Englanti

Käytännön tietoa

KILROY auttaa käytännön järjestelyissä, kun olet saanut opiskelupaikkatarjouksen yliopistolta.

Viisumi

EU-kansalaisena et tarvitse viisumia Englantiin. Passi kuitenkin vaaditaan.

Lennot

Monet yhtiöt lentävät Englantiin, joten hintoja kannattaa vertailla. Jos olet jatkamassa vielä Lontoosta eteenpäin maateitse, kannattaa jatkoyhteyksiä tarkistella samalla, kun etsii itselle parhaiten sopivaa lentoyhteyttä. Parhaimmassa tapauksessa Lontoon jatkoyhteys lähtee kentältä, jonna saavut, mutta jatkoyhteydet saattavat myös lähteä toiselta puolelta kaupunkia, jolloin tämä tulee huomioida aikatauluja suunniteltaessaa. Vertaile eri vaihtoehtoja sekä ajan, vaivan että hinnan kannalta. Tavallisesti lentokoneeseen saa ottaa matkatavaroita 20 kiloa. Muista tarkistaa lentoyhtiökohtaiset ohjeistukset aina erikseen.

Matkustaminen Englannissa

Newcastlessa pääset varsin helposti paikasta toiseen jopa kävellen yliopiston keskeisen sijainnin vuoksi ja muissa kaupungeissa julkinen liikenne vie sinut paikasta toiseen.

Kaupunkien välillä pääset liikkumaan joko bussilla, junalla tai lentämällä. Hintoja kannattaa vertailla, koska monesti on saatavilla erilaisia tarjouksia. Osa opiskelijoista hankkii myös oman auton. Muista kuitenkin Brittien vasemmanpuoleinen liikenne.

Asuminen

Voit valita joko kampusasumisen tai etsiä huoneen tai asunnon yksityisiltä markkinoilta. Yleensä ensimmäiseksi vuodeksi suosittelemme yliopiston kampusasuntoja. Hinnat vaihtelevat asuintyylistä ja kaupungista riippuen noin 450–800 euron välillä per kuukausi. Jos haluat asettua yliopiston asuntolaan autamme sinua järjestelyssä.

Asuminen Englannissa

Asuin- ja elinkustannukset

Lukukausimaksun lisäksi tulevat asuin- ja elinkustannukset. On vaikea antaa kaikille sopivaa arviota, mutta keskimäärin voisi laskea elinkustannusten olevan varsin samalla tasolla kuin Suomessa. Kaupungeista Lontoo on selkeästi kallein.

Työskenteleminen

EU-opiskelijana saat työskennellä opintojen ohella vapaasti. Työnteko on hyvä tapa saada lisärahoitusta sekä arvokasta työkokemusta. Huomioi kuitenkin, että opintojen suorittaminen vie runsaasti aikaa, joten ainakin ensimmäinen lukukausi olisi hyvä varata vain opiskeluun.

Yhteydenpito

Opiskelijat voivat käyttää yliopistojen tietokoneita, mutta myös oman kannettavan mukaan ottamista kannattaa harkita. Voit käyttää suomalaista matkapuhelintasi Englannissa, mutta siihen kannattaa hankkia paikallinen liittymä.

Terveys

Englannissa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden kannattaa hakea KELAlta Eurooppalainen sairaanhoitokortti, jolla on oiketettu paikalliseen julkiseen terveydenhoitoon.

Pankkipalvelut

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaatista. Suosittelemme myös avaamaan paikallisen pankkitilin erilaisia laskuja varten - yliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilinavaamisessa paikan päällä orientaatioviikolla. Joskus tätä varten tarvitaan suositus suomalaisesta pankista.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Englanti?
Ota yhteyttä
Contact