University of Technology Sydney

Opiskelijatarinoita UTS:stä - Johanna Ruotsista

Periaatteessa kaikki alkoi välivuonna Sydnessä, kun olin valmistunut lukiosta 2011. Olin liikenteessä Working Holiday -viisumin turvin ja nautin elämästäni enemmän koskaan aikaisemmin!

Hei, olen Johanna. Tällä hetkellä opiskelien kandidaatin tutkintoa turismista University of Technologyssä Sydneyssä. En edes tiedä mistä aloittaa tarinani, sillä kerrottavaa on niin paljon!

Välivuodesta yliopistoon

Periaatteessa kaikki alkoi välivuonna Sydnessä, kun olin valmistunut lukiosta 2011. Tulin Sydneyhin saman vuoden heinäkuussa Working Holiday -viisumilla ja olin maassa toukokuuhun 2012. Minulla ei ollut koskaan ollut yhtä hauskaa, joten kotiinpaluu Tukholmaan ei ollut läheskään niin hauskaa kuin se oli joskus ollut. Kesän aikana ystäväni sai minut vakuuttumaan Sydneyssä opiskelun olevan mitä erinomaisin idea. Ensiksi ajattelinSydneyn olevan pelkkä hauskanpitopaikka, mutta pikkuhiljaa lämpenin myös opiskeluidealle ja päätin hakea kouluun.

Hakuprosessi Australiaan

Hakuprosessi oli suhteellisen helppo. Vielä helpommaksi sen teki KILROY, joka toimi välittäjänä minun ja UTS:n välillä, vastaten kaikkiin kysymyksiini. Valitsin University of Technology Sydneyn (UTS) ennen kaikkea sen tunnettuuden sekä kurssivalikoiman takia. Kurssit voivat kuulostaa helpoilta mutta takaan, etteivät ne ole. Kova työ takaa kuitenkin hyvät tulokset! Valitsin tursimin, sillä rakastan matkustamista ja sosialisoimista, vaikka olen myös kiinnostunut matkustamisen sosiaalisesta puolesta. Tutkintoni keskittyy matkailun johtamiseen. Toistaiseksi olen opiskellut ekonomiaa, markkinointia, tilastotiedettä sekä johtajuutta.

Palautetta

Parasta tutkinnon kurssisisällössä on sen laajuus. Opettajat myös arvostavat oppilaiden palautetta. Muistan viime lukukaudelta tilanteen, jossa olin hyvin pettynyt yhden aineen tuutoriin. En kuitenkaan sanonut mitään lukukauden aikana, vaan vasta sen jälkeen. Kävi ilmi, että loppuluokalla oli henkilöstä sama mielipide. Veimme asian eteenpäin projektikoordinaattorille, joka perehtyi asiaan. En ole nähnyt kyseistä tuutoria sen jälkeen yliopistolla; en ole varma mitä tapahtui...

Miten säilyttää motivaatio

Yksi asia kuitenkin vaivaa minua. Sillä ei ole mitään tekemistä yliopiston tai opettajien kanssa, vaan enemmänkin oppilaiden. Aloittaessani opiskelut ajattelin suurimman osan ihmisistä olevan yhtä innostuneita opiskelusta, mutta osa oli vasta päättänyt lukion, eivätkä 17-vuotiaina tienneet mitä muuta tehdä kuin mennä opiskelemaan. Tilanne voi olla sama Ruotsissa. En voi kuitenkaan olla varma, sillä en ole opiskellut siellä enkä tiedä miten verrata asioita. Mielestäni kannattaa ympäröidä itsensä ihmisillä, jotka ovat samaa mieltä opiskelusta ja haluavat oppia. Samalla pidät yllä motivaatiota ja nautit opinnoista.

Elämä yliopiston ulkopuolella

Vapaa-aika vaihtelee lukemistasi aineista. Normaalisti olet yliopistolla kolmesta neljään päivään viikossa, joiden lisäksi tulee opiskella itsenäisesti, jotta pysyy mukana. Olen sikäli onnekas, että taloni sijaitsee Darlinghurstissä, joka on vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Sydneyn keskustasta. Niin lähellä keskustaa täytyy toki maksaa enemmän vuokraa mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Minulla on kolme huikeeta kämppistä ja teemme välillä asioita yhdessä. Olen myös töissä kahvilassa pari päivää viikosta.

Stipendejä vapaaehtoistöihin ulkomaille

Vuoden 2014 alussa lähden Keniaan tekemään jotain ihan muuta. Menen vapaaehtoistöihin Mombasan lähellä neljäksi viikoksi. Siitä tulee todella mielenkiintoista. En malta odottaa! UTS antaa stipendejä opiskelijoille, jotka haluavat tehdä vapaaehtoistöitä ulkomailla. Ajattelin, että tämä on hyvä kokemus.

Olen todella tyytyväinen siihen, missä olen tällä hetkellä elämässäni. Hyvät arvosanat koulussa, kiva koti, hauska työ ja paljon samanmielisiä ystäviä.

Opiskelu Australiassa on paras päätös, jonka olen koskaan tehnyt.

 - Johanna Bearder

UTS - Opiskelu ulkomailla - Opiskelu Australiassa - Melbourne
UTS - viikonloppu Melbournessa

UTS - Opiskelu ulkomailla - Opiskelu Australiassa
UTS - ensimmäinen päivä yliopistolla

UTS - Hunter Valley - Opiskelu ulkomailla - Opiskelu Australiassa
UTS - Hunter Valley, muutama tunti Sydneyn ulkopuolella

UTS - Bondi Beach, Sydney - Opiskelu ulkomailla - Opiskelu Australiassa
UTS - Bondi Beach, Sydney

UTS - Opiskelu ulkomailla - Opiskelu Australiassa
UTS - Australian rannikkoa

 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja University of Technology Sydney?
Ota yhteyttä
Contact