Australia

Käytännön tietoa opiskelusta Australiassa

Hienoa, olet päättänyt hakea opiskelemaan Australiaan, nyt pitäisi sitten vain hoitaa käytännön asiat kuntoon. Ei huolta! Kun haet meidän kauttamme, autamme sinua sopivan koulun valinnasta aina viimeiseen käytännön järjestelyyn asti.

Emme pakkaa puolestasi, emmekä valitettavasti osaa konsultoida uuden läppärin ostossa, mutta jotakuinkin kaikissa muissa Australian opintoihisi liittyvissä asioissa, olemme valmiina auttamaan. 

Opiskelijaviisumi Australiaan

Tarvitsenko viisumin Australian opintojani varten? Kyllä. Viisumin hakua ei kannata jättää viime hetkeen, sillä käsittelyssä saattaa kestää viikkoja, ellei jopa kuukausia. Autamme viisumipapereiden täytössä ja varmistamme, että sinulla on hakemuksessasi kaikki tarvittavat liitteet. 

Lennot Australiaan

Australiaan on pitkä matka ja matkaan mahtuu välilasku tai kaksi. Riippuen aikatauluistasi voit hyödyntää välilaskusi esim. pikaisella kaupunkilomalla menomatkalla Australiaan. Saat meiltä kätevästi opiskelijaliput, joissa on aina ns. tavallisia lentolippuja joustavammat ehdot, jos haluatkin esim. muuttaa matkustuspäiviäsi. 

Välilaskullisista, yhdensuuntaisista lentoreiteistä suosikkimme ovat ehdottomasti reitti Hongkongin ja Balin kautta ja reitti koukkauksella Afrikan mantereen kautta.

Lennot Australiaan - Opiskelu Australiassa

Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle yhdessä parhaat mahdolliset lennot Australiaan – halusitpa sitten yhdensuuntaisen lipun tai menopaluun. Neuvomme tietenkin myös matkatavaramäärissä. 

Matkustaminen Australiassa

Australia on valtavan suuri manner, joten matkustus kaupunkien välillä tapahtuu parhaiten lentäen. Myös juna tai linja-auto on mukava vaihtoehto, mutta matkanteko vie niillä aikansa.

Kaikissa suurissa kaupungeissa on toimiva joukkoliikenne, joita suurin osa ihmisistä käyttää hyväkseen. Opiskelijahintaiset liput ovat halpoja (kertalippu n. euron luokkaa) varsinkin Perthissä, Adelaidessa sekä Brisbanessa ja Gold Coastilla. Myös taksi on halvempi kuin Suomessa. Osa opiskelijoista hankkii oman auton, joita saa Australiasta huokeasti: road trip on ehdottomasti paras tapa viettää lomaa Ausseissa, joten sen kuin vain kruisailemaan. Muista kuitenkin Aussien vasemmanpuoleinen liikenne!

Asuminen

Voit valita joko kampusasumisen tai etsiä huoneen tai asunnon yksityisiltä markkinoilta. Monet opiskelijat valitsevat yhteisasumisen muiden opiskelijoiden kanssa. Hinnat vaihtelevat asuintyylistä ja kaupungista riippuen noin 400–700 euron kuukausivuokran tienoilla. Jos haluat asettua yliopiston asuntolaan autamme sinua järjestelyssä. Lue tarkempia tietoja asumisvaihtoehdoista kunkin yliopiston kohdalta.

Asuin- ja elinkustannukset

Lukukausimaksun lisäksi tulevat asuin- ja elinkustannukset, kuten vuokra, ruoka, kirjat, matkat, puhelin, netti jne. On vaikea antaa kaikille sopivaa arviota, mutta keskimäärin voisi laskea elinkustannusten olevan asteen edullisemmat kuin Suomessa. Suuret kaupungit Sydney ja Melbourne ovat kalliimpia kuin pienemmät kaupungit Brisbane, Gold Coast, Perth tai Adelaide.

Käytönnön tietoa Australiassa opiskelusta

Työskenteleminen

Kansainvälisenä opiskelijana saat työskennellä 20 tuntia viikossa ja loma-aikoina täydet tunnit. Työlupaa haetaan erikseen paikan päällä. Työnteko on hyvä tapa saada lisärahoitusta sekä arvokasta työkokemusta. Huomioi kuitenkin, että opintojen suorittaminen vie runsaasti aikaa, joten ainakin ensimmäinen lukukausi olisi hyvä varata vain opiskeluun.

Terveys

Australiassa ei ole erityisiä terveysvaaroja. Opiskelijoiden tulee kuitenkin ottaa pakollinen OSHC-vakuutus, joka kattaa perusterveydenhuollon Australiassa. Lisäksi suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista. 

Pankkipalvelut

Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi maksaa monissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaatista. Suosittelemme myös avaamaan paikallisen pankkitilin erilaisia laskuja varten – yliopiston kansainväliset palvelut auttavat tilinavaamisessa paikan päällä.

Valmiina seikkailuun? Sinä ja Australia?
Ota yhteyttä
Contact