällä.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Kanada?
Ota yhteyttä
Contact