Australia

Opintojen rahoitus Australiassa

Opintojen rahoitus Australiassa

Ulkomaiset yliopistot perivät lukukausimaksuja sekä paikallisilta että kansainvälisiltä opiskelijoilta. Koulutus on aina sijoitus tulevaisuuteen, mutta opiskelijan on hyvä selvittää opintojen rahoitus hyvissä ajoin ennen opintojen alkua.

Kun vertailet yliopistojen lukukausihintoja, ota huomioon myös vaihtoehtoisten opiskelukaupunkiesi elinkustannukset, opiskelija-asuntotilanne ja työskentelymahdollisuudet. Kokonaisbudjetin hahmottaminen on tärkeää, jotta teet päätöksisäsi oikein perustein ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Tähän kaikkeen saat apua opintoneuvojiltamme.

Lukukausimaksut Australiassa

Australiassa sekä paikalliset että ulkomaiset opiskelijat maksavat lukukausimaksuja. Yliopistosta ja suoritettavien kurssien määrästä riippuen kustannukset ovat noin 4,000–9,000 euroa (2016-17) per lukukausi. Lukukausimaksu maksetaan yliopistolle ennen lukukauden alkua eli yleensä kaksi kertaa vuodessa.
Katso esimerkkejä australialaisten yliopistojen lukukausimaksuista.

Huomaathan, että maksat lukukausimaksut suoraan yliopistolle, vaikka hakisitkin meidän kautta. Opintojesi hintaan ei siis tule minkäänlaisia korotuksia verrattuna yliopistojen ilmoittamiin lukukausihintoihin, sillä me emme peri mitään välistä. 

Jos päädyt hakemaan kauttamme, maksat meille pienen käsittelykulumaksun (50€), joka kuitenkin maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun saat kopiot, useissa tapauksissa myös vaaditut dokumenttien käännökset sekä todistuksien oikeaksitodentamiset kauttamme. Vältyt siis maistraattien notaarimaksuilta ja käännöstoimistojen laskuilta. 

Opiskelujen rahoitus Australiassa

Opintojen rahoitus Australiassa

Olet oikeutettu KELAn opintorahaan, opintolainaan ja asumislisään tiettyjen ehtojen mukaisesti myös ulkomailla opiskellessasi. Nämä tekevät yhteensä n. 1246 €/kk (2016). Tällä rahalla pystyt yleensä kattamaan elinkustannukset. Opiskelijaviisumin säännöt sallivat myös osa-aikaisen työnteon, mitä moni opiskelija käyttääkin hyväkseen rahoittaakseen opiskelijaelämäänsä. Opiskelijoilta saamamme palautteen mukaan opiskelijatyöpaikkojen löytäminen Australiassa on erittäin helppoa. 

Osalla yliopistoista on stipendimahdollisuuksia, joita kannattaa hakea, mikäli aiempi koulumenestyksesi on ollut hyvää. Kannattaa pitää myös silmät auki erilaisten säätiöiden apurahojen varalta. Suomalaisesta oppilaitoksesta 1–2 lukukaudeksi lähtevät ovat myös tapauskohtaisesti oikeutettuja oman koulunsa mahdollisiin matka-apurahoihin.

 

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Australia?
Ota yhteyttä
Contact