Englanti

Opintojen rahoitus Englannissa

Opintojen rahoitus Englannissa

Englantilaiset yliopistot perivät lukukausimaksuja sekä paikallisilta että kansainvälisiltä opiskelijoilta. Kun mietit opintojen hintaa, kannattaa miettiä lukukausimaksujen lisäksi myös elämiskustannuksia työmahdollisuuksia.

Opinnoista maksaminen on suomalaisille varsin vieras ajatus. Mutta kun opiskelet itsellesi mieluisaa alaa, kartutat samalla kielitaitosi korkealle tasolle ja luot kansainvälisiä yhteyksiä, on ulkomailla opiskelu helppo mieltää tulevaisuuteen investointina. Monia erikoistumisaloja et voi opiskella Suomessa ja monilla aloilla kansainvälinen kokemus on ensisijaista alan omaksumisen kannalta.

Olipa Englannin yliopistovalintasi mikä tahansa, kannattaa kustannuksia miettiä etukäteen itselleen rehellisesti ja tehdä vertailuja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Opintoneuvojamme auttavat koulun ja koulutuslinjan valinnan lisäksi, hakuprosessissa, majoitus-asioissa ja tietenkin myös budjettiasioissa.

Lukukausimaksut Englannissa

Suomalaiset opiskelijoilta peritään Englannissa samat lukukausimaksut kuin paikallisiltakin opiskelijoilta. Kandiohjelmissa lukukausimaksut ovat n. 7,500–9,000 puntaa/vuosi (2016).

Toisin kuin kandiopiskelijoiden kohdalla, maisteri- ja tohtoritason opiskelijoiden tulee maksaa lukukausimaksu ennen opintojen aloitusta. Ylemmän korkeakoultutkinnon lukukausimaksut ovat n. 5,500–12,000 puntaa/tutkinto (2016).

Huom! Lukukausimaksusi on tismalleen samanhintainen riippumatta siitä haetko meidän kautta vai itsenäisesti. Suoritat maksut aina suoraan yliopistolle. 

Jos päädyt hakemaan kauttamme, perimme ainoastaan pienen toimistokulumaksun. Tämä kuitenkin maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun saat kauttamme tarvittavat kopiot ja useissa tapauksissa myös vaaditut dokumenttien käännökset. Vältyt siis maistraattien notaarimaksuilta ja käännöstoimistojen laskuilta.

Brexit – vaikutukset ulkomaalaisiin opiskelijoihin  

Kesäkuussa 2016 Iso-Britanniassa läpiviety ns. Brexit-äänestys ei vielä tässä vaiheessa vaikuta Englantiin opiskelemaan lähteviin suomalaisiin. Saamme edustamistamme yliopistoista tiedon mahdollisista lukukausimaksujen muutoksista välittömästi, jos tällaisia muutoksia tulee. Mahdolliset vuosien päästä voimaan tulevat muutokset koskevat aina uusia opiskelijoita eikä vaikuta jo aloittaneisiin opiskelijoihin takautuvasti. Ota yhteyttä opintoneuvojiimme, jos sinulla on aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Opintojen rahoitus Englannissa

Olet oikeutettu KELAn opintotukeen, opintolainaan ja asumistukeen tiettyjen ehtojen mukaisesti myös ulkomailla opiskellessasi. KELAn tuet ovat yhteensä n. 1,246 euroa/kk (2016). Tukiraha kattaa pääsääntöisesti elinkustannukset, mutta erityisesti jos päädyt asumaan Lontooseen, kannattaa varautua korkeisiin vuokriin. 

EU:n myötä myös oleskelu ja opintojen ohella työskentely onnistuu ilman erillisiä lupia, ja moni opiskelija työskenteleekin osa-aikaisesti opintojen ohella. Työpaikan löytäminen on opiskelijoilta saadun palautteen mukaan suhteellisen helppoa.

Kandiopiskelijana (Bachelor's Degree) olet myös oikeutettu brittiläiseen opintolainaan, jota maksetaan takaisin vasta valmistumisen jälkeen, kun tienaat yli tietyn summan vuodessa. Kysy lisää opintoneuvojiltamme.

Osalla yliopistoista on myös stipendimahdollisuuksia, joita myönnetään pääsääntöisesti aiemman opiskelumenestyksen perusteella. Myös erinäiset säätiöt myöntävät apurahoja.

 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Englanti?
Ota yhteyttä
Contact